Home send e-mail
Japanse Samurai Zwaarden Yoroi Armor & Aziatische kunst Informatie & Service
Zwaarden / Nihonto Zwaard-toebehoren Consignatie-zwaarden
Kabuto & Yoroi Damast- & Jachtmessen Boeken Blockprints & Scrollen Overige
Contact / Condities Nieuws / Agenda

Hier ziet u het overzicht van de Japanse Samurai zwaarden (Nihonto) waaronder vallen ; Katana, Wakizashi , Tanto , Yari en Naginata, welke wij momenteel in ons beheer hebben. Al deze items zijn oud /antiek of éénmalig , dus geen reproducties. Links ziet u een korte beschrijving en rechts de bijbehorende afbeelding. U kunt op de afbeelding klikken voor een vergroting.

Zwaarden / Nihonto : Tanto / Wakizashi / Katana

Nihonto : AankondigingNihonto - Samuraizwaard nr.: Z-1

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.

Een bijzondere DaiSho met zeer fraaie Handachi Koshirae in super conditie, beide klingen in zeer goede Japanse polijsting.

De Katana is Mumei - ongesigneerd , Koto periode (ca. 1500). De kling is zeer elegant met een Chu-kissaki. De Hamon is een Suguha Hamon met Nie, de Jihada is een mooie levendige Itame. De Katana is Ubu met 1 mekugi-ana en heeft een kleine laminatie opening in de kling.

De Wakizashi is Mumei - ongesigneerd, Koto periode (ca. 1500). De Hamon is een Suguha Hamon. De kling is in een zeer goede polijsting is Ubu met 1 Mekugi-ana, de Jihada is goed en levendig gesmeed Itame met Ji-nie, met een Chu-kissaki en geheel foutloos. De Handachi Koshirae zijn uitmuntend met een goede kwaliteit fittingen, de Saya’s zijn met wolken van parelmoer goudkleurige instrooisel. De Tsuba's zijn opengewekt met water pijlkruid en vogels. De F&K, kojiri en semegane en kuchi-gane zijn van messing en goede kwaliteit, de Menuki zijn Aoi Mons die ook gebruikt werden door de Tokugawa familie. De Kozuka is messing met shakudo wijnranken.

De beide Habaki’s zijn 2 delige van masief zilver.
Dit is een uitmuntende DaiSho met goede klingen en Koshirae.

Prijs Euro 11.250,-

GEGEVENS:
Maten Dai: (katana)
lengte 61.8 cm
Sori 2,1 cm
hoog 2,7 cm
Kling dikte 0.65 cm

Maten Sho: (wakizashi)
lengte 45,0 cm
Sori 1.5cm
hoog 2,6 cm
Kling dikte 0.55 cm

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-2

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.

Een bijzondere DaiSho met zeer fraaie Koshirae in zeer goede conditie, beide klingen in goede Japanse polijsting.

Zowel de Katana als de Wakizashi zijn gemaakt door Hizen Tadahiro 2e Generatie (Nidai), zoon van Tadayoshi 1e Generatie.
De Katana (Dai) is als Tachi gesigneerd, Hizen No Kuni Ju Omi Daijo Fujiwara Tadayoshi (Nidai) (Echizen groep, Musashi) met NBTHK Tokubetsu Hozon papieren, uit de Shinto periode, (ca. 1650/1670). De kling is in Koto stijl gemaakt met een diepe Sori en veel Fumbari en is zeer elegant met een Ko-kissaki. De Hamon is de typische Hizen Suguha Hamon.
Tadahiro’s zwaarden worden gerekend tot de Owaza-mono scherpe zwaarden en zijn meesterschap word gerekend tot de Jyo-Jyo Saku smeden.
De Jihada is de typische Hizen Konuka Hada met het donkere blauwachtige staal . De Katana is Ubu ( niet ingekort ) met 1 mekugi-ana. Deze katana is als Tachi gemaakt en gesigneerd en zijn signatuur is met de volledige titel met Omi-Daijo die hij in 1641 toegewezen kreeg.
De geboortenaam van Tadahiro is Heisakuro Hashimoto. Hij was de zoon van Tadayoshi 1e Generatie en was pas 19 jaar oud toen zijn vader overleed in 1632.
Tadahiro heeft in zijn leven zeer veel zwaarden gemaakt en tevens vele andere goede smeden het zwaard smeden geleerd en is op 80 jarige leeftijd overleden in 1693.

De Wakizashi (Sho) is gesigneerd, Omi Daijo Fujiwara Tadahiro (Nidai) (Echizen groep, Musashi) Shinto periode (ca. 1650/1670) en heeft NBTHK Tokubetsu Hozon papieren. De kling is in een goede polijsting is Ubu (niet ingekort) met 1 Mekugi-ana.
En heeft typische Hizen Suguha Hamon.
De Jihada is de typische Hizen Konuka Hada met het donkere blauwachtige staal.

De Koshirae zijn uitmuntend met hoogwaardige zwaard sierraden, de Saya’s zijn met Same (roggehuid) die van zeer goede kwaliteit is en super mooi gemaakt. De Tsuba’s zijn Shakudo met Nanako met afbeeldingen van Draken en Shishi tempelhonden in goud high-lights. De F&K, Kozuka en Kogai zijn Shakudo / Nanako met draken motief in goede kwaliteit, de Menuki zijn vergulde draken, een wind en water draak op de wakizashi en katana. De Habaki’s zijn van hoge kwaliteit met een mantel van goud. De Ko-katana is een hedendaags gemaakt en gesigneerd.

Dit is een uitmuntende DaiSho met goede klingen, beide voorzien van Tokubetsu Hozon papieren en bijzonder fraaie ensuite Koshirae.

Prijs Euro 24.500,-

€22.500,-

GEGEVENS:
Maten Dai: (katana) Shinogi-zukuri
lengte / nagasa 67.8 cm
Sori 2.8 cm
hoog / motohaba 2.8 cm
Kling / motokasane dikte 0.6 cm

Maten Sho: (wakizashi) Shinogi-zukuri
lengte / nagasa 44.7 cm
Sori 0.5 cm
hoog / motohaba 2.8 cm
Kling dikte / motokasane 0.5 cm.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-3

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.

Een bijzondere DaiSho met zeer fraaie Koshirae in goede oude gebruikte conditie, beide klingen in zeer goede Japanse polijsting.

De Katana (Dai) is Mumei - ongesigneerd , toegeschreven aan Mino Senjuin School , NAGAHIRO door de NBTHK Hozon papieren, uit de Koto periode, laat Muromachi (ca. 1550/1570). De kling is zeer elegant met een Chu-kissaki. De Hamon is een Gunome Midare Hamon met Ko-Nie Deki met Sunagashi en Kinsuji in Hakikake stijl.

De Jihada is een mooie levendige Itame met daarin ook Masame en Jinie, tevens is er Shirake Utsuri te zien. De Katana is Machi-Okuri met 3 mekugi-ana.

De geboorte naam van NAGAHIRO was FUJITA KANEWARE, en zijn zwaarden behoren tot de Jyo-saku smeden.

De Mino Senjuin school startte in de Nanbokucho periode (1333) tot de late Muromachi periode (1572). In de vroege Nanbokucho tijd gingen smeden van de Nara provincie naar de Mino provincie en er ontstond een mix van Mino en Senjuin invloeden waarin de Mino-Senjuin zwaarden ontstonden.

De Wakizashi (Sho) is gesigneerd, Tanba No Kami YOSHIMICHI (Mishina school) (Kyo, 6e generatie) late Edo periode (ca. 1800) en heeft HBTHK Hozon papieren. De kling is in een zeer goede polijsting is Ubu met 1 Mekugi-ana en heeft een Kikumon gegraveerd.

De Hamon is een Niedeki Gunome Midare Hamon. De Jihada is goed en levendig gesmeed Ko-Itame in de Yamashiro stijl met Ji-nie, met een Chu-kissaki en geheel foutloos.

In tegenstelling tot de eerdere Yoshimichi smeden die de bekende Soshu-den Sudare-ba hamon uitvonden is deze kling in Gunome Midare. Yoshimichi kreeg de titel Tamba No Kami en mocht de Kikumon geraveren.

De Koshirae zijn met een goede kwaliteit fittingen, de Saya’s zijn zeer speciaal hemaakt in een soort diamond schape ( Roiro Kawarinuri ) wat zelden voorkomt. De Tsuba’s zijn gemodelleerde mount Fuji afbeeldingen op de rand van de tsuba. De F&K, Kozuka en Kogai zijn Shakudo met draaken motief in goede kwaliteit, de Menuki zijn vergulde draken, een wind en water draak op de wakizashi en katana. De Habaki’s zijn een 2 delige bij de wakizashi en bij de katana met een mantel van zilver.

Dit is een uitmuntende DaiSho met goede klingen, beide voorzien van Hozon papieren en bijzondere ensuite Koshirae.

