Home send e-mail
Japanse Samurai Zwaarden Yoroi Armor & Aziatische kunst Informatie & Service
Zwaarden / Nihonto Zwaard-toebehoren Consignatie-zwaarden
Kabuto & Yoroi Damast- & Jachtmessen Boeken Blockprints & Scrollen Overige
Contact / Condities Nieuws / Agenda

Hier ziet u het overzicht van de Japanse Samurai zwaarden (Nihonto) waaronder vallen ; Katana, Wakizashi , Tanto , Yari en Naginata, welke wij momenteel in ons beheer hebben. Al deze items zijn oud /antiek of éénmalig , dus geen reproducties. Links ziet u een korte beschrijving en rechts de bijbehorende afbeelding. U kunt op de afbeelding klikken voor een vergroting.

Zwaarden / Nihonto : Tanto / Wakizashi / Katana

Nihonto : AankondigingNihonto - Samuraizwaard nr.: Z-1

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.

Een bijzondere DaiSho met zeer fraaie Handachi Koshirae in super conditie, beide klingen in zeer goede Japanse polijsting.

De Katana is Mumei - ongesigneerd , Koto periode (ca. 1500). De kling is zeer elegant met een Chu-kissaki. De Hamon is een Suguha Hamon met Nie, de Jihada is een mooie levendige Itame. De Katana is Ubu met 1 mekugi-ana en heeft een kleine laminatie opening in de kling.

De Wakizashi is Mumei - ongesigneerd, Koto periode (ca. 1500). De Hamon is een Suguha Hamon. De kling is in een zeer goede polijsting is Ubu met 1 Mekugi-ana, de Jihada is goed en levendig gesmeed Itame met Ji-nie, met een Chu-kissaki en geheel foutloos. De Handachi Koshirae zijn uitmuntend met een goede kwaliteit fittingen, de Saya’s zijn met wolken van parelmoer goudkleurige instrooisel. De Tsuba's zijn opengewekt met water pijlkruid en vogels. De F&K, kojiri en semegane en kuchi-gane zijn van messing en goede kwaliteit, de Menuki zijn Aoi Mons die ook gebruikt werden door de Tokugawa familie. De Kozuka is messing met shakudo wijnranken.

De beide Habaki’s zijn 2 delige van masief zilver.
Dit is een uitmuntende DaiSho met goede klingen en Koshirae.

Prijs Euro 11.250,-

GEGEVENS:
Maten Dai: (katana)
lengte 61.8 cm
Sori 2,1 cm
hoog 2,7 cm
Kling dikte 0.65 cm

Maten Sho: (wakizashi)
lengte 45,0 cm
Sori 1.5cm
hoog 2,6 cm
Kling dikte 0.55 cm

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-2

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.

Een bijzondere DaiSho met zeer fraaie Koshirae in zeer goede conditie, beide klingen in goede Japanse polijsting.

Zowel de Katana als de Wakizashi zijn gemaakt door Hizen Tadahiro 2e Generatie (Nidai), zoon van Tadayoshi 1e Generatie.
De Katana (Dai) is als Tachi gesigneerd, Hizen No Kuni Ju Omi Daijo Fujiwara Tadayoshi (Nidai) (Echizen groep, Musashi) met NBTHK Tokubetsu Hozon papieren, uit de Shinto periode, (ca. 1650/1670). De kling is in Koto stijl gemaakt met een diepe Sori en veel Fumbari en is zeer elegant met een Ko-kissaki. De Hamon is de typische Hizen Suguha Hamon.
Tadahiro’s zwaarden worden gerekend tot de Owaza-mono scherpe zwaarden en zijn meesterschap word gerekend tot de Jyo-Jyo Saku smeden.
De Jihada is de typische Hizen Konuka Hada met het donkere blauwachtige staal . De Katana is Ubu ( niet ingekort ) met 1 mekugi-ana. Deze katana is als Tachi gemaakt en gesigneerd en zijn signatuur is met de volledige titel met Omi-Daijo die hij in 1641 toegewezen kreeg.
De geboortenaam van Tadahiro is Heisakuro Hashimoto. Hij was de zoon van Tadayoshi 1e Generatie en was pas 19 jaar oud toen zijn vader overleed in 1632.
Tadahiro heeft in zijn leven zeer veel zwaarden gemaakt en tevens vele andere goede smeden het zwaard smeden geleerd en is op 80 jarige leeftijd overleden in 1693.

De Wakizashi (Sho) is gesigneerd, Omi Daijo Fujiwara Tadahiro (Nidai) (Echizen groep, Musashi) Shinto periode (ca. 1650/1670) en heeft NBTHK Tokubetsu Hozon papieren. De kling is in een goede polijsting is Ubu (niet ingekort) met 1 Mekugi-ana.
En heeft typische Hizen Suguha Hamon.
De Jihada is de typische Hizen Konuka Hada met het donkere blauwachtige staal.

De Koshirae zijn uitmuntend met hoogwaardige zwaard sierraden, de Saya’s zijn met Same (roggehuid) die van zeer goede kwaliteit is en super mooi gemaakt. De Tsuba’s zijn Shakudo met Nanako met afbeeldingen van Draken en Shishi tempelhonden in goud high-lights. De F&K, Kozuka en Kogai zijn Shakudo / Nanako met draken motief in goede kwaliteit, de Menuki zijn vergulde draken, een wind en water draak op de wakizashi en katana. De Habaki’s zijn van hoge kwaliteit met een mantel van goud. De Ko-katana is een hedendaags gemaakt en gesigneerd.

Dit is een uitmuntende DaiSho met goede klingen, beide voorzien van Tokubetsu Hozon papieren en bijzonder fraaie ensuite Koshirae.

Prijs Euro 24.500,-

€22.400,-

GEGEVENS:
Maten Dai: (katana) Shinogi-zukuri
lengte / nagasa 67.8 cm
Sori 2.8 cm
hoog / motohaba 2.8 cm
Kling / motokasane dikte 0.6 cm

Maten Sho: (wakizashi) Shinogi-zukuri
lengte / nagasa 44.7 cm
Sori 0.5 cm
hoog / motohaba 2.8 cm
Kling dikte / motokasane 0.5 cm.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-3

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.

Een bijzondere DaiSho met zeer fraaie Koshirae in goede oude gebruikte conditie, beide klingen in zeer goede Japanse polijsting.

De Katana (Dai) is Mumei - ongesigneerd , toegeschreven aan Mino Senjuin School , NAGAHIRO door de NBTHK Hozon papieren, uit de Koto periode, laat Muromachi (ca. 1550/1570). De kling is zeer elegant met een Chu-kissaki. De Hamon is een Gunome Midare Hamon met Ko-Nie Deki met Sunagashi en Kinsuji in Hakikake stijl.

De Jihada is een mooie levendige Itame met daarin ook Masame en Jinie, tevens is er Shirake Utsuri te zien. De Katana is Machi-Okuri met 3 mekugi-ana.

De geboorte naam van NAGAHIRO was FUJITA KANEWARE, en zijn zwaarden behoren tot de Jyo-saku smeden.

De Mino Senjuin school startte in de Nanbokucho periode (1333) tot de late Muromachi periode (1572). In de vroege Nanbokucho tijd gingen smeden van de Nara provincie naar de Mino provincie en er ontstond een mix van Mino en Senjuin invloeden waarin de Mino-Senjuin zwaarden ontstonden.

De Wakizashi (Sho) is gesigneerd, Tanba No Kami YOSHIMICHI (Mishina school) (Kyo, 6e generatie) late Edo periode (ca. 1800) en heeft HBTHK Hozon papieren. De kling is in een zeer goede polijsting is Ubu met 1 Mekugi-ana en heeft een Kikumon gegraveerd.

De Hamon is een Niedeki Gunome Midare Hamon. De Jihada is goed en levendig gesmeed Ko-Itame in de Yamashiro stijl met Ji-nie, met een Chu-kissaki en geheel foutloos.

In tegenstelling tot de eerdere Yoshimichi smeden die de bekende Soshu-den Sudare-ba hamon uitvonden is deze kling in Gunome Midare. Yoshimichi kreeg de titel Tamba No Kami en mocht de Kikumon geraveren.

De Koshirae zijn met een goede kwaliteit fittingen, de Saya’s zijn zeer speciaal hemaakt in een soort diamond schape ( Roiro Kawarinuri ) wat zelden voorkomt. De Tsuba’s zijn gemodelleerde mount Fuji afbeeldingen op de rand van de tsuba. De F&K, Kozuka en Kogai zijn Shakudo met draaken motief in goede kwaliteit, de Menuki zijn vergulde draken, een wind en water draak op de wakizashi en katana. De Habaki’s zijn een 2 delige bij de wakizashi en bij de katana met een mantel van zilver.

Dit is een uitmuntende DaiSho met goede klingen, beide voorzien van Hozon papieren en bijzondere ensuite Koshirae.

Prijs Euro 15950,-

€14.500,-

GEGEVENS:

Maten Dai: (katana)
lengte 69.9 cm
Sori 1,4 cm
hoog 2,78 cm
Kling dikte 0.62 cm

Maten Sho: (wakizashi)
lengte 50,1 cm
Sori 1.3 cm
hoog 2,02 cm
Kling dikte 0.55 cm

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-4

Een bijzondere Nihonto DaiSho met Koto klingen en zeer fraaie Koshirae in top conditie.
Uitzonderlijk is dat deze Daisho naast de Katana een Tanto heeft.
De Daimyo uitvoering Koshirae in een museum kwaliteit heeft NBTHK Tokubetsu Hozon certificaat.
De Katana heeft NBTHK Hozon certificaat
De Tanto heeft NBTHK Hozon certificaat


De Katana ( Dai ) is ongesigneerd , maar direct aan de smid en school toegeschreven ; Mihara MASANOBU ( Mihara school , Bingo provincie ), uit de laat Koto Nanbokucho periode , (ca. 1375-1385 ). Hij was een Jo-Jo saku smid en maakte O-Wazamono scherpe zwaarden. De kling heeft een mooie gelijkmatige Itame jihada en Suguha Hamon. Het zwaard is iets Machi-okuri , heeft 2 Mekugi-ana en is foutloos gesmeed. De NBTHK beoordeelde het zwaard als Mihara Masanobu direct aan de smid en niet op de school alleen. Vooral de mooie Jigane herinnert ons aan de Aoe school. Bij deze kling loopt een Hi exact over de Shinogi lijn wat redelijk uitzonderlijk is, meestal loopt de Hi of Bo-hi boven de Shinogi.
Smeden in de provincie Yamato verhuisde naar Bingo in de Kamakura-periode en ze werden beïnvloed door Bingo-zwaardmakers en ook door de Bizen Aoe-school waarbij het opvalt dat de Jigane een extra schoonheid van het smeedpatroon is te bewonderen.
De Ko-Mihara-school werd opgericht door Masaie tijdens de Kamakura-periode ca.1306 en werd opgevolgd door Masahiro tijdens de Nambokucho-periode. Zwaarden van Ko-Mihara hebben een sterke Yamato-invloed, en af en toe van de Bizen smeden/scholen. Masaie's meest productieve periode wordt beschouwd als het Kem-mu-tijdperk ( ca.1334). Het is zeer zeldzaam om werken uit Masaie of Masahiro te zien, en zijn er maar een paar die gedateerd zijn. Alle Mihara school smeden signeerden met Masa ; als (Masakiyo, Masamitsu, Masanobu).

