Japanese Swords & Asian Arts

Home send e-mail
 info@japanszwaard.nl
Japanse Samurai Zwaarden Yoroi Armor & Aziatische kunst Informatie & Service
Zwaarden / Nihonto Zwaard-toebehoren Consignatie-zwaarden
Kabuto & Yoroi Damast- & Jachtmessen Boeken Japan Blockprinten & zwaard Oshigata Overige japanse items
Contact / Condities Nieuws / Agenda

nieuw gemaakt Japans zwaard op bestelling

Hier ziet u het overzicht van de overige wapenuitrusting-objecten en samurai zwaarden,welke wij momenteel in ons beheer hebben.

De Shogun had van de vroege Koto periode (ca. 1100) tot in de Shinto periode (ca. 1700) de meeste invloed en zeggenschap in Japan, de militante Shogun stuurde de Daimyo aan (Japanse edelman en grondbezitter) die op hun beurt weer de samurai gevechtseenheden aanstuurden en van zwaarden voorzag.

Al deze items zijn oud /antiek of éémalig , dus geen reproducties. Links ziet u een korte beschrijving en rechts de bijbehorende afbeelding. U kunt op de afbeelding klikken voor een vergroting.
U kunt wat meer achtergrondinformatie en uitleg lezen over de verschillende soorten Japanse zwaarden op de pagina:

uitleg japanse zwaarden

Consignatie Zwaarden

Nihonto : Aankondiging

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 0

Dit is een authentiek Nihonto Japans Samurai zwaard.

Een gesigneerde Kanbun Shinto periode Katana (Ca. 1670-1680) in een zeer goede Japanse polijsting met NBTHK TOKUBETSU HOZON papier. Gesigneerd; Tanba no kami YOSHIMICHI (2e. of 3e generatie) van de MISHINA school, Settsu, Osaka Tanba, met een zeer fraaie Koshirae en ShiraSaya met Tsunagi.

Deze katana is een mooie stabiele kling met een compacte dichte Jihada met een mooie diepe typische Sudare-ba Hamon , bij dit zwaard is de Sudareba Hamon zeer fraai opgebouwd, vanaf de Kissaki naar de Mono-uchi (ca. 20-30 cm snijlengte vanaf de punt) loopt de Hamon van hoog naar laag, met zeer fraaie stroken Sudare-ba Hamon, stroken die lijken op bamboe of rollende golven water richting het strand en eindigen in een omslaande golf , de Sori en vorm zijn typisch van rond de Kanbun Shinto periode is, Yoshimichi was werkzaam in de Settsu provincie (Mishina school). De oprichter van de Mishina-school was Kanemichi die aan het einde van het Muromachi-tijdperk in Seki, in de provincie Mino, woonde. Hij had vier zonen, Iga no Kami Kinmichi was de oudste en Rai Kinmichi was de tweede oudste. Vervolgens kwam zijn derde zoon, Tanba no Kami Yoshimichi, en zijn vierde zoon was Etchu no Kami Masatoshi.

De smid Yoshimichi van de Mishina school kan worden ingedeeld tot de Jyo-Jyo saku (uitzonderlijke superieure klasse) en maakte Wazamono scherpe zwaarden , dit is een zeer goed gesmeed zwaard met de zo typische Mishina school hamon, de SUDARE-BA. Deze Hamon is door geen enkele ander school of smid nadien gemaakt, het geheim om deze Hamon zo te maken was goed bewaard gebeleven bij de Tanba No Kami Mishina smeden. De Sudare-ba hamon word ook wel liggende bamboe stroken genoemd, en ook wel overslaande goven op het water. Deze hamon is zeer gelijkmatig gemaakt aan beide zijden van het zwaard met een mooie gelijkmatige opbouw en veel Nie en Ara-Nie, mijn foto's kunnen helaas de schoonheid van deze kling niet geheel weergeven, het zwaard is duidelijk mooier in werkelijkheid als de foto's laten zien.

Deze kling is Ubu, (niet ingekort) met 1 Mekugi-ana en heeft geen smeed fouten of beschadigingen in een mooie en zeer goede Japanse polijsting. De katana heeft een active Suguha/Sudare-Ba Hamon in Nie-Deki met Nie en Ara-Nie, de Jihada is een Ko-Itame met Jinie en wordt ook wel de Osaka Jihada genoemd. De Habaki is een masief zilveren uitvoering en zeer goede kwaliteit. De Koshirae is van goede kwaliteit met Shakudo en Nanako , de F&K is gesigneerd: Hide MotoTsugu, met Draken in goud highlights en de menuki ook draken die zijn verguld, de Tsuba is een dikke Shakudo plaat met Nanako en vergulde draak in de wolken. de Saya is met diep bruine Urushi lak en in zeer goede conditie. De Tsuka is met een super fraaie goudkleur zijde Ito-band gewikkeld.

Een bijzonder kling van een zeer goede school uit de Kanbun Shinto periode in originele lengte met een koshirae in goede conditie.