Prijs Euro 15950,-

€14.500,-

GEGEVENS:

Maten Dai: (katana)
lengte 69.9 cm
Sori 1,4 cm
hoog 2,78 cm
Kling dikte 0.62 cm

Maten Sho: (wakizashi)
lengte 50,1 cm
Sori 1.3 cm
hoog 2,02 cm
Kling dikte 0.55 cm

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-4

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een Hirazukuri Tanto als Yoriodoshi, gemaakt in de Koto periode (ca. 1394 / 1440), gesigneerd Tosa Yoshimitsu van de Yamato Tegai School met NTHK papieren (6 stempels en daarmee als hoger certificaat toegekend aan deze kling) deze smid heeft 35 punten in de Hawley. In Shira saya en mooie stalen Koshirae.
Dit is een kling gemaakt als Yoriodoshi uitvoering om door een harnas te steken. Deze kling stijl is typisch te noemen voor Yoshimitsu in de Shocho Periode die dit soort Tanto’s maakte, kling in goede polijsting, 1 Mekugi-ana en Ubu met aan beide kanten een Bo-hi. De Hamon is Suguha met Jinie & Nie.
De Jihada is een mooie Masame Hada met wat Mokume. De Habaki heeft een goudfolie mantel.
De Koshirae is in goede conditie en goede kwaliteit. Alle Fittings zijn ijzer met gouden draken als Menuki en Kozuka. De Kozuka en Ko-katana zijn beide gesigneerd. De Tsuka heeft een enkeldraads dichte wikkeling zonder Same.

Tevens heeft de Saya een gouden Mon (vlinder) van de Matsudaira familie uit Okayama.
Een mooie gesigneerde koto Yoriodoshi Tanto en mooie hoogwaardige koshirae in perfecte conditie, geheel ensuite.

Prijs ; € 6600,-

€5900,-

GEGEVENS:
klingvorm ; Hirazukuri Tanto Yoriodoshi
lengte ; 25.0 cm
hoogte ; 1.9 cm
dik ; 0.6 cm
sori ; 0.0 cm
hamon ; Suguha met Jinie & Nie
Jihada ; Masame & Ko Mokume

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-5

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een Shinogizukuri Katana uit de Shinshinto periode (ca. 1850/1860 ), gesigneerd Yokoyama Suketaka (leerling van Sukekane) met oude NBTHK Hozon papieren op de kling en de koshirae en mooie Koshirae.

Suketaka is een Chu-Josaku smid en maakte Wazamono zwaarden wat de scherpte betreft, hij leefde in de Bizen provincie en maakte zwaarden tot het eind van het zwaard tijdperk 1876.
Dit is een kling is foutloos in goede polijsting, 1 Mekugi-ana en Ubu.
De Jihada is een hele fijne Muji Hada met de typische Yokoyama Hamon, de Choji Midare Hamon.
De Koshirae heeft ook een paar Handachi hangers waardoor je de montering in een Handachi Koshirae kunt omzetten om als Tachi te dragen en in zeer goede conditie en goede kwaliteit, de Tsuba is ijzer met bloemen en insecten. De Menuki zijn draken en een vergulde Ken.

De F&K, kojiri en semegane en kuchi-gane zijn met bloemmotief en goud highlights en goede kwaliteit.
De Habaki is uit massief zilver en 2 delig.
Een perfecte foutloze Yokoyama kling en mooie hoogwaardige koshirae in perfecte conditie.

VERKOCHT

GEGEVENS:
klingvorm ; Shinogizukuri Katana
lengte ; 66,6 cm
hoogte ; 2.9 cm
dik ; 0.6 cm
sori ; 1,0 cm
hamon ; Choji midare
Jihada ; ko-mokume / Muji hada

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-6

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een Shinogizukuri Showa Katana uit de WO-2 periode als Gendai, Gesigneerd ; Tsugaru-junin Kunitoshi kore o tsukuru, en met datum gesigneerd : showa kinoe saru ni gatsu hi 1944.

Kunitoshi is een Showa smid en maakte zwaarden voor het leger voor en in WO-2, Dit is een kling is foutloos in zeer goede polijsting, 1 Mekugi-ana en Ubu, De Hamon is Gunome Midare.
De Jihada is een mooie levendige Mokume mixed met Itame Hada met Jinie en de kling heeft een Chu -kissaki met een mooie Sori. De Koshirae is in goede conditie en goede kwaliteit met een mooie saya , de Tsuba is messing en de Tsuka is oud en origineel met oude wikkeling en Same.
Een goede foutloze Showa kling en mooie koshirae in goede conditie.

Prijs ; € 3950

GEGEVENS:
klingvorm ; Shinogizukuri Katana
lengte ; 66,5 cm
hoogte ; 3.0 cm
dik ; 0.7 cm
sori ; 1,5 cm
hamon ; gunome Midare
Jihada ; Ko-Mokume met Itame

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-7

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een gesigneerde eind Shinshinto periode Katana met mooie polijsting in Koshirae met ShiraSaya met Tsubagi , gesigneerd : CHIKAYOSHI ( Provincie Kyu-Syu ) NBTHK Hozon papieren.
Chikayoshi hoort tot de categorie Jyo Saku smeden en tot behoort snijscherpte van de Wazamono.
Er is weinig werk van deze smid te vinden omdat hij helemaal aan het einde van de Shinshinto periode werkte en zijn beroep moest opgeven vanwege het einde van het Samurai tijdperk.
De kling is voorzien van een grote 33cm lange Horimono met als voorstelling van een draak die in een bloeiende cherry boom kimt en aan de Ura zijde een Sankrit symbool.

Deze Katana heeft een O-kissaki en een krachtige uitstraling met een diepe sori en een active wilde Midare Hamon. De Jihada is een dichte Ko-Mokune/Itame in Nie-deki. De Habaki is van koper. De Saya is met goud lak ingelegd en heeft als basis een zwarte ondergrond waardoor deze een bijzonder effect heeft. De Tsuka is met zwart leder omwikkeld en heeft Menuki met een bloem motief met de F&K in staal van de Higo School, De Tsuba is ijzer met een wijze man en bos motief met waterval.

Dit is een bijzonder zwaard van een smid waar je niet veel werk van zult aantreffen uit de late ShinShinto periode met NBTHK Hozon papieren in super conditie en goede polijsting.

Prijs Euro 5850,-

GEGEVENS:
klingvorm; Shinogi-zukuri Katana met O-kissaki
lengte/ Nagasa ; 71,1 cm
hoogte Motohaba; 3,2 cm
dik / kasane ; 0.75 cm
sori ; 1,5 cm
hamon ; midare hamon
Jihada ; Ko-Mokume – Itame.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-8

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.

Een goede DaiSho met fraaie Koshirae in goede oude gebruikte conditie, beide klingen in zeer goede Japanse polijsting en in nieuwe ShiraSaya en nieuwe tsunagi.

De Katana (Dai) is Mumei - ongesigneerd , toegeschreven aan Matsuba Motoyuki, Echizen Seki provincie door de NBTHK Hozon papieren, uit de Kanbun Shinto periode (1661-1673). De kling is elegant in goede toestand en niet af gepolijst met een Chu-kissaki. De Hamon is een Gunome Midare Choji Hamon met Nie Deki.

De Hamon is zeer levendig en grillig gevormd.

Motoyuki hoort tot de Jyo saku rand smeden, beter dan gemiddeld.

De Jihada is een mooie Ko- Itame met daarin ook Masame en Jinie. De Katana is Machi-Okuri (ingekort) met 3 mekugi-ana.
Zijn geboorte naam is Kawachi Minamoto Yukihira, en hij verhuisde naar de Hizen provincie in 1677 op 35 jarige leeftijd. Rond 1694 veranderde hij zijn naam in Motoyuki.

Matsuba betekend in het Japans “dennenaald”

Na geruime tijd verhuisde hij naar Edo City, waar hij zijn skils verder uitbouwde, hij maakte een typische Choji Hamon die duidelijk anders is als uit de Hizen en Bungo scholen.

De Wakizashi (Sho) is Mumei - ongesigneerd, toegeschreven aan; Echizen Seki, Edo, Kanei periode (ca. 1624-1644) en heeft HBTHK Hozon papieren. De kling is gezond en niet af gepolijst in een zeer goede polijsting is Sureage (ingekort) met 3 Mekugi-ana.
De Hamon is een Niedeki Gunome Midare Hamon met kleine Ashi. De Jihada is goed en levendig gesmeed Ko-Itame vermengd met Masame Hada met Ji-nie, de kling heeft een Chu-kissaki en geheel foutloos.
in de Muromachi periode is de Echizen-seki school van Mino naar Echizen provincie verhuisd. Daar zijn in de Fukui prefecture vele goede vecht zwaarden gemaakt.

DaiSho Koshiare,
De Koshirae zijn met een goede kwaliteit ijzeren fittingen, de Saya’s zijn zwarte Kizami Saya’s met Ishimeji lak. De Tsuba’s zijn uit ijzer met Shakudo ingelegde platen en hebben een water/golven voorstelling met schelpen en vogels , ect uit goud en zilver high-lights. De F&K (ijzer met zilver ingelegd), Kozuka (Shakudo)hebben ook een water/golven voorstelling motief in goede kwaliteit, de Menuki zijn shakudo met Amine design. De Habaki’s zijn een 2 delige met goud folie omwikkeld in zeer hoogwaardige kwaliteit.