De Wakizashi / Tanto ( Sho ) als Moroha Zukuri model is gesigneerd ; Bingo Kuni Mihara Ju MASAOKI saku, ( Mihara school, Bingo provincie ) Koto Muromachi periode (ca. 1504/1520 ). Hij was een Jo-Jo saku smid. De kling is in een goede polijsting is Ubu ( niet ingekort ) met 2 Mekugi-ana en is foutloos gesmeed. Deze wakizashi heeft een mooi gecontroleerde gelijkmatige Itame Jihada. Ook deze Tanto heeft een Hi die exact over de Shinogi loopt tot achter in de Nakago , en ook bij deze kling zijn zeer duidelijk dezelfde kenmerken te zien als bij de Mihara Katana.
Ko-Mihara is van de Kamakura tot Nambokucho-periode. Elke provincie had een Kokubunji, een tempelgroep met een Clan. Het Kokubunji-systeem was opgezet onder de keizer. Elk had er een voor vrouwen, Ama en een voor mannen. Het was een speciaal systeem - en de mensen die ermee verbonden waren, waren speciale mensen. De Ko-Mihara waren "smeden aan de" keizerzijde - in tegenstelling tot de kant van de "regering" of de Samoerai. Ze steunden de keizer, net zoals de Nambokucho Bizen smeden Unjo, Unji en Unju aanhangers van de keizer waren. Ko-Mihara is conservatief. Ze bleven conservatief, met name tegen de on-slot van de mooie Ichimonji Hamon-types die later in Fukuoka Bizen werden geproduceerd. Conservatief won in de latere Kamakura ten opzichte van de eerdere, mid-periode Ichimonji stijlen.
De originele Sanyodo-invloed is Yamato en vervolgens Yamashiro-stijlen. De hoge rand in de Mihara School vertelt over het behouden van traditie.
Sukemura komt uit Ichimonji-lijnen en brengt Bizen-vaardigheid om zwaard te maken.
We zien dus fijne Bizen-achtige zwaarden met conservatieve Suguha en verhoogde SHINOGI-lijnen zoals ook bei deze beide zwaarden van deze DaiSho.
Ko-Mihara zijn uitstekende zwaarden - die echte meesterwerkkwaliteit maakten. Daarom zijn Ko-Mihara zwaarden altijd geprezen en vereerd.
Ko-Mihara worden beschouwd als van wereldklasse, vooral vanwege hun conservatieve karakter.

De Daisho set heeft naast de montering ook een ShiraSaya met Tsunagi, de Saya's hebben beide een mooie geschreven Saya-gaki en zelfs op de Tsunagi ( houten zwaard ) een geschreven aanduiding van de klingen en hun smid en school. Dat aan deze set uitermate veel aandacht is geschonken blijkt wel dat ook beide Tsunagi dezelde Hi of Bo-hi hebben als in de klingen zijnen zelfs de houten Habaki's item zijn als de metalen versie die op de klingen zitten.

De Daisho koshirae
De Koshirae zijn uitmuntend in Museum kwaliteit met NBTHK Tokubetsu-Hozon papier toegekend aan de HIGO school, EDO periode. De Saya's zijn in zeer aparte stijl gemaakt met donkerrood en zwarte stippen of spots . Beide Saya's van zeer goede kwaliteit en de Tanto is voorzien van Kozuka uit Shakudo met een Shishi tempelhond met goud high-lights. De Ko-katana heeft een gravure van een stilistische draak die om een ken draait. De Tsuba’s , F&K, Menuki , zijn ijzer en Shakudo en ensuite van de HIGO school met goud high-lights in zeer goede kwaliteit. De Habaki’s zijn van hoge kwaliteit met goud folie omwikkeld , waarbij zelfs in de Tanto habaki de Hi van de kling doorloopt. Beide Tsuka hebben donker bruine Tsuka-ito van gelakt papier wat in de Edo periode eigenlijk allleen voor zeer hoog geplaatste Lords voorbehouden was. Er zit gelakte Same onder de wikkeling. Beide zijn in super conditie zonder beschadigingen.

Dit is een uitmuntende bijzondere DaiSho met zeer goede klingen, en bijzonder fraaie ensuite Koshirae. ( beide met ShiraSaya en tsunagi )

Prijs Euro 21.450,-

GEGEVENS:
Maten Dai: (katana) Shinogi-Zukuri
lengte / nagasa 62,1 cm
Sori 1,1 cm
hoog / motohaba 3.6 cm
Kling dikte/ motokasane 0,67 cm
hamon ; Suguha in Nie.
Jihada ; Ko-Itame met jinie.

Maten Sho: (wakizashi / Tanto) Moroha-Zukuri
lengte / nagasa 26,4 cm
Sori 0.2 cm
hoog / motohaba 2,45 cm
Kling dikte / motokasane 0,61 cm.
hamon ; Suguha met Nie.
Jihada ; Ko-Itame met jinie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-5

Dit is een authentiek Nihonto Shinsakuto ( 1975 ) Japans Samurai zwaard.

Een gesigneerde Shinsakuto 1975 Katana in Nanbokucho stijl in een zeer goede Japanse polijsting met NBTHK HOZON papier. Gesigneerd en gedateerd ; Hizen no Kuni ju Fujiwara YOSHIMITSU Saku , Showa 50 Nen 6 Gatsu Kichijitsu in ShiraSaya.
Het zwaard is robuust en groot als kopie uit de Nanbukucho periode. Gebruikelijk voor deze smid die Hizen in zijn signatuur heeft is een Jigane als Ko-itame met Jinie , ookwel de Hizen Konuke Hade genoemd. De Hamon is gebaseerd op Gunome, Midare met dikke Niokuchi en Sunagashi., en heeft een O-kissaki met diepe Bo-Hi over de gehele lengte van het zwaard.
Yoshimitsu in geboren in Kukuda Mitsuo in 1912 en werkte in de Saga provincie.
Hij werd student van Koyama Nobumitsu in 1932 en werkte voor de Japanse marine in Sasebo ( Nagasaki prov )
Toen na de WO-2 het weer werd toegestaan zwaarden te maken ( na 1952 ) heeft hij meerdere Nyusen prijzen gewonnen uitgeschreven door de NBTHK in 1955, 1958 , 1968 en 1970.
De Habaki is met een goud folie omwikkeld in goede kwaliteit als een 2 delige.

Een bijzonder goed gesmede kling van een Gendai/Shinsakuto smid met NBTHK Hozon certificaat.

Prijs Euro 5750,-

GEGEVENS:
klingvorm; Shinogi zukuri Katana met O-kissaki
lengte/ Nagasa ; 71.8 cm
hoogte Motohaba; 3.33 cm
dik / kasane ; 0.72 cm
sori ; 1.9 cm
hamon ; Gunome-Midare met dikke Nioikuchi , Kinsuji en Sunagashi.
Jihada ; Ko- Itame met Jinie

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-6

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een Shinogizukuri Showa Katana uit de WO-2 periode als Gendai, Gesigneerd ; Tsugaru-junin Kunitoshi kore o tsukuru, en met datum gesigneerd : showa kinoe saru ni gatsu hi 1944.

Kunitoshi is een Showa smid en maakte zwaarden voor het leger voor en in WO-2, Dit is een kling is foutloos in zeer goede polijsting, 1 Mekugi-ana en Ubu, De Hamon is Gunome Midare.
De Jihada is een mooie levendige Mokume mixed met Itame Hada met Jinie en de kling heeft een Chu -kissaki met een mooie Sori. De Koshirae is in goede conditie en goede kwaliteit met een mooie saya , de Tsuba is messing en de Tsuka is oud en origineel met oude wikkeling en Same.
Een goede foutloze Showa kling en mooie koshirae in goede conditie.

Prijs ; € 3950

GEGEVENS:
klingvorm ; Shinogizukuri Katana
lengte ; 66,5 cm
hoogte ; 3.0 cm
dik ; 0.7 cm
sori ; 1,5 cm
hamon ; gunome Midare
Jihada ; Ko-Mokume met Itame

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-7

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een krachtige grote Mumei Shinto Wakizashi met Midare Choji Hamon en Bo-hi in Bizen stijl, met mooie en goede kwaliteit Koshirae.
Deze kling is uit de Shinto periode (ca. 1750-1800).
De Wakizashi is, O-sureage (ingekort) met 2 Mekugi-ana, de Habaki is van koper. De Kling is goed gepolijst en heeft geen smeedfouten.
De hamon is Midare Choji met Nioideki en Nie. De Jihada is een dicht gemaakte fijne Mokume.
De koshirae is van goede kwaliteit, De Saya is donker bruin gelakt, de Tsuka is met nieuw licht goud kleurig Tsuka-Ito gewikkeld en oude Same met grote nokken, de Menuki zijn van Shakudo. De Fuchi en Kashira zijn van Shakudo met een gevlochten mand en riet met goud high-lights en gesigneerd; Masayoshi.
De Tsuba in Yoko-Ito gata model en is gemaakt van Shakudo en shakudo rand en heeft als voorstelling sneeuw ingelegd. Ook heeft de Saya een Kozuka uit Shakudo met vogels en water met Kokatana en een Kurigata uit buffel hoorn.

Een gezonde krachtige kling met een mooie komplete Koshirae.

Prijs ; € 2950,-

GEGEVENS:
klingvorm; Hirazukuri Wakizashi
lengte/ Nagasa ; 45,5 cm
hoogte Motohaba; 3,25 cm
dik / kasane ; 0.78 cm
sori ; 1.1 cm
hamon ; Midare Choji met Nioideki.
Jihada ; Mokume dichtgesmeed met Jinie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-8

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.

Een goede DaiSho met fraaie Koshirae in goede oude gebruikte conditie, beide klingen in zeer goede Japanse polijsting en in nieuwe ShiraSaya en nieuwe tsunagi.

De Katana (Dai) is Mumei - ongesigneerd , toegeschreven aan Matsuba Motoyuki, Echizen Seki provincie door de NBTHK Hozon papieren, uit de Kanbun Shinto periode (1661-1673). De kling is elegant in goede toestand en niet af gepolijst met een Chu-kissaki. De Hamon is een Gunome Midare Choji Hamon met Nie Deki.

De Hamon is zeer levendig en grillig gevormd.

Motoyuki hoort tot de Jyo saku rand smeden, beter dan gemiddeld.

De Jihada is een mooie Ko- Itame met daarin ook Masame en Jinie. De Katana is Machi-Okuri (ingekort) met 3 mekugi-ana.
Zijn geboorte naam is Kawachi Minamoto Yukihira, en hij verhuisde naar de Hizen provincie in 1677 op 35 jarige leeftijd. Rond 1694 veranderde hij zijn naam in Motoyuki.

Matsuba betekend in het Japans “dennenaald”

Na geruime tijd verhuisde hij naar Edo City, waar hij zijn skils verder uitbouwde, hij maakte een typische Choji Hamon die duidelijk anders is als uit de Hizen en Bungo scholen.

De Wakizashi (Sho) is Mumei - ongesigneerd, toegeschreven aan; Echizen Seki, Edo, Kanei periode (ca. 1624-1644) en heeft HBTHK Hozon papieren. De kling is gezond en niet af gepolijst in een zeer goede polijsting is Sureage (ingekort) met 3 Mekugi-ana.
De Hamon is een Niedeki Gunome Midare Hamon met kleine Ashi. De Jihada is goed en levendig gesmeed Ko-Itame vermengd met Masame Hada met Ji-nie, de kling heeft een Chu-kissaki en geheel foutloos.
in de Muromachi periode is de Echizen-seki school van Mino naar Echizen provincie verhuisd. Daar zijn in de Fukui prefecture vele goede vecht zwaarden gemaakt.