Prijs Euro 12800,-

GEGEVENS:

klingvorm; Shinogi zukuri Katana
lengte/ Nagasa ; 68.5 cm
hoogte Motohaba; 3.2 cm
dik / kasane ; 0.6 cm
sori ; 1.5 cm
hamon ; Nie-deki Suguha/Sudare-Ba met Ara-Nie.
Jihada ; Ko- Itame met jinie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 1

Dit is een authentiek NIHONTO Japans Samurai zwaard.

Een zeer grote en krachtige mumei Koto periode Hirazukuri Wakizashi met NBTHK Hozon token papieren. Toegeschreven aan ; Mino KANEHARU , Muromachi ca. 1532/1555 . Gemonteerd in een fraaie Koshirae en zeer oude Shirasaya ( zonder tsunagi ) , Deze Hirazukuri Wakizashi is van uitzondelijk groot en breed formaat , de kling heeft aan de habaki een Motohaba van 3,9 cm. Aan de Omote kant is een enkele Bo-Hi en aan de Ura kant een dubbele Soe-hi.
KANEHARU werkte aan het einde van de Muromachi periode en behoorde tot de Sue-Seki school en had een goede reputatie met zijn zwaarden bij de Samurai voor zijn scherpe en snijvaste klingen.
Dit was de periode aan het einde van de vele veldslagen en grote strijdtonelen van de Muromachi periode, toen kwam de rust terug in Japan en Mino school maakte toen zijn zwaarden buiten de massa productie periode.
Kaneharu behoort tot de Jyo Saku klasse en maakte O-Wazamono scherpe zwaarden, deze wakizashi is goed gepolijst. De Mino smeden maakten vooral goede scherpe zwaarden en letten niet direct op het uiterlijk zoals de Jihada en Hamon die er nog wel eens slordig uit konden zien. Deze Wakizashi is Suriage , ingekort met 2 Mekugi-ana, geen smeedfouten en goed gepolijst. De Habaki is van koper met patina . De Jigane is een dichte Itame -Hada mooi egaal in structuur met Jinie.
De Hamon is in Niedeki en Gunome Midare Choji met Nie en wat sunagashi.
De koshirae is van goede kwaliteit, De Saya is rood/bruin gelakt met hoorn Kurigata. De zeer grote Tsuka heeft prachtige Same met grote nokken en de Menuki zijn Gember wortel afbeeldingen in Shakudo met gouden high-lights . de Fuchi & Kashira is gesigneerd : MASANAGA & Kao en zijn van ijzer en afbeelding van planten in goud high-lights. De Tsuba is van ijzer met een open gewerkt motief .

Als extra, een zekere Mr. Ichikawa die een student was van de bekende polijster Ei Tamada vertelde dat de Mino / Sue-Seki klingen vaak een onduidelijke wilde Hamon hebben en opvallend scherp zijn. Tijdens het polijsten van een Mino kling werd zijn polijst doek in twee delen gesneden.
Een bijzonder mooie Koto periode Wakizashi met een goede Koshirae.

VERKOCHT

GEGEVENS:

klingvorm; Hira- zukuri Wakizashi
lengte/ Nagasa ; 38.3 cm
hoogte Motohaba; 3.9 cm
dik / kasane ; 0.7 cm
sori ; 0.7 cm
hamon ; wilde Gunome Midare Choji hamon met niedeki en Sunagashi.
Jihada ; compacte Itame Hada met jinie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 2

Dit is een authentiek NIHONTO Japans samurai zwaard.

Een Hirazukuri Tanto, gemaakt in de late Shinshinto-periode (ca. 1854-1866), gesigneerd : SUKEDADA ( 58e generatie ) van de YOKOYAMA school , Bizen Provincie, met Juho Token Kenkyu Kai papieren.
Dit is een tanto gemaakt als een slanke Hirazukuri-Tanto in een fraaie goud-Maki lak met Kiri-Mons uit de Meji/Showa periode. . Sukesada is de 58e generatie van Tomonari en een directe leerling van Sukehira.
Bizen is de enige provincie die ervaring heeft van continue zwaardproductie van de Heian periode tot de Shinshinto periode. Ervaren zwaardsmeden van het hoogste niveau waren hier thuis. De Bizen provincie bezit alle nodige elementen en eisen voor een succesvolle zwaard productie. “BIZEN TETSU” (IJZER) was uitzonderlijk zuiver en van de hoogste kwaliteit. Hoogwaardig ijzerzand was ook beschikbaar, dichtbij de zee. De watervoorziening van de ASAHIGAWA- en YOSHIGAWA-RIVIEREN waren zeer zuiver. En zij hadden de hoogste kwaliteit houtskool ooit geproduceerd, zelfs tot het heden! De andere belangrijke factor is ook de toeleverings route, de SANYODO HIGHWAY gaat direct door de provincie Bizen. Dus dit waren de voorwaarden in Bizen die absoluut ideaal waren voor het maken van zwaarden. De Bizen Yokoyama school hebben getracht om hun zwaarden in de Ichimonji stijl te maken met de active Choji Midare Hamon.
De kling heeft 2 Mekugi ana en is niet ingekort , dus Ubu , en gesigneerd met 2 karakters of Kanji wat buitengewwon is , normaal werd er met Yokoyama school en Provincie Bizen en Tomonari gesigneerd. De Hamon is de bekende en beroemde Choji Midare Yokoyama hamon met aan het begin bij de Habaki de typische Yakidashi ( rechte suguha streep van ca. 3,5 cm ) . De Tanto heeft geen Kizu of Ware en geen smeedfouten en een zeer goede polijsting.