Dit is een uitmuntende DaiSho met goede klingen, beide voorzien van NBTHK Hozon papieren en mooie Originele stijlvolle ensuite Koshirae.

Prijs Euro 11950,-

€10.950,-

GEGEVENS:

Maten Dai: (katana)
lengte 63,6 cm
Sori 1,8 cm
hoog 3,08 cm
Kling dikte 0.67 cm

Maten Sho: (wakizashi)
lengte 48,5 cm
Sori 1.0 cm
hoog 2,55 cm
Kling dikte 0.53 cm

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-9

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een bijzondere DaiSho in super conditie, beide klingen in zeer goede Japanse polijsting met Nihonto Kantei Shinsakai Papieren. In Shirasaya met een volledige Sayagaki. (toeschrijving op de Saya)
De Katana en de Wakizashi zijn Mumei - ongesigneerd, laat Edo periode (KEIO periode 1865 / 1868). En beide Toegeschreven aan Gasan Sadayoshi. De Hamon is Choji Midare Hamon met Nioi met Yakiba en lange Ashi , volgens de Bizen traditie, de Jihada is een zeer dichte Itame. Beide klingen zijn Ubu.

Gassan Sadayoshi is geboren in 1780 in de Dewa provincie waar de roots van de Gassan smeden tot in de Koto tijden terug gaat. Hij heeft gestudeerd onder de beroemde smid Suishinshi Masahide en is toen mede verhuisd naar de Osaka provincie rond 1825.

Sadayoshi was meester in meerdere smeed tradities, als het maken van de beroemde Gasan Ayasuki Hada, also ook Masame en Mokume Hada. Hij is gestorven in Meiji 1870 op 71 jarige leeftijd.

Beide klingen hebben 1 mekugi-ana en zijn foutloos gesmeed. De beide Habaki’s zijn met mooie katakiri-ba.

Prijs Euro 9950,-

€8950,-

GEGEVENS:

Maten Dai: (katana)
lengte 69,7 cm
hoog 3,2 cm
Sori 1,5 cm
Kling dikte 0,7 cm

Maten Sho: (wakizashi)
lengte 50,5 cm
hoog 3,0 cm
Sori 1,0cm
Kling dikte 0,6 cm

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-10

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een Mumei Shinto Wakizashi, toe te schrijven aan de: Echizen of Chikuzen School (shinto ca. 1700/1750) met mooie en speciale Koshirae, die vermoedelijk door de Rebellen Samurai (na 1876) gemaakt en gebruikt is.
Deze Wakizashi lijkt Ubu, niet ingekort met 1 Mekugi-ana, maar als ik de Hamon achter de habaki op de Nakago zie, loopt die door wat toch kan duiden op een ingekorte kling. De Habaki is van messing. De Kling is goed gepolijst en heeft geen smeedfouten,
De hamon is een zeer wilde grote Gunome Choji met uitschieters boven de Shinogi met veel Nie en Noi.
De koshirae is van goede kwaliteit, De Saya is omwikkeld met een soort draad en het reliëf is met rode kleur en zwart ingelegd en afgewerkt , de Tsuka is met grof draad gewikkeld en de Menuki zijn fans. De Fuchi & Kashira zijn met grote spinnen versierd met vergulde high-lights. De Tsuba is van ijzer met een spin in het web in goud en shakudo en heeft nog een rand van Shakudo. Er is ook een Kozuka met Ko-katana. De Kozuka is van Yamagane met een spin uit Shakudo en was golven in goud high-light.
Ook heeft de Saya een Kurigata uit hoorn.
Gezien de wikkeling op de Tsuka de grove F&K en Menuki en ook de met draad omwikkelde Saya denk ik dat dit een montering is uit de rebbelen tijd van Samurai die streden tegen het einde van het Samurai tijdperk. (satsuma rebellen)

Een bijzondere actieve kling met een bijzondere Koshirae.

Prijs ; € 3600,-

GEGEVENS:

klingvorm; Shinogi zukuri Wakizashi
lengte/ Nagasa ; 44 cm
hoogte Motohaba; 3,0 cm
dik / kasane ; 0.55 cm
sori ; 0,6 cm
hamon ; O-Gunome Choji met nie, Ji-nie, nio en Sunagashi
Jihada ; dichte Itame met Jinie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-11

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een Shinogizukuri Wakizashi uit de Shinto periode, Kanbun Shinto ca. 1640-1650 gesigneerd Yamato no Kami YOSHIMICHI met NBTHK Hozon papieren gemonteerd in een perfecte Koshirae.

Yoshimichi is een Jyo-Saku smid en maakte Wazamono scherpe zwaarden, hij was de 3e zoon van Osaka Yoshimitchi, Het zwaard heeft een sierlijke vorm en een O-Kissaki.
Dit is een sierlijke kling uit de Yamato provincie en is foutloos in super polijsting met 1 Mekugi-ana en Ubu, De Hamon is Gunome Midare en Choji Midare met Ashi & Nie.
De Jihada is een dichte Ko-Itame Hada met Jinie.
De Koshirae is in zeer goede conditie en zeer hoogstaande kwaliteit, de Habaki is 2 delig en omwikkeld met zilver folie.

De Saya is donker groen / zwart gewolkt gelakt, de Tsuba is Shakudo met zeer fijne Nanako en vergulde rand, de F&K en Menuki zijn Mon afbeeldingen in Shakudo met goud. De Kozuka is Shakudo met Nanako en vergulde Samurai krijgers.
Een perfecte foutloze kling en mooie hoogwaardige Koshirae in perfecte conditie, geheel ensuite.

Prijs ; € 7700,-

€6900,-

GEGEVENS:

klingvorm ; Shinogizukuri Wakizashi
lengte ; 52,7 cm
hoogte ; 3,2 cm
dik ; 0,7 cm
sori ; 1,55 cm
hamon ; Gunome Midare en Choji Midare, Ashi met nie
Jihada ; Ko-Itame met Jinie

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-12

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een foutloze Shinogi-zukuri Katana uit de late Koto vroeg Shinto periode, ca. 1560-1620 ongesigneerd, en toegeschreven aan de Fujishima school (Echizen provincie) met NBTHK Hozon papieren op de Katana en de Koshirae, gemonteerd in een perfecte Omori school Koshirae. De Fujishima school had zijn oorsprong in de Kaga provincie (Kanewaka) en is opgesplits en in Echizen provincie gesetteld.
Deze smeden maakten een mix van Yamato stijl met Bizen Oei, dit was het vroege stadium van de Kaga Fujishima school.
Smeden die hier werkzaam waren zijn o.a. Tomoshige 1e generatie (oprichter en student van Rai Kunitoshi 1334-1340 die werkzaam was in het Fujishima Castle), Yukimitsu, Nobunaga en Chikanori.
De Echizen Fujishima school maakte Wazamono scherpe zwaarden.

Dit is een elegante kling uit de Echizen provincie/ Fujishima school en is foutloos in zeer goede Japanse polijsting met 2 Mekugi-ana en is ingekort / O-sureage, De Hamon is Gunome Midare en Ko-Choji Midare Ba met Ko-nie Deki. Ook is er Sunagashi en Kinsuji te zien.
De Jihada is een dichte Ko-Itame Hada met Jinie.
De Koshirae is in zeer goede conditie en zeer hoogstaande kwaliteit, de Habaki is omwikkeld met goud folie.
De Saya is zwart gelakt en deels geribbeld met diverse delen van de Omori school met goud folie gewrapt en ensuite , zoals de mooie lange Kojiri aan het eind van de Saya, de Kaeshizuno , Kurigata en Kuchi-gane, de Tsuba is Shakudo met een vergulde rand, de F&K en Menuki zijn Kraanvogel afbeeldingen in Shakudo met goud. De Tsuka is gewikkeld met dunne donker bruine walvis baleinen.
Een perfecte foutloze kling en mooie hoogwaardige Koshirae in perfecte conditie, geheel ensuite.

Prijs ; € 8700,-

GEGEVENS:

klingvorm ; Shinogi-zukuri Katana
lengte / Nagasa ; 67,5 cm
hoogte ; 2,9 cm
dik ; 0,6 cm
sori ; 1,8 cm
hamon ; Gunome Midare en Ko-Choji Midare Ba met Ko-nie Deki en Sunagashi en Kinsuji.
Jihada ; Ko-Itame met Jinie

Voor meer aanbiedingen zie ook de consignatiezwaarden !Naar boven

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-13

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een ongesigneerde Koto periode Katana met een goede polijsting met Super Koshirae in goud Nishi lak.
Ik denk dat deze katana muromachi periode is (ca. 1500) de kling is O-suriage, dus ingekort met 3 Mekugi-ana. De katana is voorzien van een Bo-hi.