DaiSho Koshiare,
De Koshirae zijn met een goede kwaliteit ijzeren fittingen, de Saya’s zijn zwarte Kizami Saya’s met Ishimeji lak. De Tsuba’s zijn uit ijzer met Shakudo ingelegde platen en hebben een water/golven voorstelling met schelpen en vogels , ect uit goud en zilver high-lights. De F&K (ijzer met zilver ingelegd), Kozuka (Shakudo)hebben ook een water/golven voorstelling motief in goede kwaliteit, de Menuki zijn shakudo met Amine design. De Habaki’s zijn een 2 delige met goud folie omwikkeld in zeer hoogwaardige kwaliteit.

Dit is een uitmuntende DaiSho met goede klingen, beide voorzien van NBTHK Hozon papieren en mooie Originele stijlvolle ensuite Koshirae.

Prijs Euro 11950,-

€10.950,-

GEGEVENS:

Maten Dai: (katana)
lengte 63,6 cm
Sori 1,8 cm
hoog 3,08 cm
Kling dikte 0.67 cm

Maten Sho: (wakizashi)
lengte 48,5 cm
Sori 1.0 cm
hoog 2,55 cm
Kling dikte 0.53 cm

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-9

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een bijzondere DaiSho in super conditie, beide klingen in zeer goede Japanse polijsting met Nihonto Kantei Shinsakai Papieren. In Shirasaya met een volledige Sayagaki. (toeschrijving op de Saya)
De Katana en de Wakizashi zijn Mumei - ongesigneerd, laat Edo periode (KEIO periode 1865 / 1868). En beide Toegeschreven aan Gasan Sadayoshi. De Hamon is Choji Midare Hamon met Nioi met Yakiba en lange Ashi , volgens de Bizen traditie, de Jihada is een zeer dichte Itame. Beide klingen zijn Ubu.

Gassan Sadayoshi is geboren in 1780 in de Dewa provincie waar de roots van de Gassan smeden tot in de Koto tijden terug gaat. Hij heeft gestudeerd onder de beroemde smid Suishinshi Masahide en is toen mede verhuisd naar de Osaka provincie rond 1825.

Sadayoshi was meester in meerdere smeed tradities, als het maken van de beroemde Gasan Ayasuki Hada, also ook Masame en Mokume Hada. Hij is gestorven in Meiji 1870 op 71 jarige leeftijd.

Beide klingen hebben 1 mekugi-ana en zijn foutloos gesmeed. De beide Habaki’s zijn met mooie katakiri-ba.

Prijs Euro 9950,-

€8350,-

GEGEVENS:

Maten Dai: (katana)
lengte 69,7 cm
hoog 3,2 cm
Sori 1,5 cm
Kling dikte 0,7 cm

Maten Sho: (wakizashi)
lengte 50,5 cm
hoog 3,0 cm
Sori 1,0cm
Kling dikte 0,6 cm

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-10

Dit is een authentiek NIHONTO Japans samurai zwaard.

Een Hirazukuri Tanto, gemaakt in de Shinto periode (ca. 1655-1690), ongesigneerd : toe te schrijven aan de Soshu school.
De Soshu school maakt deel uit als één van de 5 Gokaden , daar waar het in de begin Koto periode het zwaardsmeden mee begonnen is als verdeling in deze 5 klassen. Soshu ofwel Sagami provincie is begonnen in de Kamakura periode ( 1100 - 1230 ) waaronder ook de meest beroemde smid allertijden onder valt, namelijk Masamune.
De Soshu zwaarden uit de midden Shinto periode hebben over het algemeen een dichte Jihada/smeedpatroon en vaak een wilde hamon met Muneyaki zoals ook bij deze tanto.
Dit is een tanto gemaakt als een robuuste Hirazukuri-Tanto die de typische Soshu vorm heeft met de kortere ronde kissaki ( dus niet spits zoals bij b.v. Bizen tanto's ) met een Bo-hi en Su-hi en heeft een zeer fraaie Aikuchi montering.

De kling heeft 1 Mekugi ana en niet ingekort , de Hamon is Gunome Notare met Nie , Ara-nie en Sunagashi en Kinsuji . De Tanto heeft geen Kizu of Ware en heeft een geweldige levendige uitstraling, vol activiteiten.
De Jihada is een mooie fijne Itame Hada met een mooie zachte glans. De Habaki is van 2 delig en mooi uitgestoken met een hart motief. De Kogatana is gesigneerd en de kozuka is uit Shakudo met als afbeelding een draak met goud high-lights in de golven.
De Koshirae is in goede conditie en van goede kwaliteit waarbij de Saya zeer fraai met evenwijdige rillen uitgesneden is. De Menuki zijn shakudo draakjes met goud high-lights. De Tsuka heeft geen wikkeling maar Same met de F&K van buffelhoorn. De Saya is voorzien van een buffelhoorn Kaeshizuno.

Een bijzondere Tanto van de Sosho school uit de Edo periode en een bijzondere Aikuchi koshirae.

Prijs; € 3950, -

GEGEVENS:

klingvorm; Hirazukuri Tanto met Bo-hi en Su-hi
lengte / nagasa; 32.0 cm
hoogte / motohabe; 3,25 cm
dik / motokasane; 0,6 cm
sori; 0,3
hamon; Gunome Notare in Nie met Ara-nie , Muneyaki en Sunagasi en Kinsuji.
jihada; Ko-Itame met jinie en Ara-nie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-11

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een Shinogizukuri Wakizashi uit de Shinto periode, Kanbun Shinto ca. 1640-1650 gesigneerd Yamato no Kami YOSHIMICHI met NBTHK Hozon papieren gemonteerd in een perfecte Koshirae.

Yoshimichi is een Jyo-Saku smid en maakte Wazamono scherpe zwaarden, hij was de 3e zoon van Osaka Yoshimitchi, Het zwaard heeft een sierlijke vorm en een O-Kissaki.
Dit is een sierlijke kling uit de Yamato provincie en is foutloos in super polijsting met 1 Mekugi-ana en Ubu, De Hamon is Gunome Midare en Choji Midare met Ashi & Nie.
De Jihada is een dichte Ko-Itame Hada met Jinie.
De Koshirae is in zeer goede conditie en zeer hoogstaande kwaliteit, de Habaki is 2 delig en omwikkeld met zilver folie.

De Saya is donker groen / zwart gewolkt gelakt, de Tsuba is Shakudo met zeer fijne Nanako en vergulde rand, de F&K en Menuki zijn Mon afbeeldingen in Shakudo met goud. De Kozuka is Shakudo met Nanako en vergulde Samurai krijgers.
Een perfecte foutloze kling en mooie hoogwaardige Koshirae in perfecte conditie, geheel ensuite.

Prijs ; € 7700,-

€6900,-

GEGEVENS:

klingvorm ; Shinogizukuri Wakizashi
lengte ; 52,7 cm
hoogte ; 3,2 cm
dik ; 0,7 cm
sori ; 1,55 cm
hamon ; Gunome Midare en Choji Midare, Ashi met nie
Jihada ; Ko-Itame met Jinie

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-12

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een foutloze Shinogi-zukuri Katana uit de late Koto vroeg Shinto periode, ca. 1560-1620 ongesigneerd, en toegeschreven aan de Fujishima school (Echizen provincie) met NBTHK Hozon papieren op de Katana en de Koshirae, gemonteerd in een perfecte Omori school Koshirae. De Fujishima school had zijn oorsprong in de Kaga provincie (Kanewaka) en is opgesplits en in Echizen provincie gesetteld.
Deze smeden maakten een mix van Yamato stijl met Bizen Oei, dit was het vroege stadium van de Kaga Fujishima school.
Smeden die hier werkzaam waren zijn o.a. Tomoshige 1e generatie (oprichter en student van Rai Kunitoshi 1334-1340 die werkzaam was in het Fujishima Castle), Yukimitsu, Nobunaga en Chikanori.
De Echizen Fujishima school maakte Wazamono scherpe zwaarden.

Dit is een elegante kling uit de Echizen provincie/ Fujishima school en is foutloos in zeer goede Japanse polijsting met 2 Mekugi-ana en is ingekort / O-sureage, De Hamon is Gunome Midare en Ko-Choji Midare Ba met Ko-nie Deki. Ook is er Sunagashi en Kinsuji te zien.
De Jihada is een dichte Ko-Itame Hada met Jinie.
De Koshirae is in zeer goede conditie en zeer hoogstaande kwaliteit, de Habaki is omwikkeld met goud folie.
De Saya is zwart gelakt en deels geribbeld met diverse delen van de Omori school met goud folie gewrapt en ensuite , zoals de mooie lange Kojiri aan het eind van de Saya, de Kaeshizuno , Kurigata en Kuchi-gane, de Tsuba is Shakudo met een vergulde rand, de F&K en Menuki zijn Kraanvogel afbeeldingen in Shakudo met goud. De Tsuka is gewikkeld met dunne donker bruine walvis baleinen.
Een perfecte foutloze kling en mooie hoogwaardige Koshirae in perfecte conditie, geheel ensuite.

Prijs ; € 8700,-

GEGEVENS:

klingvorm ; Shinogi-zukuri Katana
lengte / Nagasa ; 67,5 cm
hoogte ; 2,9 cm
dik ; 0,6 cm
sori ; 1,8 cm
hamon ; Gunome Midare en Ko-Choji Midare Ba met Ko-nie Deki en Sunagashi en Kinsuji.
Jihada ; Ko-Itame met Jinie

Voor meer aanbiedingen zie ook de consignatiezwaarden !Naar boven

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-13

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een ongesigneerde Koto periode Katana met een goede polijsting met Super Koshirae in goud Nishi lak.
Ik denk dat deze katana muromachi periode is (ca. 1500) de kling is O-suriage, dus ingekort met 3 Mekugi-ana. De katana is voorzien van een Bo-hi.

In een eerste beoordeling lijkt het op een Echizen school kling, maar omdat er geen papieren bij zijn kan het oordeel ook anders zijn. Het zwaard is in goede polijsting en heeft een smalle ondiepe Kizu precies voor de Habaki.

De hamon is een Gunome Midare in Nie met Sunagasi en Kinsui, de Jihada is een Ko-Itame. De Habaki is met een dikke goud folie omwikkeld met als motief de Japanse rising sun.

De Koshirae is van zeer bijzondere kwaliteit met vissen en andere zeedieren in dik opgebracht Nishi goud lak met veel details. Deze montering is uit de midden Edo periode (1700/1750) en ondank de leeftijd nog een zeer goede conditie. Niet 1 cm van de Saya is gelijk , de vele motieven maakt de Saya zeer decoratief. Alle beslag zwaarddelen zijn verguld en van de maker Moritomo Shige-Aki. De Fuchi-Kashira zijn gesigneerd met een Kao.

De Tsuka is met een luxe enkeldraads zwarte wikkeling, met schelpen als Menuki. De Tsuba heeft een vergulde rim en ook zee dieren en schelpen als motief.

Het geheel is zeer bijzonder en van zeer hoge kwaliteit wat je in deze uitvoering zelden tegenkomt.