De Jihada is een mooie fijne Itame Hada met een mooie zachte glans over de kling. De Habaki is van met een zilver mantel bekleed die een mooi boomschors motief heeft.
De Koshirae is in goede onbeschadige conditie met zeer fraai goud Maki lakwerk , wat in oudere periodes alleen voor een Daimyo of Shogun gemaakt werd, met dik opgebrachte Kiri-Mons en een soort wijnrank tekening op de F&K en Kurigata .
Het certificaat is afkomstig van de JTK society ( Juho Token Kenkyu Kai ) die beheerd word door Mr. Kobayashi Yukinobu ( ook meester bij de NBTHK ) uit Musashiya Co. Osaka.

Een bijzonder mooie Tanto van Sukesada met koshirae van een Chu- Saku smid.

Prijs; € 4450, -

GEGEVENS:

klingvorm; Hirazukuri Tanto.
lengte / nagasa; 26.9 cm
hoogte / motohabe; 2,5 cm
dik / motokasane; 0,6 cm
sori; 0,22 cm
hamon; Choji Midare Yokoyama met Nie.
jihada; Itame met jinie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 3

Dit is een authentiek Japans Nihonto Samurai zwaard.

Een gesigneerde Shinto periode Wakizashi met een originele Samurai montering en een WO-2 GENDAI-TO officiers montering: gesigneerd : Bitchu Kuni Mizuta ju KUNISHIGE. (shinto ca. 1625/1670) uit de Bitchu provincie.
Het speciale is dat dit zwaard een mooie historie , deze Wakizashi is meegenomen door een Amerikaanse soldaat die tijdens WO-2 in Japan of een ander bezet gebied in AziŽ heeft gevochten. Heeft dit zwaard blijkbaar van een Japanse officier TORANOSUKE OOTOMO in beslag genomen met de originele montering en de officiers Gendai legermontering. Omdat het om KUNISHIGE gaat, welke een hoogstaande smid was in de Shinto periode, zal de officier OOTOMO het zwaard als familie bezit hebben ingebracht. De officier dacht blijkbaar dat hij het zwaard ooit terug zou krijgen en heeft op de militaire Saya/schede geschreven : (in engels vertaald) Where to send it ; Mr. TORANOSUKE OOMOTO. 27 Branch, Kamifurukawa-Shiraki Mura, Nishi-Tsugaru (Ayomori-Preffecture). Met ook de mooie en originele Koshirae, die vermoedelijk door zijn familie nog gebruikt is.

MIZUTA KUNISHIGE uit de Bitchu provincie is een bekende smederij en kende meerdere generatie's en leerlingen met de naam Kunishige. Hij stond bekend om de Ara-nie ( grove Martensiet kristallen in het staal oppervlak ) wat ook veelvuldig in deze Wakizashi te zien is, ik heb vele, vele zwaarden gezien ook met Ara-nie, maar zoveel als deze kling heeft is uitzonderlijk. Dit zwaard is in de Soshu tradie gemaakt met een hele mooie en fijne Ko-Itame Jihada (smeedpatroon) met Ji-Nie, de Hamon is met veel Nie die met strepen lijkt alsof er zand opwaait en uitbundige Ara-Nie over bijna de hele kling.
KUNISHIGE is Joyo-saku rang smid en maakte O-Wazamono scherpe zwaarden , hij krijgt in de Hawley een beoordeling met 70 punten (KUN 1022)

Deze Wakizashi is Ubu, niet ingekort met 1 Mekugi-ana, dus de originele lengte. De Habaki is van messing en een eenvoudige leger uitvoering. De Kling is goed gepolijst en heeft geen smeedfouten.
De hamon is een actieve Gunome-Midare in Nie-Deki, met Ara-Nie uitschieters tot aan de Shinogi met veel Nie.
De WO-2 officiers koshirae is van goede kwaliteit, De Saya is omwikkeld met leer en heeft de door de Japanner handgeschreven tekst om retour te sturen, ook heeft de Saya nog een oude sticker van een transport bedrijf NORTH AMERICA Van Lines met een lot en item nummer, Ik denk dat die erop gekomen is tijdens een transport of verhuizing. De handgreep of Tsuka heeft het standaard bruine Tsuka-Ito wikkeling. De Tsuba is blijkbaar tijdens de montering ook aangepast met een Kozuka-Ko-Katana opening zoals de civiele Tsuba ook heeft, iets wat niet gebruikelijk was. De officiers kwast is ook in goede toestand. De Civiele Samurai montering is in goede conditie. De Tsuka is met zward Ito draad gewikkeld en de Menuki zijn met draken, tijgers en paarden van Shakudo met goud high-lights. De Fuchi & Kashira zijn van ijzer met inleg van plant/bloem motief. De Tsuba is een bijzonder model van ijzer als een soort 6 kant model TateIto-Gata. Er is ook een Kozuka met Ko-katana. Deze Saya heeft een mosterd-kleur lak in lijkt op een Musashi-gras motief. De Kozuka is van Yamagane en gesigneerd.
Ook heeft de Saya een Kurigata van Shakuda met plant motief.