In een eerste beoordeling lijkt het op een Echizen school kling, maar omdat er geen papieren bij zijn kan het oordeel ook anders zijn. Het zwaard is in goede polijsting en heeft een smalle ondiepe Kizu precies voor de Habaki.

De hamon is een Gunome Midare in Nie met Sunagasi en Kinsui, de Jihada is een Ko-Itame. De Habaki is met een dikke goud folie omwikkeld met als motief de Japanse rising sun.

De Koshirae is van zeer bijzondere kwaliteit met vissen en andere zeedieren in dik opgebracht Nishi goud lak met veel details. Deze montering is uit de midden Edo periode (1700/1750) en ondank de leeftijd nog een zeer goede conditie. Niet 1 cm van de Saya is gelijk , de vele motieven maakt de Saya zeer decoratief. Alle beslag zwaarddelen zijn verguld en van de maker Moritomo Shige-Aki. De Fuchi-Kashira zijn gesigneerd met een Kao.

De Tsuka is met een luxe enkeldraads zwarte wikkeling, met schelpen als Menuki. De Tsuba heeft een vergulde rim en ook zee dieren en schelpen als motief.

Het geheel is zeer bijzonder en van zeer hoge kwaliteit wat je in deze uitvoering zelden tegenkomt.

Prijs Euro 14.950,-

GEGEVENS:

klingvorm; Shinogi zukuri Katana
lengte/ Nagasa ; 64.3 cm
hoogte Motohaba; 2.8 cm
dik / kasane ; 0.6 cm
sori ; 1,25 cm
hamon ; Gunome Midare met sunagashi en Kinsui.
Jihada ; Ko-Itame.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-14

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een Mumei Shinogizukuri Katana uit de ShinShinto periode, ca. 1804. Toegeschreven aan; Koyama Munehira (broer van Koyama Munetsugu) met NBTHK Hozon papieren gemonteerd in een perfecte Samurai Handachi Koshirae en nieuwe Shirasaya.
Munehira is een Jyo-Saku smid en maakte Wazamono scherpe zwaarden, hij was de broer van Koyama Munetsugu.
Dit is geen typische ShinShinto kling, maar met een mooie Koto uitstraling met Bo-hi van de beroemde Koyama school. Munehira verhuisde naar de Kuwana provincie om voor de Daimyo Matsudaire zwaarden te smeden, de is foutloos in super goede polijsting met 2 Mekugi-ana en wat ingekort, De Hamon is een zeer acieve Gunome/Midare Choji met Niedeki. Deze kling heeft veel meer activiteit als ik met deze foto’s kan laten zien, de kling is gezond en heeft een super polijsting.
De Jihada is een mooie gelijkmatige Ko-Itame Hada.
De Handachi Koshirae is uit ongeveer dezelfde periode als de kling in zeer goede conditie en zeer goede kwaliteit en een typische Samurai gebruiks uitvoering, de Habaki is 2 delig en heeft een goudfolie omhulsel.
De Saya is zwart met Handachi mounts, de Tsuba, F&K en Kojiri zijn van Staal. De Menuki zijn draken met goud highlights.
Een perfecte foutloze gezonde kling en mooie hoogwaardige Koshirae en Shirasaya in perfecte conditie, geheel ensuite.

Prijs ; € 8400,-

GEGEVENS:

klingvorm ; Shinogizukuri Katana
lengte ; 67,0 cm
hoogte ; 2,8 cm
dik ; 0,67 cm
sori ; 2,0 cm
hamon ; Gunome Midare Niedeki en Choji Midare en Sunagashi en Kinsuji
Jihada ; Ko-Itame met jinie en Utsuri is zichtbaar.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-15

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een Shinshinto Katana in goede originele polijsting, in Shirasaya met NBTHK Hozon papieren, Gesigneerd en gedateerd: Miyatsu Ju Unju TOSHITANE Saku , Meiji 3 nen Aki 8 gatsu Kichijitsu (lucky day in Augustus 1870).

Toshitana behoort tot de rang van Jyo-Saku smeden. Hij was een smid van het Tango Miyatsu district en zijn eigen naam was Cyuzo Ikeda.

Hij werkte onder de supervisie van Ishido Unjyu Korekazu een beroemde zwaardmaker in de laat Edo tijd. Zowel de Jigane als de Hamon zijn gelijk aan de zwaarden van zijn meester Korekazu.

Toshitane hielp zijn meester over een lange periode met het maken van zwaarden, daardoor heeft hij zelf weinig zwaarden gemaakt en zijn die zeldzaam en weinig te vinden.

Dit zwaard geeft een ruige en wilde levendige indruk , temeer er dubbele in elkaar overlopende Bo-Hi en Ken achtige graveringen zijn boven de Jinogi.

De kling heeft 1 Mekugi-ana en is Ubu (niet ingekort). De kissaki is een Chu-kissaki. De Jihada is een Ko-Itame Hada met Jinie en Chikei. De Hamon is een Niedeki Gunome Midare met Ashi en veel Kinsuji. De Habaki is van koper. Een bijzondere smid waarvan zijn zwaarden bijzonder zijn en in orginele polijsting.

Prijs € 6250,-

€5800,-

GEGEVENS:

klingvorm ; shinogi-zukuri Katana met meerdere Bo-Hi
lengte ; 68,0 cm
hoogte ; 2,94 cm
dik ; 0.65cm
sori ; 1,4 cm
hamon ; Niedeki Gunome Midare met Kinsuji en Ashi
Jihada ; Ko-itame met Jinie en Chikei

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-16

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een Mumei Koto periode Katana (Nanbokucho periode ca. 1350) in zeer goede polijsting met ShiraSaya en Koshirae, toegeschreven aan Echizen Rai school met Tokubetsu NBTHK Hozon papieren.

Deze kling of school hoort tot de categorie Jyo-Jyo Saku.

De oprichter van de Echizen Rai school was Rai Kuniyasu, hij verhuisde naar de Echizen provincie waar de zwaarden ontstonden met het typische donkere staal wat ook bij deze kling te zien is.

De Rai school wordt ook wel Nakajima Rai genoemd. De Hamon is Suguha met Ko-Niedeki. De kling is O-osuriage en heeft 2 Mekugi-ana. De kissaki is een O-kissaki. De Jihada is een zeer actieve in donder staal Itame Hada en O-Itame met Jinie en het typische donkere Rai school staal.
ondanks dat dit zwaard lang geleden is ingekort heeft het toch nog een mooie Nagasa van 69,7cm, vaak zijn dit soort oude zwaarden meer ingekort en komen niet boven de 64cm uit.
De Koshirae is in zeer goede toestand en uitgevoerd met Higo beslag. De Tsuka heeft een mooie fijne perfecte leder wikkeling, de Saya is donker rood ishime lak, dit alles in perfecte conditie. De Habaki is in een schitterende uitvoering met katagiriba en bekleed met goudfolie.

De F&K en Kojiri zijn van de Higo school. de tsube is staal met een draak in de wolken.
Een zeer mooie elegante Nanbokucho kling in zeer goede conditie zonder enige fout en een goede Koshirae.

Prijs € 11300,-

€10.500,-


GEGEVENS:

klingvorm ; shinogi-zukuri
lengte ; 69,7 cm
hoogte ; 2,9 cm
dik ; 0,6 cm
sori ; 1,6 cm
hamon ; Suguha met Ko-Niedeki
Jihada ; Itama / O-Itame met Jinie

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-17

Een Perfect gepolijste Koto Muromachi (1492) Shobu-zukuri Wakizashi met Mounts en NBTHK Hozon papieren, toegeschreven aan Kanenobu ( Shiga-zeki school ) uit de Shiga Provincie.
Het zwaard heeft een zeer goede Japanse polijsting in strakke Montering. de Habaki is uit koper met zilver folie omwikkeld. De kling is ongesigneerd, O-suriage (ingekort) en heeft 1 mekuki Ana en heeft een typische Koto vorm.

De hamon is Gunome Midare met zeer veel Nie en ji-nie, de Jihada is een Ko-Itame en overgoten met Ji-nie en Chikei.
Deze Wakizashi komt met een goede koshirae, de saya is met zwarte lak, de Tsuka is met Leder omwikkeld de Menuki zijn kippen. De Kozuka is uit Shakudo met Pioenrozen. Alle overige delen zijn als de F&K en Tsuba zijn Pioenrozen met goud opgelegd.
Geheel in zeer goede conditie en foutloze kling.