Prijs Euro 14.950,-

GEGEVENS:

klingvorm; Shinogi zukuri Katana
lengte/ Nagasa ; 64.3 cm
hoogte Motohaba; 2.8 cm
dik / kasane ; 0.6 cm
sori ; 1,25 cm
hamon ; Gunome Midare met sunagashi en Kinsui.
Jihada ; Ko-Itame.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-14

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een Mumei Shinogizukuri Katana uit de ShinShinto periode, ca. 1804. Toegeschreven aan; Koyama Munehira (broer van Koyama Munetsugu) met NBTHK Hozon papieren gemonteerd in een perfecte Samurai Handachi Koshirae en nieuwe Shirasaya.
Munehira is een Jyo-Saku smid en maakte Wazamono scherpe zwaarden, hij was de broer van Koyama Munetsugu.
Dit is geen typische ShinShinto kling, maar met een mooie Koto uitstraling met Bo-hi van de beroemde Koyama school. Munehira verhuisde naar de Kuwana provincie om voor de Daimyo Matsudaire zwaarden te smeden, de is foutloos in super goede polijsting met 2 Mekugi-ana en wat ingekort, De Hamon is een zeer acieve Gunome/Midare Choji met Niedeki. Deze kling heeft veel meer activiteit als ik met deze foto’s kan laten zien, de kling is gezond en heeft een super polijsting.
De Jihada is een mooie gelijkmatige Ko-Itame Hada.
De Handachi Koshirae is uit ongeveer dezelfde periode als de kling in zeer goede conditie en zeer goede kwaliteit en een typische Samurai gebruiks uitvoering, de Habaki is 2 delig en heeft een goudfolie omhulsel.
De Saya is zwart met Handachi mounts, de Tsuba, F&K en Kojiri zijn van Staal. De Menuki zijn draken met goud highlights.
Een perfecte foutloze gezonde kling en mooie hoogwaardige Koshirae en Shirasaya in perfecte conditie, geheel ensuite.

Prijs ; € 8400,-

GEGEVENS:

klingvorm ; Shinogizukuri Katana
lengte ; 67,0 cm
hoogte ; 2,8 cm
dik ; 0,67 cm
sori ; 2,0 cm
hamon ; Gunome Midare Niedeki en Choji Midare en Sunagashi en Kinsuji
Jihada ; Ko-Itame met jinie en Utsuri is zichtbaar.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-15

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een Shinshinto Katana in goede originele polijsting, in Shirasaya met NBTHK Hozon papieren, Gesigneerd en gedateerd: Miyatsu Ju Unju TOSHITANE Saku , Meiji 3 nen Aki 8 gatsu Kichijitsu (lucky day in Augustus 1870).

Toshitana behoort tot de rang van Jyo-Saku smeden. Hij was een smid van het Tango Miyatsu district en zijn eigen naam was Cyuzo Ikeda.

Hij werkte onder de supervisie van Ishido Unjyu Korekazu een beroemde zwaardmaker in de laat Edo tijd. Zowel de Jigane als de Hamon zijn gelijk aan de zwaarden van zijn meester Korekazu.

Toshitane hielp zijn meester over een lange periode met het maken van zwaarden, daardoor heeft hij zelf weinig zwaarden gemaakt en zijn die zeldzaam en weinig te vinden.

Dit zwaard geeft een ruige en wilde levendige indruk , temeer er dubbele in elkaar overlopende Bo-Hi en Ken achtige graveringen zijn boven de Jinogi.

De kling heeft 1 Mekugi-ana en is Ubu (niet ingekort). De kissaki is een Chu-kissaki. De Jihada is een Ko-Itame Hada met Jinie en Chikei. De Hamon is een Niedeki Gunome Midare met Ashi en veel Kinsuji. De Habaki is van koper. Een bijzondere smid waarvan zijn zwaarden bijzonder zijn en in orginele polijsting.

Prijs € 6250,-

€5800,-

GEGEVENS:

klingvorm ; shinogi-zukuri Katana met meerdere Bo-Hi
lengte ; 68,0 cm
hoogte ; 2,94 cm
dik ; 0.65cm
sori ; 1,4 cm
hamon ; Niedeki Gunome Midare met Kinsuji en Ashi
Jihada ; Ko-itame met Jinie en Chikei

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-16

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een Mumei Koto periode Katana (Nanbokucho periode ca. 1350) in zeer goede polijsting met ShiraSaya en Koshirae, toegeschreven aan Echizen Rai school met Tokubetsu NBTHK Hozon papieren.

Deze kling of school hoort tot de categorie Jyo-Jyo Saku.

De oprichter van de Echizen Rai school was Rai Kuniyasu, hij verhuisde naar de Echizen provincie waar de zwaarden ontstonden met het typische donkere staal wat ook bij deze kling te zien is.

De Rai school wordt ook wel Nakajima Rai genoemd. De Hamon is Suguha met Ko-Niedeki. De kling is O-osuriage en heeft 2 Mekugi-ana. De kissaki is een O-kissaki. De Jihada is een zeer actieve in donder staal Itame Hada en O-Itame met Jinie en het typische donkere Rai school staal.
ondanks dat dit zwaard lang geleden is ingekort heeft het toch nog een mooie Nagasa van 69,7cm, vaak zijn dit soort oude zwaarden meer ingekort en komen niet boven de 64cm uit.
De Koshirae is in zeer goede toestand en uitgevoerd met Higo beslag. De Tsuka heeft een mooie fijne perfecte leder wikkeling, de Saya is donker rood ishime lak, dit alles in perfecte conditie. De Habaki is in een schitterende uitvoering met katagiriba en bekleed met goudfolie.

De F&K en Kojiri zijn van de Higo school. de tsube is staal met een draak in de wolken.
Een zeer mooie elegante Nanbokucho kling in zeer goede conditie zonder enige fout en een goede Koshirae.

Prijs € 11300,-

€10.300,-


GEGEVENS:

klingvorm ; shinogi-zukuri
lengte ; 69,7 cm
hoogte ; 2,9 cm
dik ; 0,6 cm
sori ; 1,6 cm
hamon ; Suguha met Ko-Niedeki
Jihada ; Itama / O-Itame met Jinie

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-17

Een Perfect gepolijste Koto Muromachi (1492) Shobu-zukuri Wakizashi met Mounts en NBTHK Hozon papieren, toegeschreven aan Kanenobu ( Shiga-zeki school ) uit de Shiga Provincie.
Het zwaard heeft een zeer goede Japanse polijsting in strakke Montering. de Habaki is uit koper met zilver folie omwikkeld. De kling is ongesigneerd, O-suriage (ingekort) en heeft 1 mekuki Ana en heeft een typische Koto vorm.

De hamon is Gunome Midare met zeer veel Nie en ji-nie, de Jihada is een Ko-Itame en overgoten met Ji-nie en Chikei.
Deze Wakizashi komt met een goede koshirae, de saya is met zwarte lak, de Tsuka is met Leder omwikkeld de Menuki zijn kippen. De Kozuka is uit Shakudo met Pioenrozen. Alle overige delen zijn als de F&K en Tsuba zijn Pioenrozen met goud opgelegd.
Geheel in zeer goede conditie en foutloze kling.

Prijs € 4400,-

€3700,-


GEGEVENS:

Kling vorm ; Shobu-zukuri
lengte ; 37,7 cm
hoogte ; 2,76 cm
dik ; 0,6 cm
Sori ; 0.7 cm
hamon ; Gunome Midare, met Nie.
Jihada ; Ko-Itame met Ji Nie en Chikei

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-18

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een foutloze Shinogi-zukuri Katana uit de Shinto periode, ca. 1670-1740 ongesigneerd ( Mu-mei ) , en toegeschreven aan Hizen Fujiwara Masahiro ( Hizen provincie ) 3e of 4e generatie , gemonteerd in een perfecte Handachi Koshirae.
Masahiro werd als zoon geboren van Kawachi Daijo Masahiro.
Masahiro was erg goed in gunome-midare.
Hij temperde ook suguha-hamon en andere soorten midare-ba. De Hamon was meestal met diepe nioi-kuchi. Deze katana heeft kleine itame-hada dikke jinie. Choji-midare
en Gunome-Midare zijn in perfecte harmonie. In overvloed Kinsuji en sunagashi en de torenhoge Hamon als onweerswolken die tot aan de Shinogi lopen.
Masahiro maakte Wazamono scherpe zwaarden en behoort tot de Jyojyo Saku smeden.

Dit is een elegante kling en is foutloos in zeer goede Japanse polijsting met 1 Mekugi-ana en niet ingekort (Ubu ), De Hamon is Gunome Midare en Ko-Choji Midare Ba met Ko-nie Deki . ook is er Sunagashi en Kinsuji te zien.
De Jihada is een dichte Ko-Itame Hada met Jinie.
De Koshirae is in zeer goede conditie en zeer hoogstaande kwaliteit, de Habaki is massief messing.
De Saya is donker bruin gelakt en is als Handachi uitgevoerd met ijzeren beslag en ensuite , zoals de mooie lange Kojiri aan het eind van de Saya , de Kurigata , Semegane en Kuchi-gane met messing draken , de Tsuba is ijzer met in het midden een soort bamboe afbeelding , de F&K zijn Handachi model uit ijzer met messing draken en de Menuki zijn met een vergulde bloem . De Tsuka is gewikkeld met nieuw goud kleurig Tsuka-Ito.

Een perfecte foutloze kling in zeer goede polijsting en mooie hoogwaardige Koshirae in perfecte conditie, geheel en-suite.

Prijs ; € 6750,-

€5750,-

GEGEVENS:

klingvorm ; Shinogi-zukuri Katana
lengte / Nagasa ; 69,2 cm
hoogte / Motohaba ; 2,0 cm
dik / Motokasane ; 0,7 cm
sori ; 2,0 cm
hamon ; Gunome Midare en Ko-Choji Midare Ba met Ko-nie Deki en Sunagashi en Kinsuji.
Jihada ; Ko-Itame/konuka met Jinie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-19

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een ongesigneerde (Mumei) Shinshinto periode Katana (ca. 1860-1865) met een zeer goede polijsting met NBTHK HOZON papier toegeschreven aan Seisousai MUNEARI van de Koyama Munetsugu school met zeer fraaie indrukwekkende Koshirae.
Seiso Sai Soyu is een meester van Soji Goyama in Edo, en zijn naam is Jiro Suzuki. Geboren in Mutsukuni Hachinohe, diende in Oshu Hachinohe, en noemde hem Seikosai.
Deze grote indrukwekkende katana uit de Shinshinto periode is van een leerling van de beroemde Koyama Munetsugu,school. Ze hebben een brede mihaba, de jigane is dichte itame met ji-nie en de hamon is een indrukwekkende Choji Gunome die opbloeit als grote stapelwolken aan de hemel. De boshi is meestal notare-komi met een brede kaeri. Muneari behoort tot de jo-saku smeden.
Je ziet de zwaarden van Muneari niet veel, laat staan een dusdanig grote kling die op verzoek van een Samurai gemaakt is of als offer aan een Tempel is geschonken.
Dit is een grote indrukwekkende kling met 75,5cm snijlengte. Bij dit zwaard is de Nakago zeer lang met 3 Mekugi-ana en 26,7cm lang, dit is zo gemaakt om het zwaard met meerdere Mekugi vast te zetten in de Tsuka voor meer stevigheid.
Deze kling is niet ingekort (Ubu)met 3 Mekugi-ana waarvan er 2 gebruikt worden voor de tsuka. De hamon is een Choji Gunome Midare in Nie, de Jihada is een Itame en een grote kissaki. De Habaki is uit koper in hoogwaardige kwaliteit. De Koshirae is van zeer goede kwaliteit met schildpadden in gouden ogen. de Saya is ingestrooid met bamboe splinters en ijzeren Kojiri als Schildpad. De Tsuka is met een witte wikkeling, met kraanvogels als Menuki. De Tsuba is uit ijzer met goud draad ingelegd in Higo stijl.

Een zeer bijzonder kling uit de Koyama Munetsugu school en van zeer goede kwaliteit die je zelden van deze smid ziet.