Een bijzondere actieve kling met een bijzondere WO-2 en Samurai Koshirae.

Prijs ; € 5950,-

GEGEVENS:

klingvorm; Shinogi zukuri Wakizashi
lengte/ Nagasa ; 54 cm
hoogte Motohaba; 2,9 cm
dik / kasane ; 0.7 cm
sori ; 0,1 cm
hamon ; Gunome -Midare met Ara-nie, nie, en Sunagashi
Jihada ; dichte Ko-Itame met Jinie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 4

Dit is een authentiek Nihonto Japans Samurai Dai-sho zwaardset.

Een speciale DaiSho van Hizen TADAKUNI en zeer fraaie Koshirae in super conditie en ShiraSaya met tsunagi , beide klingen in zeer goede polijsting met NBTHK Tokubetsu Hozon certificaat.
De Katana (Dai) is Ubu (originele lengte) en gesigneerd, HIZEN (no) ju Harima (no) kami Fujiwara TADAKUNI (1e Generatie = Shodai ) , uit de Kanbun-Shinto periode (ca. 1660). De kling is zeer elegant met een Chu-kissaki en tachi gesigneerd.
Hirosada was een Hizen-zwaardsmid en halfbroer van Shodai Tadayoshi. Tijdens de opkomst van Tadayoshi studeerde hij waarschijnlijk onder de 1e Gen. Shodai en veranderde hij zijn naam in Yoshiie, waarbij hij de laatste helft van Tadayoshi's naam overnam. Zijn eigen zonen waren ook leerlingen van de Hizen-school: Kunihiro, Hironori, Hirosada (nidai) en Munehira. Het patroon van deze namen laat zien dat ze waarschijnlijk met onafhankelijk werk begonnen voordat Hirosada zijn naam veranderde in Yoshiie. Hironori was de tweede zoon, zijn burgernaam was Hashimoto Rokurosaemon en hij werd geboren in 1597. Hij was oud genoeg om direct onder Shodai Tadayoshi te trainen. die stierf in 1632 toen Hironori 35 jaar oud was. Op een bepaald moment voordat Tadayoshi stierf, ontving Hironori het Tada-personage dat overal in de Hizen Tadayoshi-school werd gebruikt en nam hij de nieuwe naam Tadakuni aan. Tadakuni staat bekend om zijn prachtige midareba en wolken hamon en zijn werken in de traditionele Hizen-stijl van suguha. Hij staat bekend om het maken van zeer scherpe zwaarden en sommige van zijn werk bevatten snijtests van verschillende meesters die hun scherpte bewijzen. Hizen-zwaarden hadden over het algemeen een grote reputatie als zowel mooie pieces of art als uitstekend snijdend zwaard. Boeken zeggen meestal dat de eerste generatie Tadakuni de titel Harima no Daijo gebruikte en de tweede generatie Harima no Kami. Volgens de NBTHK Juyo Zufu gebruikte de eerste generatie Harima no Kami aan het eind van zijn leven. Tadakuni is een smid met grote vaardigheid, met 80 punten in de Hawley en gerangschikt als Jo-saku door Fujishiro en met de Wazamono-rang voor geweldig snijvermogen. Hij liet zeker 30 Juyo-werken na. Tadakuni stierf in 1691, op 94-jarige leeftijd, en tenminste vier smeden zouden hem volgen onder deze naam.

De Wakizashi (Sho) is Ubu ( originele lengte ) en is door dezelfde zwaardsmid gemaakt, Harima (no) kami Fujiwara TADAKUNI (1e Generatie = Shodai) tevens zeer goede polijsting met NBTHK Tokubetsu Hozon certificaat.
Beide zwaarden hebben de zeer fraaie en levendige Gunome Midare Summer Clouds Hamon die typisch voor deze smid is met niokuchi en sunagashi en Kinsuji. De Jihada is een duidelijke Ko-Itame met Jinie.
De Koshirae zijn nieuw gemaakt waarbij de F&K gesigneerd zijn door GOTO SENJO & Kao en een Green-papier Tokubetsu Kicho hebben van de NBTHK. De beide Saya's zijn met goud strooisel ingelegd en voorzien van een Mon ( familiewapen ) de Karabana ( Chinese Flower ) als 5 bladige afbeelding , mogelijk de Arima of Maruoka familie. Alle zwaard delen zijn Shakudo-Nanako met afbeeldingen van Samurai taferelen met goud ingelegd. De Tsuba's zijn ook gesigneerd GOTO TAIJO en van museum kwaliteit , De Ko-katana is een bamboe uitvoering om de lak van de Wakizashi niet te beschadigen. De beide Tsuka's zijn voorzien van nieuwe Roggehuid en zwarte Tsuka-Ito wikkeling, de Menuki zijn Samurai helmen ( Kabuto )

Dit is een zeer speciale en uitmuntende DaiSho met goede klingen en zeer hoogwaardige Koshirae.