Prijs € 4400,-

€3900,-


GEGEVENS:

Kling vorm ; Shobu-zukuri
lengte ; 37,7 cm
hoogte ; 2,76 cm
dik ; 0,6 cm
Sori ; 0.7 cm
hamon ; Gunome Midare, met Nie.
Jihada ; Ko-Itame met Ji Nie en Chikei

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-18

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een foutloze Shinogi-zukuri Katana uit de Shinto periode, ca. 1670-1740 ongesigneerd ( Mu-mei ) , en toegeschreven aan Hizen Fujiwara Masahiro ( Hizen provincie ) 3e of 4e generatie , gemonteerd in een perfecte Handachi Koshirae.
Masahiro werd als zoon geboren van Kawachi Daijo Masahiro.
Masahiro was erg goed in gunome-midare.
Hij temperde ook suguha-hamon en andere soorten midare-ba. De Hamon was meestal met diepe nioi-kuchi. Deze katana heeft kleine itame-hada dikke jinie. Choji-midare
en Gunome-Midare zijn in perfecte harmonie. In overvloed Kinsuji en sunagashi en de torenhoge Hamon als onweerswolken die tot aan de Shinogi lopen.
Masahiro maakte Wazamono scherpe zwaarden en behoort tot de Jyojyo Saku smeden.

Dit is een elegante kling en is foutloos in zeer goede Japanse polijsting met 1 Mekugi-ana en niet ingekort (Ubu ), De Hamon is Gunome Midare en Ko-Choji Midare Ba met Ko-nie Deki . ook is er Sunagashi en Kinsuji te zien.
De Jihada is een dichte Ko-Itame Hada met Jinie.
De Koshirae is in zeer goede conditie en zeer hoogstaande kwaliteit, de Habaki is massief messing.
De Saya is donker bruin gelakt en is als Handachi uitgevoerd met ijzeren beslag en ensuite , zoals de mooie lange Kojiri aan het eind van de Saya , de Kurigata , Semegane en Kuchi-gane met messing draken , de Tsuba is ijzer met in het midden een soort bamboe afbeelding , de F&K zijn Handachi model uit ijzer met messing draken en de Menuki zijn met een vergulde bloem . De Tsuka is gewikkeld met nieuw goud kleurig Tsuka-Ito.

Een perfecte foutloze kling in zeer goede polijsting en mooie hoogwaardige Koshirae in perfecte conditie, geheel en-suite.

Prijs ; € 6750,-

GEGEVENS:

klingvorm ; Shinogi-zukuri Katana
lengte / Nagasa ; 69,2 cm
hoogte / Motohaba ; 2,0 cm
dik / Motokasane ; 0,7 cm
sori ; 2,0 cm
hamon ; Gunome Midare en Ko-Choji Midare Ba met Ko-nie Deki en Sunagashi en Kinsuji.
Jihada ; Ko-Itame/konuka met Jinie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-19

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een ongesigneerde (Mumei) Shinshinto periode Katana (ca. 1860-1865) met een zeer goede polijsting met NBTHK HOZON papier toegeschreven aan Seisousai MUNEARI van de Koyama Munetsugu school met zeer fraaie indrukwekkende Koshirae.
Seiso Sai Soyu is een meester van Soji Goyama in Edo, en zijn naam is Jiro Suzuki. Geboren in Mutsukuni Hachinohe, diende in Oshu Hachinohe, en noemde hem Seikosai.
Deze grote indrukwekkende katana uit de Shinshinto periode is van een leerling van de beroemde Koyama Munetsugu,school. Ze hebben een brede mihaba, de jigane is dichte itame met ji-nie en de hamon is een indrukwekkende Choji Gunome die opbloeit als grote stapelwolken aan de hemel. De boshi is meestal notare-komi met een brede kaeri. Muneari behoort tot de jo-saku smeden.
Je ziet de zwaarden van Muneari niet veel, laat staan een dusdanig grote kling die op verzoek van een Samurai gemaakt is of als offer aan een Tempel is geschonken.
Dit is een grote indrukwekkende kling met 75,5cm snijlengte. Bij dit zwaard is de Nakago zeer lang met 3 Mekugi-ana en 26,7cm lang, dit is zo gemaakt om het zwaard met meerdere Mekugi vast te zetten in de Tsuka voor meer stevigheid.
Deze kling is niet ingekort (Ubu)met 3 Mekugi-ana waarvan er 2 gebruikt worden voor de tsuka. De hamon is een Choji Gunome Midare in Nie, de Jihada is een Itame en een grote kissaki. De Habaki is uit koper in hoogwaardige kwaliteit. De Koshirae is van zeer goede kwaliteit met schildpadden in gouden ogen. de Saya is ingestrooid met bamboe splinters en ijzeren Kojiri als Schildpad. De Tsuka is met een witte wikkeling, met kraanvogels als Menuki. De Tsuba is uit ijzer met goud draad ingelegd in Higo stijl.

Een zeer bijzonder kling uit de Koyama Munetsugu school en van zeer goede kwaliteit die je zelden van deze smid ziet.

Prijs Euro 11.950,-


GEGEVENS:

klingvorm; Shinogi zukuri Katana met grote kissaki
lengte/ Nagasa ; 75,5 cm
hoogte Motohaba; 3.25 cm
dik / kasane ; 0.8 cm
sori ; 1,7 cm
hamon ; Choji Gunome Midare met Nie
Jihada ; ko-Itame met jinie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-20

Een Shinto (1673) Wakizashi met NTHK papieren, Gesigneerd SHINANO NO KAMI FUJIWARA NOBUYOSHI, Nidai (2e Generatie) van de Yamashiro provincie. in goede montering, nieuwe Japanse polijsting, Hamon is Gunome-Midare met JiNie en Nioi, Kinsei, Sunagasi. De Jihada is Ko-Itame met Jinie en Chikei. De kling heeft 2 Mekugi-ana, sureage en is mogelijk aangepast geweest voor een marine montering.
Nobuyoshi leefde in de KanbunShinto periode (ca 1673) en heeft 60 punten in de Hawley, Nobuyoshi is een Chu-Jo Saku smid, hij werkte rond 1673 komt van Yamashiro en heeft ook in Osaka geleefd, zijn eigen naam is Takai Kinsaburo. De Kiku mon werd door de generaties 1,2 en 3 gegrafeerd.

prijs Euro 5.850

GEGEVENS:

Kling vorm ; Shinogi-zukuri
lengte ; 45.5 cm
hoogte ; 2.9 cm
dik ; 7 mm
Sori ; 1.0 cm
hamon ; Gunome Midare, met JiNie , Nioi, Kinsei en Sunagasi
Jihada ; Ko-Itame, en Jinie en Chikei.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-21

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een Hirazukuri Wakizashi uit de vroege Shinto periode (ca. 1600/1650), Toegeschreven aan KANESAKI van de MINO provincie met NBTHK Tokubetsu Kisho papieren en perfect Ebi Koshirae.
Dit is een kling van de Mino provincie en is foutloos in goede polijsting, 2 Mekugi-ana en Ubu, De Hamon is Gunome Choji Midare met Jinie & Nie.
De Jihada is een mooie Mokume Hada met Jinie en Masame boven de Shinogi. De kling heeft een Hi en Bo-Hi en een Habaki met goudfolie.
De Koshirae is in zeer goede conditie en hoge kwaliteit. Alle Fittings zijn van de Higo school, ijzer met goud inleg. De Tsuka heeft een enkeldraads wikkeling met prefecte Same.
Een perfecte foutloze kling en mooie hoogwaardige koshirae in perfecte conditie, geheel ensuite.

Prijs ; € 5700

€5250,-

GEGEVENS:

klingvorm ; Hirazukuri Wakizashi
lengte ; 37,7 cm
hoogte ; 3.3 cm
dik ; 0.5 cm
sori ; 0.7 cm
hamon ; Gunome Choji Midare met Jinie & Nie
Jihada ; Ko-Mokume & Masame met Jinie

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-22

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een Morohazukuri Wakizashi (Mumei) uit de latere Koto periode (Muromachi ca. 1540/1570), Toegeschreven aan Daido Omichi (Daimichi) uit de MINO provincie met NBTHK Hozon papieren en NBTHK Hozon papieren op de mooie Aikuchi Koshirae.
Dit is een kling van de Mino provincie en is geheel foutloos met een super Jihada en hamon in super goede recente polijsting, 1 Mekugi-ana en Ubu, De Hamon is Gunome Choji Midare met Jinie & Nie.
De Jihada is een mooie super egale dichte Mokume/Itame Hada (als Muji-hada) met Jinie. De kling heeft een hele mooie fijne Hi precies op de Shinogi en een dubbele Hi aan de andere kant boven de Shinogi en een Habaki met zilverfolie.