Prijs Euro 11.950,-


GEGEVENS:

klingvorm; Shinogi zukuri Katana met grote kissaki
lengte/ Nagasa ; 75,5 cm
hoogte Motohaba; 3.25 cm
dik / kasane ; 0.8 cm
sori ; 1,7 cm
hamon ; Choji Gunome Midare met Nie
Jihada ; ko-Itame met jinie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-20

Een Shinto (1673) Wakizashi met NTHK papieren, Gesigneerd SHINANO NO KAMI FUJIWARA NOBUYOSHI, Nidai (2e Generatie) van de Yamashiro provincie. in goede montering, nieuwe Japanse polijsting, Hamon is Gunome-Midare met JiNie en Nioi, Kinsei, Sunagasi. De Jihada is Ko-Itame met Jinie en Chikei. De kling heeft 2 Mekugi-ana, sureage en is mogelijk aangepast geweest voor een marine montering.
Nobuyoshi leefde in de KanbunShinto periode (ca 1673) en heeft 60 punten in de Hawley, Nobuyoshi is een Chu-Jo Saku smid, hij werkte rond 1673 komt van Yamashiro en heeft ook in Osaka geleefd, zijn eigen naam is Takai Kinsaburo. De Kiku mon werd door de generaties 1,2 en 3 gegrafeerd.

prijs Euro 5.850

GEGEVENS:

Kling vorm ; Shinogi-zukuri
lengte ; 45.5 cm
hoogte ; 2.9 cm
dik ; 7 mm
Sori ; 1.0 cm
hamon ; Gunome Midare, met JiNie , Nioi, Kinsei en Sunagasi
Jihada ; Ko-Itame, en Jinie en Chikei.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-21

Dit is een authentiek Nihonto Shinsakuto ( 1989 ) Japans Samurai zwaard.

Een gesigneerde Shinsakuto 1989 Katana in Nanbokucho stijl in een zeer goede Japanse polijsting met ShiraSaya. Gesigneerd en gedateerd ; Higo no Kuni ju KANETERU Saku kore , Heisei 1 Nen 8 gatsu Kichijitsu. ( lucky day in August 1989 ) .
Het zwaard is zeer robuust en groot met 74,4 cm Nagasa als kopie uit de Nanbukucho periode met O-kissaki. Deze smid heeft als geboorte naam Kimura Yoshihiro en was een student aan de Akamatsu Taro school en gebruikte de originele Tamahagane. Hij heeft met dit zwaard een kopie gemaakt van de Kiyomaro school. Hij heeft meerdere NBTHK Nyusen prijzen behaald met zijn goed gesmede zwaarden. Helaas zijn niet veel van zijn mooie zwaarden te vinden, blijkbaar zitten die in verzamelingen en komen zelden in omloop.
De Hamon is gebaseerd op Gunome, Midare met dikke Niokuchi en Sunagashi., Kinsuji en Ashi in een zeer levendige Hamon die mooi schittert, en heeft een O-kissaki met Midarekomi. De Jigane is super gelijkmatig en is over de hele kling zeer uitdrukkingsvol en goed te zien als mooie ko-Itame met jinie.
De Habaki is van massief zilver in goede kwaliteit.

Een bijzonder goed gesmede kling van een Shinsakuto smid die meerdere NBTHK Nyusen prijzen heeft behaald.

Prijs Euro 5650,-

GEGEVENS:

klingvorm; Shinogi zukuri Katana met O-kissaki
lengte/ Nagasa ; 74.4 cm
hoogte Motohaba; 3.56 cm
dik / kasane ; 0.76 cm
sori ; 1.9 cm
hamon ; Gunome-Midare met Niedeki , Kinsuji en Sunagashi en Ashi
Jihada ; Ko-Itame met Jinie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-22

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard. Een geweldige Shinogi-zukuri Katana in montering en met ShiraSaya (geen tsunagi)uit de midden Nabokucho Koto periode (ca. 1350) voorzien van Cuttingtest in goud ingelegd met NBTHK Tokubetsu Hozon certificaat (2005), onsigneerd (mumei) en toegeschreven aan de: Yamato Shizu school, Yamato provincie, Gemonteerd in een mooie Koshirae.

De in goud ingelegde cutting test is als volgt : Manji Gannen 12 Gartsu Hi. D0 3 Tsu Kasane Setsudan Zendai Mimon Ken Nari (December 1658, met 1 slag op heup hoogte 3 op elkaar liggen de bodys doorgeslagen)

Shizu Saburo KANEUJI van de Tegai school wordt gezien als één van de 10 briljante leerlingen van Masamune in de Soshu provincie en verhuisde naar de Mino provincie van Nara naar de Yamato provincie. Yamato Shizu is in zijn algemeenheid de naam voor de school voor de verhuizing, en daar is Kaneuji de oprichter van.

Kaneuji is bekend als Shizu na zijn laatste verblijfplaats in de provincie Mino. Hij wordt beschouwd als een grootmeester van de Soshu-traditie en de grondlegger van de Mino-traditie, die aan het einde van de Koto-periode de dominante traditie werd. Kaneuji was een smid van de Tegai-school en signeerde zijn naam met een vergelijkbaar Kane-karakter als Kanenaga en andere nakomelingen van Tegai. Toen hij wegging, liet hij getrainde studenten achter die zijn naam en technieken handhaafden, en gezamenlijk staan ??deze bekend als Yamato Shizu.
Men denkt dat deze school van hem samenvalt met het einde van de Kamakura-periode, rond 1326, dus soms wordt gezegd dat hij een late Kamakura-smid en soms een vroege Nanbokucho-smid is. Zijn eerste verhuizing was naar de provincie Sagami, waar hij de Soshu-traditie van Masamune leerde, en tegenwoordig wordt gezegd dat zijn werk het dichtst bij Masamune staat van al diegenen die Masamune heeft opgeleid. Er zijn enkele zwaarden die in de geschiedenis heen en weer zijn gegaan in toeschrijving tussen Shizu en Masamune. Na zijn verhuizing veranderde hij zijn naam in een anderb karakter wat nog steeds wordt uitgesproken als Kaneuji, en hij mengde de leer van Kanenaga en Masamune om een hybride stijl te creëren die de Mino-traditie werd. Het kan een beetje moeilijk zijn om soms te bepalen of een werk van hem Yamato- of Soshu-stijl is vanwege het feit dat beide zeer bekwaam werk zijn, dus het hangt af van de balans tussen de functies die worden gezien.
Shizu Kaneuji behoudt een ranglijst van Sai-jo saku en ook een scherpe ranglijst van Ryo-wazamono voor grote scherpte. Er zijn veel meesterwerkwerken aan hem toegeschreven zowel onder de Yamato Shizu- en Shizu-titels.

Deze kling is ondanks zijn leeftijd van meer dan 600 jaren in super gezonde conditie.

Dit is een elegante robuuste kling in een zeer goede Japanse polijsting met 4 Mekugi-ana en ingekort (o-sureage), De Hamon is gebaseerd op Notare met Ko-Gunome, Ko-ashi, fijne Sunagashi, Kinsuji, en Nie.
De Jihada is fijne Itame hada.
De Koshirae is in goede conditie in een speciaal met zwart Uruchi lakwerk, de Habaki is met een 2 delige goud folie omwikkeld. De Tsuka is gewikkeld met wit enkeldraads Tsuka-Ito in goede conditie. De menuki zijn Shakudo draken met gouden oogjes en de Tsuba is een stalen uitvoering met draak , goud ingelegd. De rest van de beslag delen zijn Shakudo met nanako met goud high-lights. De Fuchi, Kozuka en Kogai en Ko-katana zijn allemaal gesigneerd.
Een geweldige Koto Nanbokucho kling van rond de 600 jaar oud in super goede conditie en mooie hoogwaardige Koshirae in goede conditie.

Prijs ; euro 28.950,-

€27.000,-

GEGEVENS:

klingvorm ; Shinogi-zukuri Katana.
lengte / Nagasa ; 71,5 cm
hoogte / Motohaba ; 2,83 cm
dik / Motokasane ; 0,75 cm
sori ; 1,52 cm
hamon ; Notare met Ko-Gunome, Ko-ashi, fijne Sunagashi, Kinsuji, en Nie
Jihada ; fijne Itame.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-23

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een zeer bijzondere Shinogi-zukuri Katana uit de Kanbun Shinto periode, ca. 1661-1681, gesigneerd: Musashi No Kami Nagamichi (Musashi/Settsu provincie) met NBTHK Hozon papieren, gemonteerd in een ShiraSaya.
Nagamichi is een directe leerling van Daijio Kunimichi en maakte zwaarden in de Kanbun Shinto periode in Osaka en Edo.

De Hamon is een mooie levendige O-Notare Gunome met veel activiteiten en komt zeer briljant over.

Nagamichi maakte Wazamono scherpe zwaarden en behoort tot de Jyo Saku rang. Dit zwaard is gemaakt in de Shinto Toku-den traditie.

Dit is een krachtige kling in zeer goede Japanse polijsting met 2 Mekugi-ana (de 2e kleine Mekigi-ana aan het einde van de Nakago is gemaakt voor de montering om zo tijdens het vechten de kling beter in zijn Tsuka vast te laten zitten.) en is Ubu, niet ingekort. De Hamon is O-Notare met Gunome Midare met Ko-nie Deki en Ji-Nie. Ook is er Kinsuji te zien. De Jihada is een dichte Ko-Mokume Hada met Jinie.
De Habaki is tweedelig met goudfolie omwikkeld van zeer goede kwaliteit .

Een krachtige lange kling van een smid die je weinig tegenkomt in perfecte polijsting in perfecte conditie.

Prijs ; € 8200,-

€7700,-

GEGEVENS:

klingvorm ; Shinogi-zukuri Katana
lengte / Nagasa ; 72,5 cm
hoogte / Motohaba ; 3.2 cm
dik / Kasane ; 0,7 cm
sori ; 1,2 cm
hamon ; O-Notare & Gunome Midare met Ko-nie Deki en Kinsuji.
Jihada ; Ko-Mokume met Jinie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-24

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een Shinogi-zukuri Kanbun Shinto Wakizashi, Gesigneerd : Sekaiju Kaneyoshi uit de provincie Mino (1661-1671) in een zeer mooie en zeer hoogwaardige kwaliteit full ensuite Koshirae.
Smeden met de naam Kaneyoshi zijn zeer talrijk vanaf de eind Muromachi periode tot aan de Showa periode, waarin de WO-2 oorlogstijd de Shinguntos werden gemaakt.
Deze kling is in Mino seki stijl gemaakt met een goed zichtbare Muji Itame Hada met Jinie en een Gunome Midare Hamon, in goede polijsting en er zijn geen smeed fouten of Ware.
De Wakizashi is Ubu, niet ingekort met 1 Mekugi-ana, de Habaki is gegraveerd met in goud en zilver ingelegde Pion rozen in zeer hoogwaardige kwaliteit.
De Saya is zwart gelakt en heeft een soort boomschors motief, de Tsuka is met donker bruine Tsuka-Ito gewikkeld en oude Same, de Menuki zijn vergulde Shishi tempel honden.
Alle zwaard sierraden, waaronder de F&K, Tsuba, Habaki, Kojiri, Kurigata en Kozuka zijn en-suite en van de Mino-Goto school in zeer goede conditie en hoogwaardige kwaliteit, De voostellingen zijn ShiShi tempel honden met Pion rozen in Yamagane met goud en zilver ingelegd in hoog reliëf.
De Kozuka heeft een ko-katana.

Een bijzondere en zeer mooie Koshirae die in deze kwaliteit niet veel gezien wordt met een goede Mino kling.