Prijs Euro 28.000,-

€ 25.400,-

GEGEVENS:

Maten Dai: (shinogi-zukuri katana)
Nagasa / lengte 69.0 cm
Sori 1,5 cm
Motohaba / hoog 3,2 cm
Kasane / Kling dikte 0.71 cm

Maten Sho: (shinogi-zukuri wakizashi)
Nagasa / lengte 58,5 cm
Sori 1.35cm
Motohaba / hoog 2,85 cm
Kasane / Kling dikte 0.64 cm

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 5

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een aparte Moroha Zukuri Katana in montering uit de Koto periode, ongesigneerd (mumei) en toe te schrijven in de richting van Yamato school. Gemonteerd in een mooie montering en ShiraSaya en Tsunagi met origineel zilver foiled Habaki.

Te oordelen op de vorm als ruit of diamont shape lijkt de kling van de Yamato school, maar doordat die geen signatuur heeft moeilijk te oordelen welke richting. Bij de Yamato traditie waaronder de 5 scholen horen (Senjuin, Tegai, Taima, Hosho en Shikkake) zie je vele van deze klingvormen terug. Deze kling is gemaakt in de Koto periode/laat Nanbokucho begin Muromachi tijd. De kling is in polijsting met 2 Mekugi-ana en ingekort (O-sureage). De Hamon is gebaseerd op een Suguha met zacht golvende Gunome.
De Jihada is een gelijkmatige Itame met Jinie. Er is een locatioe waar een soort van laminatie opening is, ofwel Tata-ware, maar die staat niet open en gezien de leeftijd van meer dan 600 jaren niet echt serieus te noemen.
De Koshirae is in goede conditie de Habaki is uit koper.
De Saya is mooi gemaakt en is zwart gelakt afgewerkt zoals je ook aantreft bij de Tensho monteringen. De Tsuka is gewikkeld met zwart Tsuka-Ito en de Same is ook zwart gelakt in goede conditie.

De menuki zijn Shishi tempelhonden en de Tsuba is uit ijzer met waaiers met goud inleg, de Fuchi is met golven van de Omori school, de Kashira is een zwart gelakte uitvoering met het Tsuka-ito band erover, alles in goede conditie.

Een speciale Koto kling in goede originele conditie en mooie Koshirae in goede conditie.

Prijs ; € 4250,-

GEGEVENS:

klingvorm ; Shinogi-zukuri katana
lengte / Nagasa ; 62,7 cm
hoogte / Motohaba ; 2,83 cm
dik / Motokasane ; 0,6 cm
sori ; 1,5 cm
hamon ; Suguha met lichte Notare.
Jihada ; Itame met Jinie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 6

Dit is een authentiek antike TANTO NIHONTO Japans samurai zwaard.
Een Hira-zukuri O-Tanto gemaakt in de Koto-periode (ca. 1450 /1460), ongesigneerd ( Mumei ) met 1 mukugi-ana en Ubu (originele lengte) toe te schrijven aan de Mihara school, met NBTHK Hozon voor de Menuki. Dit is een tanto gemaakt als een robuuste Hira-zukuri O-Tanto in een zeer fraaie montering.
De Ko-Mihara-school werd gesticht door Masaie tijdens de Kamakura-periode VAN TOKUJI (1306 TOT SHO-CHU 1334 AD. Klingen van de vroege KO-MIHARA-SCHOOL (provincie Bingo) zijn meestal “O-SURIAGE”. MASAIE EN MASAMITSU werden opgevolgd door Masahiro tijdens de Nambokucho-periode. Werken van Ko-Mihara hebben een sterke Yamato-invloed. De Mihare-school heeft zijn basis ten zuiden van . AF en toe BIZEN INVLOED is te zien. Er wordt gedacht dat MASAIE enige tijd studeerde met de meesters van de Bizen school , Op zijn weg naar BINGO (PROVINCIE BINGO IS SYNONIEM met de MIHARA-SCHOOL). Alle hoofdlijn MIHARA-smeden ondertekenden met Masa; (Masakiyo, Masamitsu, Masanobu). Naast de hoofdlijn was er DE “HOKKE ICHIJO”, en SHIMBO MIHARA-GROEPEN Gedurende de latere Nambokucho-periode hebben verschillende andere mihara-groepen, Zoals ASHIDA, TOMO, KINASHI, SHIMBO HOKKE en KAI, ook yamato-invloed.

De Hamon is een gelijkmatige Gunome- Midare met veel activiteit als Koto klingen van de Mihara school hebben. De Jihada is een mooie Itame/Mokume Hada met een mooie zachte glans over de kling. De Habaki is verguld en 2 delig met vijlstreken. De kling heeft geen smeedfouten heeft en een goede polijsting in een zeer fraaie Koshirae en ShiraSaya.
De Koshirae is in zeer goede conditie met zeer fraai nieuw zwart lakwerk , De Tsuka heeft een nieuwe zwarte enkeldraads Ito wikkeling , De Tsuba van Shibuichi , F&K ( zijn gesigneerd ) , Kozuka zijn van Shakudo met goud high-lights met als motief de olie-dief. de Menuki zijn Shakudo met vogels / raven als motief en hebben een NBTHK Hozon papier.