De Seki Daido-school werd opgericht door Kanemichi uit Seki in de provincie Mino. Hij was de kleinzoon van de 9e generatie afstammeling van Kaneuji Shodai (Shizu-Saburo), een van de tien leerlingen van Masamune en de oprichter van Mino-den.
Kanemichi's zwaarden waren beroemd om hun kwaliteit en extreme scherpte en zijn vroege werk is meestal ondertekend met een handtekening van twee tekens. In Eiroku 12 (1569) leidde deze roem ertoe dat hem werd gevraagd een tachi te maken voor keizer Ogimachi. Toen hij dit met succes had voltooid, werd hij beloond met de bevoegdheid om de O kanji van de naam van de keizer in zijn handtekening te gebruiken. Deze kanji wordt ook uitgesproken als dai. In eerste instantie gebruikte Kanemichi het om zijn handtekening te laten lezen in O-Kanemichi; er zijn veel voorbeelden van deze handtekening. Later, nadat hij Mutsu no kami had gekregen, liet hij het personage Kane vallen uit zijn mei, zodat zijn mei Omichi of Daido las. Er is een voorbeeld gedateerd Tensho 18 (1590) getekend Mino Seki ju Daido. Het is daarom waarschijnlijk dat hij en zijn zonen na 1590 naar Kyoto verhuisden. De naam Daido werd vervolgens, met verschillende titels, gebruikt door de verschillende generaties studenten die volgden.
De shodai Daido (DAI 61) werd de persoonlijke zwaardsmid van Oda Nobunaga. Zijn vier zonen - Iga no Kami Kanemichi (Jo-saku), Rai Kinmichi (Jo-saku), Tanba no Kami Yoshimichi (Jo-saku) en Etchu no Kami Masatoshi (Jo-jo saku) - maakten ook zwaarden voor Nobunaga. Het werk van deze smeden heeft scherpheidspercentages van ten minste wazamono. Zijn zonen en Omi no kami Hisamich (een student van Iga kami Kinmichi) waren de Kyoto Gokaji, of de Five Swordsmiths of Kyoto. De Kyoto Gokaji waren echter buitengewoon getalenteerd. Daido heeft veel grote smeden onder zich gehad als leerling en opgeleid.

De Koshirae met Hozon papieren is in een perfecte conditie en hoge kwaliteit. Alle Fittingen zijn van zilver met Kanji schrift. De Tsuka heeft een enkeldraads oude authentieke wikkeling in goede conditie.

De Kogai en Kozuka met Ko-katana zijn beide ook in zilver en na het afgeven van de Hozon papieren toegevoegd.
Een perfecte foutloze kling en mooie hoogwaardige koshirae in perfecte conditie, geheel ensuite.

Prijs ; € 5600

GEGEVENS:

klingvorm ; Morohazukuri Wakizashi met Hi
lengte ; 34,4 cm
hoogte ; 2,8 cm
dik ; 0,75 cm
sori ; 0,6 cm
hamon ; Gunome Midare met Jinie & Nie en Ashi met wat Tobiaki
Jihada ; Ko-Mokume/Itame, zeer dicht gesmeed (Muji-Hada) met Jinie

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-23

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een zeer bijzondere Shinogi-zukuri Katana uit de Kanbun Shinto periode, ca. 1661-1681, gesigneerd: Musashi No Kami Nagamichi (Musashi/Settsu provincie) met NBTHK Hozon papieren, gemonteerd in een ShiraSaya.
Nagamichi is een directe leerling van Daijio Kunimichi en maakte zwaarden in de Kanbun Shinto periode in Osaka en Edo.

De Hamon is een mooie levendige O-Notare Gunome met veel activiteiten en komt zeer briljant over.

Nagamichi maakte Wazamono scherpe zwaarden en behoort tot de Jyo Saku rang. Dit zwaard is gemaakt in de Shinto Toku-den traditie.

Dit is een krachtige kling in zeer goede Japanse polijsting met 2 Mekugi-ana (de 2e kleine Mekigi-ana aan het einde van de Nakago is gemaakt voor de montering om zo tijdens het vechten de kling beter in zijn Tsuka vast te laten zitten.) en is Ubu, niet ingekort. De Hamon is O-Notare met Gunome Midare met Ko-nie Deki en Ji-Nie. Ook is er Kinsuji te zien. De Jihada is een dichte Ko-Mokume Hada met Jinie.
De Habaki is tweedelig met goudfolie omwikkeld van zeer goede kwaliteit .

Een krachtige lange kling van een smid die je weinig tegenkomt in perfecte polijsting in perfecte conditie.

Prijs ; € 8200,-

€7700,-

GEGEVENS:

klingvorm ; Shinogi-zukuri Katana
lengte / Nagasa ; 72,5 cm
hoogte / Motohaba ; 3.2 cm
dik / Kasane ; 0,7 cm
sori ; 1,2 cm
hamon ; O-Notare & Gunome Midare met Ko-nie Deki en Kinsuji.
Jihada ; Ko-Mokume met Jinie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-24

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een Shinogi-zukuri Kanbun Shinto Wakizashi, Gesigneerd : Sekaiju Kaneyoshi uit de provincie Mino (1661-1671) in een zeer mooie en zeer hoogwaardige kwaliteit full ensuite Koshirae.
Smeden met de naam Kaneyoshi zijn zeer talrijk vanaf de eind Muromachi periode tot aan de Showa periode, waarin de WO-2 oorlogstijd de Shinguntos werden gemaakt.
Deze kling is in Mino seki stijl gemaakt met een goed zichtbare Muji Itame Hada met Jinie en een Gunome Midare Hamon, in goede polijsting en er zijn geen smeed fouten of Ware.
De Wakizashi is Ubu, niet ingekort met 1 Mekugi-ana, de Habaki is gegraveerd met in goud en zilver ingelegde Pion rozen in zeer hoogwaardige kwaliteit.
De Saya is zwart gelakt en heeft een soort boomschors motief, de Tsuka is met donker bruine Tsuka-Ito gewikkeld en oude Same, de Menuki zijn vergulde Shishi tempel honden.
Alle zwaard sierraden, waaronder de F&K, Tsuba, Habaki, Kojiri, Kurigata en Kozuka zijn en-suite en van de Mino-Goto school in zeer goede conditie en hoogwaardige kwaliteit, De voostellingen zijn ShiShi tempel honden met Pion rozen in Yamagane met goud en zilver ingelegd in hoog reliëf.
De Kozuka heeft een ko-katana.

Een bijzondere en zeer mooie Koshirae die in deze kwaliteit niet veel gezien wordt met een goede Mino kling.

Prijs ; € 5950,-

GEGEVENS:

klingvorm; Shinogi-zukuri Wakizashi
lengte/ Nagasa ; 43,5 cm
hoogte Motohaba; 2,8 cm
dik / kasane ; 0.7 cm
sori ; 0,5 cm
hamon ; Gonome Midare
Jihada ; Muji-Itame met jinie

Tanto - Samuraizwaard nr.: Z-25

Dit is een authentiek Japans samurai zwaard. TANTO AANGEBODEN VAN PRIVÉ-COLLECTIE.
Een Hirazukuri Aikuchi Tanto, gemaakt in de vroege Shinto-periode (ca. 1600/1640), gesigneerd als: KuniYuki uit de provincie Satsuma, we kunnen de signatuur niet bevestigen, of die Mei of Gimei is. Dit is een tanto gemaakt als Hirazukuri-model met beide kanten een Hi. De kling is goed gepolijst, heeft 2 Mekugi ana en Ubu met aan beide zijden een hi, de Hamon is Suguha en voor de kissaki wordt het Gunome & Nie. De Tanto heeft geen Kizu of Ware en geen smeedfouten.
De Jihada is een dichte Itame Hada met wat Mokume. De Habaki is zilver of verzilverd.
De Koshirae is in goede staat en van goede kwaliteit. Alle zwaardsierraden zijn Shakudo met draken, de Menuki zijn vergulde draken en Shakudo Kozuka met een draak die rond een Ken kruipt. De Kojiri is ook van Shakudo en de Kurigata is een metalen gesp. De Tsuka heeft geen Tsuka-ito, maar alleen Same van goede kwaliteit.
Op de Saya, die een zwarte lak heeft, zijn wolken geschilderd in goudverf, een typisch motief dat toebehoort aan draken in de Japanse mythologie. De Ko-katana is gesigneerd maar kan niet worden gelezen.
Een zeer mooie Aikuchi Tanto en prachtige koshirae in goede staat, volledig ensuite.

Prijs; € 2600, -

GEGEVENS:

klingvorm; Hirazukuri Tanto.
lengte / nagasa; 19.0 cm
hoogte / motohabe; 2,0 cm
dik / motokasane; 0,7 cm
sori; Uchi sori
hamon; Suguha met Gunome
jihada; Itame.

Wakizashi - Samuraizwaard nr.: Z-26

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een Naginata Naoshi model laat ShinShinto Wakizashi met Gunome Hamon ,met HBTHK Hozon papier.
Gesigneerd : Kanetsugu in een 2 karakter signatuur met een zeer mooie en goede kwaliteit Koshirae.