Prijs ; € 5950,-

€ 5350,-

GEGEVENS:

klingvorm; Shinogi-zukuri Wakizashi
lengte/ Nagasa ; 43,5 cm
hoogte Motohaba; 2,8 cm
dik / kasane ; 0.7 cm
sori ; 0,5 cm
hamon ; Gonome Midare
Jihada ; Muji-Itame met jinie

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-25

Dit is een authentiek NIHONTO Japans Samurai zwaard.
Een robuuste ongesigneerde eind Koto/begin Shinto Nagamaki Naoshi Wakizashi ,denkbaar van de Horikawa School uit Kyoto met mooie Naginata Hi en Bo-hi , gemonteerd in een zeer mooie Edo periode Koshirae.
Dit soort van Nagamaki Naoshi klingen werden in de shinto periode veelal ingekort van Naginata (pool-arm) waarmee in de Koto periode veel gevochten werd, om o.a. bij een aanstormende Samurai te paard de benen van het paard weg te slaan zodat de Samurai op de grond lag en dan werd overmeesterd.
De vechttechniek in de Shinto periode veranderde en de grote strijdtonelen (Muromachi periode) waren niet meer aan de orde en zodoende werden deze Naginata klingen omgebouwd tot handwapens.
Deze Wakizashi is Sureage ( ingekort , omdat de Naginata een erg lange Nakago heeft om in de lans voldoende houvast te hebben en niet door de tegenstander kon worden doorgeslagen) , met 2 Mekugi-ana.
Oprichter van de HORIKAWA school was KUNIHIRO (TEN-SHO tot KEI-CHO aan het eind van de Koto periode) Hij verhuisde naar SHIMOTSUKE om zwaarden te maken bij het ASHIKAGA Castle, waar hij vermoedelijk zijn twee beroemde NAMBOKUCHO-kopieën heeft gemaakt voor NAGAO AKINAGA. In de periode van TEN-SHO, richtte hij “HORIKAWA school” op naar zijn naam. Uiteindelijk verhuisde hij naar UMETADA met de School om een van de belangrijkste oprichters van de SHINTO te worden. Hij staat bekend als de vader van SHINTO.
De Habaki is van messing met een mooie goudfolie wrapping. De Kling is goed gepolijst en heeft geen smeedfouten, De Jigane is een Itame Hada mooi egaal in structuur met Jinie. Dan de Hamon die is een Gunome Midare met een regelmatig patroon en Nioi. De koshirae is van zeer goede kwaliteit, De Saya is donker rood/bruin gelakt (gerestaureerd, nieuw gelakt) met hoorn Kurigata en op het eind van de saya een metalen Kojiri. De Tsuka is met donker groen enkel draad Ito gewikkeld (luxe wikkeling) en de Menuki zijn vogels. de Fuchi & Kashira en Kozuga zijn van Shakudo met manden en landbouw gereedschappen en een vogel die daar op rust met high-lights in goud, zilver en Sentuku. De Tsuba is van ijzer met ook hier weer de zelfde voorstelling met gouden high-lights. De Kozuka is met een goede Ko-katana uitgerust.

Een bijzonder mooie robuuste Nagamaki Naoshi Wakizashi met een mooie Edo periode Koshirae.

Prijs ; € 4900,-

GEGEVENS:

klingvorm; Nagamaki Naoshi Wakizashi met Naginata Hi en Bo-hi
lengte/ Nagasa ; 41,5 cm
hoogte Motohaba; 2,2 cm
dik / kasane ; 0.65 cm
sori ; 1,6 cm
hamon ; Gunome Midare in Nioi-deki. Kinsui en Sunagashi
Jihada ; Itame Hada.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-26

Dit is een authentiek NIHONTO Japans samurai zwaard.
Een Hirazukuri Tanto, gemaakt in de vroege Edo-periode (ca. 1600-1624), gesigneerd : Oite Nanki SHIGEKUNI Tsukuru (kore) uit de Monju Provincie, Yamato school, met NBTHK Tokubetsuhozon papieren.
Dit is een tanto gemaakt als een slanke Hirazukuri-Tanto en heeft een uiterst bijzondere Daimyo montering van de Naitó clan en ShiraSaya met Sayagaki.
Shigekuni (geboorte naam Monju Kuró emon) behoorde tot de Monju-clan van de Yamato Tegai School en was hoog gerangschikt als een Saijyo Saku (hoogste) smid en maakte Ryowaza-mono (zeer scherpe) zwaarden. Hij vestigde zich in Fuchu in Suruga-no-kuni tijdens het Keicho-tijdperk (1596-1614) en diende Tokugawa Ieyasu als een van zijn zwaardmakers samen met Shodai Yasutsugu en andere beroemde smeden. Nadat Ieyasu in het tweede jaar van Genna (1616) was overleden, volgde Shigekuni de tiende zoon van Ieyasu, Yorinobu, naar Wakayama in Kishu prov. , waar Yorinobu de familie Kishu Tokugawa oprichtte die een van de drie belangrijkste Tokugawa-families werd.
Shigekuni wordt gezien als een van de beste zwaardsmeden uit de Shinto-tijd. Qua vaardigheden behoort Shigekuni met Horikawa Kunihiro tot de top van alle Keicho Shinto-smeden. Zijn kracht in het produceren van heldere en klare ji en ha was ongeëvenaard onder zijn tijdgenoten. Shigekuni stond bekend om het maken van lange zwaarden en helaas zijn er in latere tijden veel ingekort. We hebben het geluk dat Shodai Nanki Shigekuni vele voorbeelden heeft achtergelaten met zijn persoonlijke geschiedenis, vastgelegd in zijn signatuur over waar hij op verschillende momenten in zijn leven als zwaardmaker woonde. We vinden voorbeelden als WASHU TEGAI no JU SHIGEKUNI SUNPU ni OITE KORE. Dit soort signature is heel specifiek en ik ben blij dat ook deze tanto een volledige signatuur heeft.
De zwaard kenmerken van Shigekuni kunnen worden ingedeeld in twee hoofdstromen. Zijn achtergrond is de Yamato School en hij heeft veel van zijn zwaarden gemaakt met klassieke Yamato-kenmerken. Omdat dit de basis vormde van zijn opleiding voor het maken van zwaarden, zien we dat de meeste van zijn zwaarden deze klassieke Yamato-kenmerken hebben. Deze werken worden gekenmerkt met suguha hamon zoals deze Tanto, en ook ko-midare of gunome, en met een door hakikake verfraaide boshi die in de meeste gevallen stopt in yakitsume-afwerking zonder kaeri. Zelfs de paar voorbeelden waarbij de boshi een kaeri heeft, de lengte van de kaeri is erg kort. De zwaarden van Shigekuni, gedaan in de Yamato-traditie, hebben in een oogopslag een opvallende gelijkenis met de werken van Yamato Kanenaga en ook Shikkake Norinaga.
De andere stroming in zijn stijl was de Soshu school met als voorbeeld Masamune en Sadamune.

De kling heeft 2 Mekugi ana en is Ubu (niet ingekort) en gesigneerd, de Hamon is Suguha met Nie. De Tanto heeft geen Kizu of Ware en geen smeedfouten.
De Jihada is een mooie mokume Hada. De Habaki is tweedelig en voorzien van een goud folie in perfecte conditie.
De Kogatana is gesigneerd en de kozuka is shakudo met goud high-lights met als afbeelding de mon van de Naitó familie. De Koshirae is in excellente conditie en van super goede kwaliteit. De Menuki zijn ook Mons van de Naitó familie met goud high-lights. De Kurigata is mee gelakt. De Tsuka heeft gepolijste super mooie Same met een Mekugi van zilver war zeer speciaal is en in zeer goede conditie. De Saya, heeft diep zwarte lak waarbij de randen zeer geraffineerd gepolijst zijn waardoor de rode lak er door komt wat geliefd was bij hoog geplaatste leden van een Daimyo clan, in zeer goede conditie.

Een super Daimyo Tanto met een perfecte koshirae van een Saijyo Saku smid. (115 punten Hawley)

Prijs; € 13900, -

GEGEVENS:

klingvorm; Hirazukuri Tanto.
lengte / nagasa; 28,4 cm
hoogte / motohabe; 2,54 cm
dik / motokasane; 0,5 cm
sori; 0,0
hamon; Suguha met Nie.
jihada; Mokume met jinie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-27

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een Mumei vroeg Shinto Wakizashi, met HBTHK Hozon papier, toegeschreven aan: Uda School TOMOTSUGU (Koto ca. 1532) met mooie en speciale kwaliteit Koshirae.
De Uda School was gevestigd in de Etchu Provincie waar de Ko-uda school in de Kamakura periode met smeden begon. De basis word door de Yamato traditie en de Soshu traditie door Norishige overgebracht en verder gebruikt.
Er zijn in een lange periode vele smeden werkzaam geweest bij de Ko-uda en Uda school, als Kunimune, Tomotsugu, Kunifusa, Kunimune, ect. In de lange periode dat de Uda school actief was zijn er zeer vele zwaarden door hun gemaakt.
De meeste smeden van de Uda school behoren tot de Jyo-Saku klasse en maakte veelal Wazamon scherpe zwaarden.
Hun zwaarden zijn veelal ingetogen wat de Hamon betreft maar hebben een zeer fraaie en actieve Itame jihada.
Deze Wakizashi is Ubu, niet ingekort met 1 Mekugi-ana, de Habaki is van massief zilver. De Kling is goed gepolijst en heeft geen smeedfouten, De hamon is Suguha met Nie. De Jihada is een goed gemaakte levendige Itame met Jinie.
De koshirae is van goede kwaliteit, De Saya is met mooie Same omwikkeld die met rood bruine kleur is ingelegd, de Tsuka is met creme kleur draad gewikkeld en de mekugi is uit zilver die in elkaar gedraaid worden, de Menuki. De Fuchi& Kashira en de Tsuba zijn donker rood uit Sentuku / Yamagane (soft metal) in zeer goede kwaliteit. De Tsuba heeft nog een rand van Shakudo.
Ook heeft de Saya een Kurigata en Kojiri uit hoorn.
De Wakizashi heeft een ijzeren Kozuka met Ko-katana, de Kozuka is in de vorm van een gesigneerde Nakago.

Een bijzondere kling met een zeer mooie Koshirae.

Prijs ; € 3800,-

HOLD

GEGEVENS:

klingvorm; Hirazukuri Wakizashi
lengte/ Nagasa ; 42,6 cm
hoogte Motohaba; 2,8 cm
dik / kasane ; 0.5 cm
sori ; 1,0 cm
hamon ; Suguha met nie
Jihada ; Itame met Jinie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-28

Dit is een authentiek Japans samurai zwaard. TANTO AANGEBODEN VAN PRIVÉ-COLLECTIE.
Een Hirazukuri Tanto als Yoriodoshi, gemaakt in de Shinshinto periode (ca. 1850), ongesigneerd en toegeschreven aan : Koyama Seiryuken MORITOSHI met NTHK papieren (6 stempels en daarmee als hoger certificaat toegekend aan deze kling) deze smid heeft zeer goede en sterke klingen gemaakt en stond bij de Samurai bekend als meester maker van vechtzwaarden. De kling is in Shira saya met een Sayagaki.
Seiryuken Moritoshi heette Iwamoto Kiyouemon. Hij was de broer van de beroemde Chounsai Tsunatoshi. Hij werd door Tsunatoshi als broer de tweede generatie genoemd.
Tsunatoshi werkte onder Moritoshi. Deze was een persoonlijke zwaardsmid van Shuhou Iwakoku Han.
Dit zwaard is vanaf het eerste gezicht, dat doet denken aan Koyama Munetsugu.
Moritoshi was een Shinshinto-smid die deel uitmaakte van de Chounsai Tsunatoshi-school, een van de meest invloedrijke scholen van de periode. Koyama Munetsugu, Unju Korekazu en Takahashi Naganobu waren allemaal studenten van deze school en gingen allemaal met hun zwaarden een eigen belangrijke zwaardzwaardgeschiedenis.
Dit is een kling gemaakt als Yoriodoshi uitvoering om door een harnas te steken, de kling in goede polijsting zonder Kizu or Ware/smeedfouten, 2 Mekugi-ana en niet Machi-okuri maar blijkbaar iets van de Nakago afgehaald, De Hamon is Suguha basis met gelijkmatige Gunome met Jinie & Nie.
De Jihada is een dichte Itame Hada. De Habaki heeft is van roodkoper.