Een zeer goede Koto periode Tanto met zeer fraaie en goede gerestaureerde koshirae.

Prijs; € 3450, -

€ 2990,-

GEGEVENS:

klingvorm; Hira- zukuri Tanto.
lengte / nagasa; 32.2 cm
hoogte / motohabe; 3.0 cm
dik / motokasane; 0,6 cm
sori; 2.0 cm
hamon; Gunome-Midare met Nie.
jihada; Mokume met jinie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 7

Dit is een authentiek antiek Nihonto Wakizashi Japans Samurai zwaard.

Een Koto periode Shobu-zukuri Wakizashi die is gesigneerd : MUNENOBU (ca 1380-1410) van de Yamashiro provincie met goede polijsting en een mooie goede Koshirae.
Deze Wakizashi heeft een rustige Gunome Midare Hamon met goede activiteiten in de Ha , de kling is gesigneerd Munenobu (wij kunnen deze signatuur niet garanderen, deze kling wordt in opdracht klant verkocht) en Ubu (niet ingekort) met 1 mekugi-ana, de kling heeft geen ware of smeedopeningen en goed gepolijst. Er zijn een aantal smeden met de naam Munenobu geweest in de Koto periode waarvan de meeste werkzaam waren in Yamashiro provincie, waarbij veel klingen de typische ruit of diamant shape heeft zoals deze Wakizashi die ook zeer duidelijk heeft. De Saya is donker rood en zwart gelakt in een mooi en apart motief en in super goede conditie. De Kojiri en Kurigata zijn van buffelhoorn, de Habaki is een 2 delige uitvoering van Mokume metaal legering. De Tsuba van ijzer met een Phonix vogel en enkele goud highlights en goede kwaliteit, De Menuki zijn van Shakudo met goud ingelegd. Het Tsuka Ito band is donker aubergine/paars en is nieuw gewikkeld in goede toestand. De F&K zijn Shakudo met grof gemaakte Nanako. De Kozuka is shakudo met aan beide kanten een afbeelding van een No-masker/kist en waaier (toneel attributen) , de Ko-katana heeft nog de rest van een signatuur.
Een mooie oude Shobu-Zukuri Koto Wakizashi met zeer fraaie montering in goede polijsting.

Prijs € ; 2980,-

GEGEVENS:

klingvorm; Shobu- zukuri Wakizashi
lengte/ Nagasa ; 41.5 cm
hoogte Motohaba; 2.13 cm
dik / kasane ; 0.62 cm
sori ; 1.1 cm
hamon ; gelijkmatige Gunome Midare hamon met niedeki.
Jihada ; Itame / mokume Hada met jinie.Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 8

Dit is een authentiek Nihonto Japans Samurai zwaard.
Een gesigneerde Koto periode Katana (ca. 1515-1530) in een goede polijsting uit de midden Muromachi periode . Gesigneerd ; KANESADA Suke (Kodai) uit de Mino school met zeer bijzondere Koshirae.
Deze zeer lange katana met diepe Sori is elegant met een zeer levendige Hamon en Muneyaki zonder smeedfouten of Ware/Kizu.
Er waren diverse Kanesada smeden actief in de Koto periode, waar de meest bekende de 2e generatie was met de titel Izumi Kami. Na de EISHO periode heeft hij zijn IZUMI-no-KAMI-titel gekregen, zoals we zien met signaturen IZUMI-no-KAMI KANESADA en IZUMI-no-KAMI FUJIWARA KANESADA, allemaal met zijn NO-SADA karaktervorm. Het maken van verschillende stijlen is zijn loopbaan van KANESADA zwaardstijl verschilt. Een daarvan is genoteerd in SEKI KANEMOTO-stijl.
De smid Kanesada kan worden ingedeeld tot de Chu-Jyosaku klasse en maakte O-Wazamono scherpe zwaarden. Deze kling is uitzonderlijk lang met diepe Sori, Er kan van worden uitgegaan dat dit zwaard een Tempel gift is geweest en voor vele jaren in een Shrine heeft gelegen voor succes en voorspoed
Deze kling is Ubu , niet ingekort met 2 Mekugi-ana en heeft geen smeed fouten of beschadigingen. De katana heeft een active Gunome Midare Hamon in Nie met Sunagashi en Muneyaki, de Jihada is een Ko-Itame met Jinie. De Habaki is met zilver folie omwikkeld in hoogwaardige kwaliteit. De Koshirae is van zeer goede kwaliteit met een uitzonderlijk uiterlijk. De F&K zijn van Shakudo Nanako met bladeren in goud high-lights. de Saya is rood/zwart Uruchi lak gemaakt als bijzonder Inro-model. De Tsuka is met een goede bruine Ito wikkeling, De Menuki uit Shakudo met goud als duiveltjes afbeelding, dit was om de slechte geesten spirit te verdrijven (ook werden er duiveltjes van klei gemaakt en in de nok van het huis geplaatst om het slechte af te weren). De Tsuba is uit ijzer met een doorbroken motief van een tempel en werktuig/gereedschap.
De Koshirae heeft een totale lengte van ruim 130 cm en de Tsuka meet alleen al een lengte van ca. 35cm. de tsuba is ook reusachtig en heeft een diameter van 11,5 cm.