Deze smid behoorde tot de Seki Provincie uit de laat ShinShinto periode (1865-1867), zijn volledige naam is Hioki (Heki) Kanetsugu en kwam van de Inshu Kanesaki bloedlijn.
Hij studeerde onder de 10e generatie Kanesaki, er wordt ook gezegd dat hij de zoon van Kanesaki is. Ook heeft hij geleerd onder de Yokoyama meesters waaronder Sukenaga.
Heki Kanetsugu heeft vele Katana zwaarden gemaakt , en wat minder Wakizashi. Hij behoort tot de Jyo-Sake klasse en maakte O- Wazamon scherpe zwaarden die bij de Samurai geliefd waren om hun snij kwaliteit.
De Wakizashi is Ubu , niet ingekort met 1 Mekugi-ana, de Habaki is een 2 delige met zilver folie omwikkeld in goede toestand. De Kling is goed gepolijst, helaas heeft de kling een kleine deuk in het snijvlak ( zie foto ) door het vallen op een hard voorwerp.
De hamon is Gunome Midare met Niedeki en Nie , met Kinsuji en Sunagasi. De Jihada is Itame dichtgesmeed met Jinie.
De koshirae is van zeer goede en hoogstaande kwaliteit, denkbaar is dat in die laat Shinshinto periode een rijke middenstander of diplomaat deze heeft gedragen.
De Saya is donkerbruin gelakt en is gemaakt als een soort inro saya, de Tsuka is met donder groen Tsuka-Ito gewikkeld en oude Same met grote nokken, de Menuki zijn vergulde of zelfs gouden Shishi Tempelhond figuren. De Fuchi is uit ijzer met goud high-lights met ShiShi voorstelling in zeer goede kwaliteit en Gesigneerd.
De Tsuba is Gesigneerd met gouden Kao en is gemaakt van ijzer en heeft een vergulde en Shakudo ShiShi tempelhond en Draak. De tsuba heeft goud en Shakudo high-lights. Ook heeft de Saya de Kurigata in een zeer bijzondere uitvoering van een ShiShi tempelhond , en aan de Kozuka zijde een vergulde Draak.
Dan is er nog de Kozuka met Ko-Katana in Shakudo met een soort boog en hanger in het midden in goud ingelegd. De Kogai is als Split-ware met goud ingelegde draak.
De Saya heeft nog een Shibakiji als Vlinder Mon , verguld van de Tottori Familie uit Inaba.

Een bijzondere kling met een zeer mooie Koshirae.

Prijs ; € 3950,-

GEGEVENS:

klingvorm; Naginata Naoshi Wakizashi
lengte/Nagasa ; 33,1 cm
hoogte Motohaba; 2,8 cm
dik/kasane ; 0.8 cm
sori ; 0,45 cm
hamon ; Gunome Midare met Niedeki en Nie, met Kinsuji en Sunagasi.
Jihada ; Itame dichtgesmeed met Jinie.

Tanto - Samuraizwaard nr.: Z-27

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een Mumei vroeg Shinto Wakizashi, met HBTHK Hozon papier, toegeschreven aan: Uda School TOMOTSUGU (Koto ca. 1532) met mooie en speciale kwaliteit Koshirae.
De Uda School was gevestigd in de Etchu Provincie waar de Ko-uda school in de Kamakura periode met smeden begon. De basis word door de Yamato traditie en de Soshu traditie door Norishige overgebracht en verder gebruikt.
Er zijn in een lange periode vele smeden werkzaam geweest bij de Ko-uda en Uda school, als Kunimune, Tomotsugu, Kunifusa, Kunimune, ect. In de lange periode dat de Uda school actief was zijn er zeer vele zwaarden door hun gemaakt.
De meeste smeden van de Uda school behoren tot de Jyo-Saku klasse en maakte veelal Wazamon scherpe zwaarden.
Hun zwaarden zijn veelal ingetogen wat de Hamon betreft maar hebben een zeer fraaie en actieve Itame jihada.
Deze Wakizashi is Ubu, niet ingekort met 1 Mekugi-ana, de Habaki is van massief zilver. De Kling is goed gepolijst en heeft geen smeedfouten, De hamon is Suguha met Nie. De Jihada is een goed gemaakte levendige Itame met Jinie.
De koshirae is van goede kwaliteit, De Saya is met mooie Same omwikkeld die met rood bruine kleur is ingelegd, de Tsuka is met creme kleur draad gewikkeld en de mekugi is uit zilver die in elkaar gedraaid worden, de Menuki. De Fuchi& Kashira en de Tsuba zijn donker rood uit Sentuku / Yamagane (soft metal) in zeer goede kwaliteit. De Tsuba heeft nog een rand van Shakudo.
Ook heeft de Saya een Kurigata en Kojiri uit hoorn.
De Wakizashi heeft een ijzeren Kozuka met Ko-katana, de Kozuka is in de vorm van een gesigneerde Nakago.

Een bijzondere kling met een zeer mooie Koshirae.

Prijs ; € 3800,-

GEGEVENS:

klingvorm; Hirazukuri Wakizashi
lengte/ Nagasa ; 42,6 cm
hoogte Motohaba; 2,8 cm
dik / kasane ; 0.5 cm
sori ; 1,0 cm
hamon ; Suguha met nie
Jihada ; Itame met Jinie.

Tanto - Samuraizwaard nr.: Z-28

Dit is een authentiek Japans samurai zwaard. TANTO AANGEBODEN VAN PRIVÉ-COLLECTIE.
Een Hirazukuri Tanto als Yoriodoshi, gemaakt in de Shinshinto periode (ca. 1850), ongesigneerd en toegeschreven aan : Koyama Seiryuken MORITOSHI met NTHK papieren (6 stempels en daarmee als hoger certificaat toegekend aan deze kling) deze smid heeft zeer goede en sterke klingen gemaakt en stond bij de Samurai bekend als meester maker van vechtzwaarden. De kling is in Shira saya met een Sayagaki.
Seiryuken Moritoshi heette Iwamoto Kiyouemon. Hij was de broer van de beroemde Chounsai Tsunatoshi. Hij werd door Tsunatoshi als broer de tweede generatie genoemd.
Tsunatoshi werkte onder Moritoshi. Deze was een persoonlijke zwaardsmid van Shuhou Iwakoku Han.
Dit zwaard is vanaf het eerste gezicht, dat doet denken aan Koyama Munetsugu.
Moritoshi was een Shinshinto-smid die deel uitmaakte van de Chounsai Tsunatoshi-school, een van de meest invloedrijke scholen van de periode. Koyama Munetsugu, Unju Korekazu en Takahashi Naganobu waren allemaal studenten van deze school en gingen allemaal met hun zwaarden een eigen belangrijke zwaardzwaardgeschiedenis.
Dit is een kling gemaakt als Yoriodoshi uitvoering om door een harnas te steken, de kling in goede polijsting zonder Kizu or Ware/smeedfouten, 2 Mekugi-ana en niet Machi-okuri maar blijkbaar iets van de Nakago afgehaald, De Hamon is Suguha basis met gelijkmatige Gunome met Jinie & Nie.
De Jihada is een dichte Itame Hada. De Habaki heeft is van roodkoper.

Een sterke dikke grote Yoriodoshi Tanto van de Koyama school die veel goede klingen hebben gemaakt.

Prijs ; € 3600,-

GEGEVENS:

klingvorm; Hirazukuri Tanto als Yoriodoshi.
lengte / nagasa; 28.0 cm
hoogte / motohabe; 3,0 cm
dik / motokasane; 0,9 cm
sori; 0.2 cm
hamon; Suguha met Gunome
jihada; Itame.

Tanto - Samuraizwaard nr.: Z-29

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard. TANTO AANGEBODEN UIT PRIVÉ COLLECTIE.
Een Moroha Zukuri Tanto met Naginata Hi, uit de Shinto periode, ongesigneerd / Mu-mei. Dit is een kling gemaakt als bijzonder Moroha-Zukuri model met aan beide zijden een Hi en Naginata Bo-Hi. De kling is in goede polijsting en heeft geen smeedfouten of ware, heeft 2 Mekugi-ana en is Ubu / niet ingekort, De Hamon is Suguha / Gunome met Tobiyaki met Nie en Ji-Nie.
De Jihada is een mooie dichte Itame Hada. De Habaki is uit kopen met katte krassen.
De Koshirae is bijzonder fraai met een donker bruine Saya. De F&K, Tsuba, Kozuka en Kurigata zijn van Shakudo met libellen, schildpadden en planten motief in goud en zilver high-lights. Het geheel in goede conditie en hoogwaardige kwaliteit.

Een zeer mooie combinatie met bijzondere Moroha-Zukuri kling , het geheel is met goede kwaliteit zwaard sierraden gemonteerd.

Prijs ; € 3750,-

€3450,-

GEGEVENS:

klingvorm ; Moroha-Zukuri / Tanto.
lengte / nagasa ; 22.8 cm
hoogte / motohabe ; 2.35 cm
dik / motokasane ; 0.75 cm
sori ; 0.1 cm
hamon ; Suguha / Gunome met Nie en Ji-Nie
Jihada ; Itame.