Een sterke dikke grote Yoriodoshi Tanto van de Koyama school die veel goede klingen hebben gemaakt.

Prijs ; € 3600,-

GEGEVENS:

klingvorm; Hirazukuri Tanto als Yoriodoshi.
lengte / nagasa; 28.0 cm
hoogte / motohabe; 3,0 cm
dik / motokasane; 0,9 cm
sori; 0.2 cm
hamon; Suguha met Gunome
jihada; Itame.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-29

Dit is een authentiek Nihonto Japans Samurai zwaard.

Een ongesigneerde ( Mumei ) Koto tijdperk , midden Kamakura periode Katana ( ca. 1240-1270 ) in een zeer goede Japanse polijsting met NBTHK Tokubetsu HOZON papier. Toegeschreven aan de AYANOKOJI - Den met een ultime bijzonder fraaie Koshirae met NTHK Tosho papier en 3x gesigneerd OMORI school en ShiraSaya.
De Ayanokoji school valt onder de YAMASHIRO traditie, en het word gezegd dat Nagamasa de oprichter was. Onder andere waren Sadatoshi en Sadayoshi als mede oprichters beschouwd in de plaats Ayanokoji waar de school ook de naam aan ontleed.
De smeden in deze school gebruikten allen een 2 karakter signatuur, waar o.a. ook Sukesada, Sadaie, Sadatoshi, Sueyuki en Tadaie toe behoorden. Er is weinig bekend over de Ayanokoji school en hun zwaarden zijn bijzonder, omdat er niet veel zijn overgebleven in familie's of verzamelingen in en buiten Japan.
Gebruikelijk voor deze school was een Jigane van een mix van Mokume met Itame en soms ook Masame ( niet in deze kling ) De Hamon is gebaseerd op Ko-Gunome, Choji-Midare met veel activiteiten als Ji-Nie , Kinsuji en Ashi.
Deze kling is O-suriage , dus ingekort met 4 Mekugi-ana. Het zwaard heeft geen Ware of Kizu of andere fouten. De Ayanokoji school werd ingedeeld tot de O-wazamono scherpe zwaarden.
Dit zwaard is in 2007 op de veiling van Christies in London aangeboden en had een estimate inzet tussen de 21.000 en 22.000 Euro ( zonder de 25% auktion toeslag ) . Het zwaard was toen in een matige polijsting met ook wat plekken en krassen in de polijsting en geen papieren. Na de London veiling is het zwaard naar Japan gestuurd voor polijsting door een Mukansa polijster , nieuwe ShiraSaya en certificering voor de kling en de Koshirae.
Het zwaard heeft nu NBTHK Tokubetsu-Hozon en de Koshirae heeft de NTHK hoge, 5 keurmeester stempel beoordeling.
De Habaki is met een goud folie omwikkeld in hoogwaardige kwaliteit als een 2 delige.
De Koshirae is van zeer hoogwaardige kwaliteit met Shakudo en draken en golven in goud high-lights. De Tsuka is met een zeer speciale Rattan gelakte zwarte wikkeling in zeer goede conditie, De Tsuba is gesigneerd : Mori Tokinobu en uit dik en masief Shakudo met draak motief in de wolken en een opgezette rand in goud high-lights. De Menuki. Vergulde draken. de Saya is zwarte Uruchi lak met Kirikane goud spikkels ingelegd en Maple leaves ( Japanse Esdoorn ) die in herfst kleuren zijn in hoog reliëf.
De rest van de montering is uit massief zilver met goud high-lights en van de Omori school en van super hoge kwaliteit en gesigneerd ; de Fuchi-Kashira = Omori Eishu ( Omori Teruhide ca. 1828-1870) . Teruhide was de hoogste meester van de Omori school en staat met zijn werken erg hoog gekwalificeerd.
De Kojiri is gesigneerd ; Masahide ( een leerling van Omori Eiman de vijfde zoon van Eisho ( Teruhide ) , welke de geadopteerde zoon Eishu ( hij nam later in zijn naam MORI op ). Hij studeerde onder Yanagawa Naotoki en trouwde met de dochter en kwam zo in de Sano Naoteru familie terecht.

Een bijzonder goed gesmeede kling van de weinig voorkomende Ayanokoji Den met een ultiem fraaie koshirae van subliem hoge kwaliteit.

Prijs Euro 34950,-

€34.500,-

GEGEVENS:

klingvorm; Shinogi zukuri Katana
lengte/ Nagasa ; 68.6 cm
hoogte Motohaba; 2.95 cm
dik / kasane ; 0.65 cm
sori ; 1.54 cm
hamon ; Ko-Gunome, Choji-Midare met Ji-Nie , Kinsuji en Ashi.
Jihada ; mix van Mokume met Itame

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-30

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard. TANTO AANGEBODEN UIT PRIVÉ COLLECTIE.
Een korte maar dikke Moroha Zukuri Tanto of Kai-Ken uitvoering als Aikuchi gemonteerd, uit de ShinShinto periode, ongesigneerd / Mu-mei. Dit is een kling gemaakt als bijzonder Moroha-Zukuri vorm die gebruikt kan zijn voor zelfverdediging voor een dame als Kai-Ken. De kling is in goede polijsting en heeft geen smeedfouten of ware, heeft 2 Mekugi-ana en is Ubu / niet ingekort, De Hamon is Suguha bij de Kissaki en wordt dan naar de Habaki toe Gunome met Nie en Ji-Nie. De Hamon (Muneyaki) loopt aan de Mune door tot aan de verjonging van de kling.
De Jihada is een mooie dichte Itame Hada. De Habaki is uit messing .
De Koshirae is bijzonder fraai met zilver Fuchi Kashira componenten als Aikuchi gemonteerd, de Montering is uit de Meji periode.

Een zeer mooie combinatie met bijzondere Moroha-Zukuri kling als Tanto of Kai-Ken , de kling is van een zeer bijzondere montering voorzien.

Prijs ; € 2750,-

GEGEVENS:

klingvorm ; Moroha-Zukuri / Tanto.
lengte / nagasa ; 16 cm
hoogte / motohabe ; 1.7 cm
dik / motokasane ; 0.6 cm uitlopend naar 1.1 cm
sori ; 0.0 cm uchi sori
hamon ; Suguha / Gunome met Nie en Ji-Nie Jihada ; Itame.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-31

Dit is een authentiek Nihonto Japans Samurai zwaard.

Een gesigneerde Kan-ei/vroege Kanbun Shinto periode Katana (ca. 1650-1672) in een zeer goede polijsting met NBTHK HOZON papier. Gesigneerd ; Izumi ( no ) Kami Fujiwara ( Kunisada ) als 1e generatie met zeer fraaie Koshirae en ShiraSaya (70 punten in de Hawley)
Deze katana is van de beroemde eerste generatie ( Shodai ) Kunisada , de vader van de zeer beroemde Inoue Shinkai , uit de Settsu provincie. Deze 1ste generatie was werkzaam rond Kan-ei/Kanbun (1650-1672).
Kunisada 1e generatie wordt ook wel Oya-Kunisada , wat in het Japans ouder of parent betekend. Inoue Shinkai hielp in zijn begin jaren zijn oudere vader vaak met het maken van zwaarden, wat ook regelmatig te zien is in het smeedwerk en de signatuur.
De in 1589 geboren Kunisada (in de provincie Hyuga) verhuisde later naar Osaka, en word ook wel de oprichter van de Osaka Shinto genoemd , hij overleed in 1652.
De eerste generatie Kunisada werd geboren in het zeventiende jaar van Tensho (1589). Zijn geboorteplaats was centraal Kyushu, in Obi-han in de prefectuur Hyuga. Hij werd leerling van Horikawa Kunihiro. Veel mensen geloven dat Kunisada eigenlijk een student was van Kunitomo, een van de leidende studenten van Kunihiro. Het is ook zeer waarschijnlijk dat Kunitomo de neef van Kunihiro was. Net als Kunihiro en Kunisada werd Kunitomo ook geboren in Obi, Hyuga.
Na een aantal jaren als leerling onder Kunitomo te hebben doorgebracht, werd Kunisada onafhankelijk en verhuisde naar Osaka. Een andere student van Kunitomo.
Osaka was toen een nieuw ontwikkelde stad. Toyotomi Hideyoshi begon daar met de bouw van zijn enorme kasteel in 1584 en het werd voltooid in 1585. Hideyoshi stierf in 1598 en de heer van het kasteel werd zijn zoon, Hideyori. Het kasteel werd verwoest door Tokugawa Ieyasu tijdens de zogenaamde Osaka Winter- en Osaka Summer-campagnes van 1614-1615. Ook de stad Osaka werd verwoest. Hideyori en zijn moeder, Yodo, pleegden aan het einde van de oorlog allebei zelfmoord. Het Tokugawa Shogunate vestigde vervolgens in 1619 een kantoor in Osaka. Het heette de Osaka Jodai. Ze begonnen in die tijd met de wederopbouw van de stad en het kasteel.
Kunisada ontving de titel van Izumi-no-kami in het negende jaar van Genna (1623). Omdat er voorbeelden zijn, zoals een zwaard uit 1621 en ondertekend met “Sesshu Osaka ju Fujiwara Kunisada”, weten we dat Kunisada naar Osaka verhuisde voordat hij de titel Izumi-no-kami kreeg. Gezien de tijd dat Osaka Jodai werd opgericht en de datum van dit zwaard, Kunisada is waarschijnlijk tussen 1619 en 1621 naar Osaka verhuisd.
Kunisada werkte gestaag van 1623 tot rond 1645. Hij tekende de meeste van zijn bladen met de mei, “Izumi-no-kami Fujiwara Kunisada”. Soms gebruikte hij “Izumi-no-kami Kunisada” of “At Osaka Izumi-no-kami Kunisada”. Kunzan Honma wees erop dat de reputatie van Kunisada's werk is dat zelfs zijn gemiddelde producten van hoge kwaliteit zijn (Jyojyo saku ). Kunzan schreef dat hij geloofde dat de kwaliteit van de gemiddelde zwaarden van Kunisada beter is dan die van de tweede generatie Kunisada ( Inoue Shinkai), hoewel de beste producten van laatstgenoemde meer gewaardeerd worden dan de eerste generatie Kunisada.
Deze kling is O-suriage , dus ingekort met 2 Mekugi-ana (de eerste is dicht gemaakt). De katana heeft een Gunome Midare/Choji Midare in Nioikuchi met Ashi en Tobiyaki spots, de Jihada is een Ko-Itame met Jinie zoals de Osaka Shinto Jigane moet zijn. De Habaki is met een goud folie omwikkeld in hoogwaardige kwaliteit. De Koshirae is van zeer goede kwaliteit met Shakudo en planten in goud high-lights. de Saya is zwart Uruchi lak met buffel hoorn delen.. De Tsuka is met een goede zwarte wikkeling, met paarden als Menuki. De Tsuba is uit ijzer met een Waaier motief en een Shakudo rand.

Een bijzonder goed gesmeede kling van Kunisada met een koshirae van hoge kwaliteit.

Prijs Euro 8950,-

GEGEVENS:

klingvorm; Shinogi zukuri Katana
lengte/ Nagasa ; 65.45 cm
hoogte Motohaba; 2.8 cm
dik / kasane ; 0.67 cm
sori ; 1.67 cm
hamon ; Nie-deki Gunome Midare met Choji Midare, Ashi en Tobiyaki.
Jihada ; Osaka Shinto Itame met jinie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-32

Dit is een authentiek NIHONTO Japans samurai zwaard.
Een Daimyo gemonteerde Hirazukuri Aikuchi Tanto, gemaakt in de Koto-Muromachi periode (Augustus 1554), gesigneerd en gedateerd: Bishu Osafune SUKESADA, // 8e maand Tenbun (24e) (augustus 1554) van de Bizen School, met NBTHK Hozon papieren op de kling. Tevens is er een kopie bij in het Japans van de Mon en de Clan waarin deze tanto in bezit is geweest.