Een zeer bijzonder lange Tempel kling van Kanesada met een zeer unieke koshirae in goede conditie.

Prijs € 9500,-

GEGEVENS:

klingvorm; Shinogi zukuri Katana
lengte/ Nagasa ; 80.4 cm
hoogte Motohaba; 3.23 cm
dik / kasane ; 0.84 cm
sori ; 3.3 cm
hamon ; Nie-deki Gunome Midare , Nie en Sunagashi and some Muneyaki.
Jihada ; Ko- Itame met jinie en Masanagare.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 9

Dit is een authentiek Nihonto Japans Samurai DaiSho.

Een bijzondere DaiSho van Hizen Yukihiro met zeer fraaie gerestaureerde Koshirae in zeer goede conditie, beide klingen in goede Japanse polijsting en ShiraSaya met Tsunagi (hout copie van het zwaard zelf ).
De Katana (Dai) is gesigneerd en gedateerd : Hizen koku dewa no kami Fujiwara ( YUKIHIRO ) Ganroku yu nen Nigatsuhi, uit de Shinto periode, (ca. 1660/1700). De kling heeft NBTHK Hozon certificaat.

De Hamon is een typische Gunome Midare Hamon met Sunagashi en Kinsuji die door MASAHIRO en dus ook door de broer YUKIHIRO werd gemaakt. De Katana is Sureage (ingekort) met 2 mekugi-ana en heeft geen smeedfouten . Deze katana heeft een mooie Bo-Hi en ook de wat Hizen klingen hebben de iets blauwe staalglans en de dichte Ko-Itame , ook wel de Hizen konuga Hada genoemd. Yukihiro was de broer van de eerste generatie Masahiro en zijn geboortenaam was KUROBE en was in de gelegenheid om met westers staal (nanban-tetsu ) te werken toen hij 32 jaar oud was. In het jaar Shoho 5th yaer , kreeg hij de titel van Dewa Daijyo. En in het jaar Tenna 3th year may overleed hij op 66 jarige leeftijd. Zijn werk lijkt veel op dat van Masahiro en de zwaarden zijn robuust en stabiel wat de scherpte betreft en behoort tot de Jyo-saku klasse ( beter dan gemiddeld ). De Hizen smeden hebben veel zwaarden gemaakt en waren geliefd bij de Samurai.

De Wakizashi (Sho) is gesigneerd : Hizen dewa no Kami YUKIHIRO uit de Shinto periode (ca. 1660/1700). Met NBTHK Tokubetsu Hozon certificaat De kling is in een goede polijsting is Ubu (niet ingekort) met 1 Mekugi-ana en geen smeedfouten . De Wakizashi heeft ook een Gunome Midare Hamon met Nioi en Sunagashi en Kinsuji. De Jihada is ook hier een dichte Ko-Itame Hada.

De Koshirae zijn gerestaureerd , voorzien van nieuwe Same , Tsuka-Ito en gelakte Saya's met hoogwaardige zwaard sierraden, de Saya's habben een donker bruine lak, en de tsuka's zijn met donker bruin Tsuka-Ito gewikkeld. De F&K zijn Shakudo , goud , zilver en Sentuku ingelegd , met strijdende Samurai motief van super goede kwaliteit, de Menuki van Shakudo als draak motief met NBTHK Hozon Toso certificaat , de Kozuka is Shakudo met bloemen en een Shishi tempel leeuw. De Ko-katana is een hedendaags gemaakt van bamboe. Bij de wakizashi ontbreekt de kozuka. De beide Tsuba's zijn opengewerkt en van ijzer. De Habaki's zijn met een mantel van zilver folie omwikkeld.

Dit is een zeer fraaie DaiSho met goede klingen en bijzonder fraaie Koshirae.

Prijs Euro 19450,-

€ 17.495,-

GEGEVENS:

Maten Dai: (katana) Shinogi-Zukuri met Bo-Hi
lengte / nagasa 68.2 cm
Sori 2.1 cm
hoog / motohaba 3.3 cm
Kling dikte/ motokasane 0,74 cm
hamon ; Gunome Midare in Nie & Sunagashi en Kinsuji.
Jihada ; Ko-Itame met jinie.

Maten Sho: (wakizashi) Shinogi-Zukuri
lengte / nagasa 54.6 cm
Sori 1.45 cm
hoog / motohaba 3.1 cm
Kling dikte / motokasane 0,6 cm.
hamon ; Gunome Midare in Nie & Sunagashi en Kinsuji.
Jihada ; Ko-Itame met jinie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 10