Tanto - Samuraizwaard nr.: Z-30

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard. TANTO AANGEBODEN UIT PRIVÉ COLLECTIE.
Een korte maar dikke Moroha Zukuri Tanto of Kai-Ken uitvoering als Aikuchi gemonteerd, uit de ShinShinto periode, ongesigneerd / Mu-mei. Dit is een kling gemaakt als bijzonder Moroha-Zukuri vorm die gebruikt kan zijn voor zelfverdediging voor een dame als Kai-Ken. De kling is in goede polijsting en heeft geen smeedfouten of ware, heeft 2 Mekugi-ana en is Ubu / niet ingekort, De Hamon is Suguha bij de Kissaki en wordt dan naar de Habaki toe Gunome met Nie en Ji-Nie. De Hamon (Muneyaki) loopt aan de Mune door tot aan de verjonging van de kling.
De Jihada is een mooie dichte Itame Hada. De Habaki is uit messing .
De Koshirae is bijzonder fraai met zilver Fuchi Kashira componenten als Aikuchi gemonteerd, de Montering is uit de Meji periode.

Een zeer mooie combinatie met bijzondere Moroha-Zukuri kling als Tanto of Kai-Ken , de kling is van een zeer bijzondere montering voorzien.

Prijs ; € 2750,-

GEGEVENS:

klingvorm ; Moroha-Zukuri / Tanto.
lengte / nagasa ; 16 cm
hoogte / motohabe ; 1.7 cm
dik / motokasane ; 0.6 cm uitlopend naar 1.1 cm
sori ; 0.0 cm uchi sori
hamon ; Suguha / Gunome met Nie en Ji-Nie Jihada ; Itame.

Tanto - Samuraizwaard nr.: Z-31

Dit is een authentiek Japans samurai zwaard. TANTO AANGEBODEN VAN PRIVÉ-COLLECTIE.
Een grote Hirazukuri Tanto, gemaakt in de ShinShinto-periode (ca. 1700/1740), gesigneerd als:Shigekuni uit de provincie Kii, we kunnen de signatuur niet bevestigen, of die Mei goed of Gimei is. Dit is een tanto gemaakt als Hirazukuri-model.

Er waren door de zwaardsmeed geschiedenis heen een groot aantal smeden in diverse provincies en era’s met de naam KuniYuki. De kling is gepolijst en heeft 1 Mekugi ana en Ubu. De Hamon is een rustig verlopende Gunome met Nie. De Tanto heeft geen Kizu of Ware en geen smeedfouten.
De Jihada is een dichte Itame Hada. De Habaki is zilver of verzilverd.
De Koshirae is in goede staat en van goede kwaliteit. Alle zwaardsierraden zijn van zilver met Japanse naaldbomen gegraveerd , bij deze montering zit de Tsuba vast aan de Saya en is ook gegraveerd, dan heeft de Fuchi ook een soort van kleine Tsuba die daar aan vast zit en in het deel vals van de Saya. Dit is een soort van afdichting tegen water en smeer en tevens het sluiten van de kling in de Saya. De gravure loopt dan door in beide Tsuba delen. Iets wat je niet veel tegenkomt bij de Japanse monteringen. De Menuki zijn niet direct zichtbaar door de geheel omwikkelde Tsuka. De Kozuka is ook uit zilver met een monnik die naar de mount Fuji kijkt. De Kojiri is ook van zilver en de Kurigata is een zilveren gesp. De Saya heeft een zwarte Ishido lak, De Ko-katana is gesigneerd en in goede conditie.

Een mooie grote Tanto en prachtige koshirae in goede staat, volledig en-suite.

Prijs; € 3200, -

GEGEVENS:

klingvorm; Hirazukuri Tanto.
lengte / nagasa; 29.5 cm
hoogte / motohabe; 2,8 cm
dik / motokasane; 0,6 cm
sori; 0,45 cm
hamon; Gunome
jihada; Itame.

Tanto - Samuraizwaard nr.: Z-32

Dit is een authentiek Japans samurai zwaard. TANTO AANGEBODEN VAN PRIVÉ-COLLECTIE.
Een Hirazukuri Aikuchi Tanto, gemaakt in de laat Muromachi, vroege Shinto-periode (ca. 1570/1640), gesigneerd als: Mutsu no Kami Daido uit de Owari provincie, we kunnen de signatuur niet bevestigen, of de Mei goed of Gimei is. Dit is een tanto gemaakt als Hirazukuri-model met een dubbele Hi aan de Omote zijde en een enkele Bo-Hi aan de Ura zijde De kling is goed gepolijst, heeft 2 Mekugi ana en Ubu. De Hamon is Suguha als basis en richting de kissaki wordt het Ko-Gunome Midare & Nie. De Tanto heeft geen Kizu of Ware en geen smeedfouten.
De Jihada is een levendige Itame Hada. De Habaki is een 2 delige met goud folie bekleed.
De Koshirae is in goede staat en van goede kwaliteit. De Fuchi Kashira zijn van buffel hoorn gemaakt, de Menuki zijn Shakudo met vergulde Aoi Mons en Shakudo Kozuka met Aoi Mons van de Tokugawa clan. De Kurigata is uit Shakudo met schelp motief. De Tsuka heeft geen Tsuka-ito, maar alleen Same die zwart geverfd is.
De Saya heeft een mother of pearl lak met Aoi Mons van de Tokugawa clan in hoger reliëf geschilderd in goudverf, een typisch motief dat toebehoort aan Japanses cultuur. De Ko-katana is gesigneerd maar kan niet worden gelezen.

Een zeer mooie Aikuchi Tanto en prachtige koshirae in goede staat, volledig en-suite.

Prijs; € 3250, -

GEGEVENS:

klingvorm; Hirazukuri Tanto.
lengte / nagasa; 27.3 cm
hoogte / motohabe; 2,5 cm
dik / motokasane; 0,55 cm
sori; 0,2 cm
hamon; Suguha basis met Ko-Gunome/Midare
jihada; Itame met Jinie.

Tanto - Samuraizwaard nr.: Z-33

Dit is een authentiek Japans samurai zwaard. TANTO AANGEBODEN VAN PRIVÉ-COLLECTIE.
Een grote maar slanke Hirazukuri Aikuchi Yoriodoshi stijl Tanto, gemaakt in de vroege Shinto-periode (ca. 1600/1640), ongesigneerd (Mumei), Dit is een tanto gemaakt als Hirazukuri-Yoriodoshi model met een dubbele Hi aan de Omote zijde en een enkele lange Bo-Hi aan de Ura zijde De kling is goed gepolijst, heeft 2 Mekugi ana en Ubu. De Hamon is Ko-Gunome Midare & Nie. De Tanto heeft geen Kizu of Ware en geen smeedfouten. De Jihada is een dichte Itame Hada. De Habaki is van koper.
De Koshirae is in goede oude staat en van goede kwaliteit. De Fuchi Kashira zijn staal van de Higo school, de Menuki zijn Shakudo met vergulde aapjes en staal Kozuka met een pijlkoker in goud high-lights. De Kojiri is ook staal, Higo school. De Tsuka heeft ouder Tsuka-ito als enkeldraads wikkeling.
De Saya heeft een zwarte Ishido lak en naast de Kurigata een Mon van de Yamada familie. De Ko-katana is gesigneerd maar kan niet worden gelezen.

Een mooie grote slanke Aikuchi Tanto en goede koshirae in goede staat.

VERKOCHT

GEGEVENS:

klingvorm; Hirazukuri Yoriodoshi Tanto.
lengte / nagasa; 27.3 cm
hoogte / motohabe; 2,3 cm
dik / motokasane; 0,8 cm
sori; 0,1 cm
hamon; Ko-Gunome/Midare
jihada; Itame met Jinie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-34

Een Perfect gepolijste late ShinShinto (1865) Hira-zukuri Wakizashi met Aikuchi Mounts en NBTHK Hozon papieren, toegeschreven aan Kuzuke Kuni Araki KIYOSHIGE Saku (Minamoto) uit de Kozuke Provincie.
Het zwaard heeft een zeer goede Japanse polijsting in strakke Aikuchi Montering. de Habaki is uit koper met zilver folie omwikkeld. De kling is ongesigneerd, Machiukuri (ingekort) en heeft 1 mekuki Ana en heeft een typische Koto vorm.

De hamon is Gunome met zeer veel Nie en ji-nie en Ara-nie, de Jihada is een Ko-Itame en overgoten met Ko-nie.
Deze Wakizashi komt met een goede koshirae, de saya is van Same ingelegd met zwarte lak, de Tsuka is met goudkleurig draad omwikkeld de Menuki hebben een florle voorstelling. De Kozuka is Shakudo met Nanako. Alle overige delen zijn van gepolijst buffel-hoorn gemaakt.
Geheel in zeer goede conditie en foutloze kling.

Prijs € 3900,-

€3500,-

GEGEVENS:
Kling vorm ; Hira-zukuri
lengte ; 33,0 cm
hoogte ; 3,0 cm
dik ; 0,5 cm
Sori ; 0.8 cm
hamon ; Gunome Ha, met Nie en Ji-nie en Ara-nie.
Jihada ; Ko-Itame met ko NieJapanse Samurai Zwaarden Yoroi Armor & Aziatische kunst Informatie & Service
Zwaarden / Nihonto Zwaard-toebehoren Consignatie-zwaarden
Kabuto & Yoroi Damast- & Jachtmessen Boeken Blockprints & Scrollen Overige
Contact / Condities Nieuws / Agenda

Naar boven