Sukesada was actief in de Bunmei periode tot het einde van het Muromachi tijdperk in de Bizen Provincie. SUKESADA was in die tijd samen met Harumitsu (waarvan ik in 2019 nog een Daimyo gemonteerde Tanto heb gehad) en Kiyomitsu die toen vele zwaarden maakten in massaproductie gezien het Japanse tijdperk waarin constant oorlogen waren en de vraag naar zwaarden zeer hoog was. De Jihada in deze kling is Mokume, er is Utsuri. Dit is een tanto gemaakt als Hirazukuri-model. De kling is goed gepolijst, heeft 2 Mekugi ana en Ubu (niet ingekort) gedateerd en gesigneerd, de Hamon is op basis van Muneyaki en Hitatsura met veel Nie en Nioi en Sunagasi. Sukesada maakte de meeste Tanto’s in Gunome en weinige in Hitatsura zoals deze tanto. De Tanto heeft geen ernstige Kizu of Ware en geen smeedfouten, wel een kleine vroegere roest put die er bij het polijsten niet helemaal uit gegaan is. Sukesada maakte O- Wazamono scherpe zwaarden en kan ingedeeld worden bij de Jyo-Saku klasse.

De Koshirae is van Daimyo/Hofhouding kwaliteit en in super conditie , gezien dat de Kiri Mon alleen was voorbehouden aan de Keizerlijke Godaigo. Later werd de Kiri Mon ook gebruikt door Oda Nobunaga en Toyotomi Hideyoshi om hun Generaals te eren voor hun verdiensten. De zwaardsierraden zijn masief Shakudo en voorzien van vele Mon’s (Familiewapens) de Menuki ( als Kiri Mon van Keizerlijke Godaigo en meerdere Daimyo) zijn speciaal en op een plaat Shakudo (Tsutu-gane) gemaakt, de Mekugi die maar aan één kant in de Tsuka gaat en niet doorloopt wat buitengewoon is, is van Shakudo. De Tsuka heeft geen Tsuka-ito, maar bestaat uit gelakt hout. De Saya, heeft een diep donker rode lak (Nashiji) in super goede conditie. De Habaki is omwikkeld met goudfolie en hoogwaardig afgewerkt. Alle fittingen zijn ensuite, zoals ook de Kogai met dezelfde Kiri Mons.

Een zeer bijzondere Daimyo uitvoering Koto Aikuchi Tanto in super goede conditie.

Prijs;€ 10950, -

GEGEVENS:

klingvorm; Hirazukuri Tanto.
lengte / nagasa; 22.4 cm
hoogte / motohabe; 2,0 cm
dik / motokasane; 0,55 cm
sori; 0,0
hamon; Hitatsura basis met Muneyaki , Utsuri, Sunagasi, Nie en Nioi
jihada; Mokume .

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-33

Dit is een authentiek Nihonto Shinsakuto ( 1987 ) Japans Samurai zwaard.

Een gesigneerde en gedateerde Shinsakuto 1987 Tachi met grote Bo-hi in een zeer goede Japanse polijsting ( Mukansa polijsting ). Gesigneerd en gedateerd ; Minamoto MASATSUGU , gedateerd 2e maand 1987 , gemaakt voor de YAMATO familie in ShiraSaya.
Het zwaard is robuust en groot als kopie uit de Nanbukucho periode met Bo-hi en diepe Sori. De Jigane als Ko-itame met Jinie die super gecontroleerd gemaakt is. De Hamon is gebaseerd op Gunome, Midare met Nie en grove Ara-Nie en dikke Niokuchi, en heeft een diepe en brede Bo-Hi over de gehele lengte van het zwaard.
Masatsugu werkt in de Hitachi provincie.
Zijn zwaardsmedende voorouders werkte in de Edo en laat Edo periode ook al onder deze naam en waren werkzaam in de Hitachi provincie, zijn voorvaderen werkten o.a. voor de Kasama Daimyo clan in de late Edo periode.
Helaas is er buiten Japan zeer weinig bekend over Minamoto Masatsugu.
Hij blijkt ook meerdere Nyusen prijzen voor zijn werk te hebben gekregen vanuit de NBTHK.
De Habaki is met een goud folie omwikkeld in zeer goede kwaliteit.

Een bijzonder goed gesmede kling met Bo-hi van een Gendai/Shinsakuto smid gemaakt voor de YAMATO familie.

Prijs Euro 6450,-

GEGEVENS:

klingvorm; Shinogi zukuri Tachi
lengte/ Nagasa ; 75.0 cm
hoogte Motohaba; 3.33 cm
dik / kasane ; 0.8 cm
sori ; 2.5 cm
hamon ; Gunome-Midare met dikke Nioikuchi Nie en grove Ara-Nie
Jihada ; Ko- Itame met Jinie

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-34

Dit is een authentiek NIHONTO Japans Samurai zwaard.

Een ongesigneerde ShinShinto hirazukuri Wakizashi met NBTHK Kicho token papieren . toegeschreven aan ; Yamaura MASAO , ShinShinto ca. 1854/1860 . Gemonteerd in een super mooie Mino School Koshirae ,
Yamaura MASAO ook wel SANEO genoemd was werkzaam in de Shimano provincie en was de ouder broer van de beroemde KIYOMARO. ( Kiyomaro pleegde wegens het niet afkrijgen van een grote opdracht van zij heer Seppuku op 14 November 1834 op de leeftijd van 42). Beide waren leerling van Kawamura Toshitaka die in de provincie Ueda werkzaam was. Masao was 9 jaar ouder dan Kiyomaro en verandere in zijn loopbaan zijn naam diverse malen, te beginnen in 1851, van Tennenshi Masatoshi naar Toshimasa naar Masao en Saneo en tenslotte naar Toshinaga. Hij was o.a. werkzaam voor Lord Sanada van de Matsushiro clan. Er word beweerd dat Masao 17 studenten onder zich had inclusief de beroemde Kanetora ( van de Yamaura Kanetora school ). Masao overleed in 1875 op de leeftijd van 71 jaar. Masao word in de Hawley met 60 punten genoemd.
Masao maakte zijn werk in de Mino en Soshu traditie, waarbij deze wakizashi een Mino voorbeeld is en een Mune heeft als een Mitsu-mune , ( klein deel afgeplat boven op de mune ).

Masao behoort tot de Jyo Jyo Saku klasse en maakte O-Wazamono scherpe zwaarden, deze wakizashi is zeer goed gepolijst en zeer scherp. Deze Wakizashi is Ubu , niet ingekort met 1 Mekugi-ana,, geen smeedfouten en goed gepolijst. De polijsting is zacht en lijkt alsof er een mistige laag op de kling ligt. Tevens heeft de kling een brede Hi en een smalle Soe-hi. De Habaki is van messing met een mooie goud folie wrapping. De Kling is goed gepolijst en heeft geen smeedfouten,
De Jigane is een Ko-Itame Hada mooi egaal in structuur met Jinie.
De Hamon is Gunome Midare met Nie. De Nioikuchi is dik en niet af gepolijst.
De koshirae is van zeer goede kwaliteit, De Saya is zwart gelakt met hoorn Kurigata. De Tsuka is met zwart Ito draad gewikkeld en de Menuki zijn bloemen met gouden high-lights . de Fuchi & Kashira en Tsuba zijn Shakudo met Nanako bewerkt van de MINO school met planten en insecten. De Tsuba is van Shakudo met Kinko bladeren en insecten met gouden high-lights. De kozuka is van Shakudo met ikebana bloem-boeket en een gesigneerde Kokatana.

Een bijzonder mooie Wakizashi van een hoog geplaatste smid met een mooie Edo periode Koshirae.

Prijs ; € 6900,-

GEGEVENS:
klingvorm; hira zukuri Wakizashi
lengte/ Nagasa ; 39.2 cm
hoogte Motohaba; 3.5 cm
dik / kasane ; 0.66 cm
sori ; 0.4 cm
hamon ; Gunome Midare met nie
Jihada ; Ko Itame Hada met jinie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-35

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een ongesigneerde laat Koto periode (ca. 1550-1570) Katana met mooie polijsting in prachtige Tensho stijl Koshirae, toegeschreven aan: Takada Sadamori (Provincie Bungo, Bungo Takada school) met NBTHK Hozon papieren.
De provincie Bungo in Kyushu bracht goede zwaardsmeden voort als Yukihira in de Koto-tijd. Tomoyuki richtte de Bungo Takada school op in de Nanbokucho-periode. Tomoyuki wordt beschouwd als een superieure zwaardsmid. Met het verstrijken van de tijd wordt algemeen aangenomen dat de kwaliteit en stijl afnamen en tegen de Muromachi -periode waarin constant oorlogen waren en de vraag naar zwaarden zeer hoog was. Leden van deze school staan ook bekend als Fujiwara Takada smeden met als voorbeeld, Noriyuki, Sadamori, Sadayuki, ect., omdat ze Fujiwara als familienaam in hun handtekeningen gebruikten. De provincie Bungo was in het oude Japan gelegen op Kyushu, onder de Hizen en Higo provincies.
Bij de Bungo Takada school zijn veel zwaarden gemaakt waarvan nog vele bewaard zijn gebleven en in omloop zijn. Vele zwaarden van de Takada school maken weinig indruk omdat ze relatief saai zijn met weinig activiteiten.
Deze Katana heeft een elegante levendige uitstraling met een mooie sori en een active wilde Gunome Midare Hamon die zich duidelijk afzet tegen de Jihada met veel Utsuri tegen de Shinogi aan wat best uitzonderlijk is voor deze school. De Jihada is een dichte Itame in Nie-deki. Er is een onregelmatigheid in het bereik van de hamon als een soort ware, maar niet als opening De Habaki is 2 delig met goudfolie bekleed. De Saya is met hele donderbruine lak evenals de Kurigata en Kaeshizuna (haakje) en Kojiri. De Tsuka is met donkergroene Tsuka-Ito omwikkeld met als ondergrond zwarte Same. en heeft Menuki in Shakudo met vergulde details. De Fuchi is uit Almagane/Sentuku als voorstelling regen, de Kashira is van Buffelhoorn waar het Tsuka-ito overheen loopt Dit werd meestal gedragen door hoog geplaatse Samurai of bij Daimyo’s of Shogun hofhouding, De Tsuba is ook uit Almagane/Sentuku in Katabori met als voorstelling een tijger en Draak bij wild water, de tsuba is gesigneerd Mitsusada met Kao.

Dit is een bijzonder mooi zwaard met super Koshirae met NBTHK Hozon papieren in super conditie en goede polijsting.

Prijs Euro 6450,-

€5900,-

GEGEVENS:
klingvorm; Shinogi-zukuri Katana
lengte/ Nagasa ; 69.9 cm
hoogte Motohaba; 3,0 cm
dik / kasane ; 0.64 cm
sori ; 1,95 cm
hamon ; midare hamon
Jihada ; Itame met ji-Nie en UtsuriJapanse Samurai Zwaarden Yoroi Armor & Aziatische kunst Informatie & Service
Zwaarden / Nihonto Zwaard-toebehoren Consignatie-zwaarden
Kabuto & Yoroi Damast- & Jachtmessen Boeken Blockprints & Scrollen Overige
Contact / Condities Nieuws / Agenda

Naar boven