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een Mumei ShinShinto Wakizashi met Hitatsura Hamon, met HBTHK Hozon papier, toegeschreven aan: Tsunahiro (laat shinshinto) met mooie en goede kwaliteit Koshirae.
Deze smid behoorde tot de Soshu school en leefde in de laat ShinShinto periode (1865-1867).
Soshu Tsunahiro heeft vele Wakizashi en Katana zwaarden gemaakt. Hij behoort tot de Jyo-Saku klasse en maakte Ryo- Wazamon scherpe zwaarden die bij de Samurai geliefd waren om hun snij kwaliteit.
De eerste Generatie Tsunahiro verhuisde naar de Sagami provincie aan het eind van de Muromachi periode en daar werden de zwaarden in de Soshu-den traditie gemaakt.
In tegenstelling tot andere werken heeft deze kling Masame hada en een Mitsumune die ook in de Habaki doorloopt.
De Wakizashi is Ubu, niet ingekort met 2 Mekugi-ana, de Habaki is een 2 delige met goud folie omwikkeld van goede kwaliteit. De Kling is goed gepolijst en heeft geen smeedfouten,
De hamon is Hitatsura / Midare met Niedeki en Nie, met Kinsuji en Sunagashi. De Jihada is een goed gemaakte Masame met Jinie en geeft een ruige indruk weer.
De koshirae is van goede kwaliteit, De Saya is door schade opnieuw gerestaureerd en van een nieuwe laklaag voorzien, de Tsuka is met zwart Tsuka-Ito gewikkeld en oude Same met grote nokken, de Menuki zijn Oki of Oni figuren. De Fuchi en Kashira zijn Shakudo met Nanako met goud high-lights met Samurai in een landschap voorstelling in zeer goede kwaliteit.
De Tsuba is gemaakt van ijzer en heeft ook een landschap met een man in kimono, met goud ingelegd. Ook heeft de Saya een Kurigata in ijzer met insekten.

Een bijzondere kling met een mooie Koshirae.

Prijs ; € 2750,-

GEGEVENS:

klingvorm; Hirazukuri Wakizashi
lengte/ Nagasa ; 41,3 cm
hoogte Motohaba; 2,95 cm
dik / kasane ; 0.91 cm
sori ; 1,0 cm
hamon ; Hitatsura Midare met Niedeki en Nie , met Kinsuji en Sunagashi.
Jihada ; Masame dichtgesmeed met Jinie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 11

Dit is een authentiek Nihonto Japans Samurai zwaard.

Een gesigneerde en gedateerde ShinShinto periode Katana (ca. 1864) in een goede polijsting met NBTHK HOZON papier. Gesigneerd; Bishu Osafune Junin Yokoyama SUKEMUNE saku, gedateerd : on a lucky day 1864, van de Yokoyama Bizen school met fraaie Koshirae.
Deze katana is elegant met een zeer levendige Hamon als een Osaka Shinto Hamon van de Yokoyama school met een deel Choji Midare en Suguha. Hij heeft dit zwaard speciaal zo gemaakt waarbij hun typische Choji Midare Hamon een deel van de kling typeert en ook de Suguha die zij goed beheersden deel uitmaakt van het zwaard en daardoor een fraai contrast laat zien. Ook heeft dit zwaard het typische Yokoyama school Yakidashi (Suguha hamon deel voor de Hamachi/Habaki).
Sukemune was een smid van het laat ShinShinto tot Bakumatsu-tijdperk Yokoyama Bizen School. Er wordt gezegd dat hij oorspronkelijk uit de provincie Ise kwam en dat hij studeerde bij Yokoyama Sukeharu die actief was tussen Tenpô (1830-1844) en Ansei (1854-1860) en die zichzelf tot de 56e generatie Tomonari rekende. Er is echter ook een bewering dat hij studeerde bij Yokoyama Sukenaga. De 1e generatie Sukenaga telde zichzelf als 56e, en de 2e generatie als 57e generatie Tomonari. Het is echter mogelijk dat Sukemune van al deze Yokoyama Bizen-meesters heeft geleerd. Er bestaat een Tanto van Sukemune dat hij maakte rond Keiô drie (1867) in de buurt van de Tenryûgawa in de provincie Shinano, de huidige prefectuur Nagano. Sukemune rekende zichzelf tot de 58e generatie Tomonari, en dat gold ook voor de Yokoyama Bizen-smeden Sukeyoshi en Sukekane.
De smid Sukemune 58e generatie van Tomonari kan worden ingedeeld tot de Chu-Jyosaku klasse (andere bronnen delen hem ook in tot de Jyojyo saku klasse) en maakte Wazamono scherpe zwaarden. Sukemune maakte weinig zwaarden omdat er beweerd wordt dat hij zijn meesters Sukeharu en Sukekane veel heeft geholpen en toen hij meer voor zichzelf begon te werken was het eine van de Samurai periode (1876) voorbij en het dragen van zwaarden en zwaardvechten verboden.
Deze kling is Ubu , niet ingekort met 1 Mekugi-ana en heeft geen smeed fouten of beschadigingen. De katana heeft een Suguha en Choji Midare met Nioi , de Jihada is een Ko-Itame met Jinie als Jigane. De Habaki is van koper. De Koshirae is van zeer goede kwaliteit en de Saya is zwart Uruchi lak gemaakt. De Tsuka is met een goede donker groene enkel draads wikkeling (luxe wikkeling) waarvan de Fuchi en Kashira Samurai of Fudal Lord met goud high-lights. De Menuki uit Shakudo en verguld met bloem motief. De Tsuba is uit ijzer met een Mokko-gata vorm met relief.

Een bijzonder goed gesmede kling van Sukemune die weinig zwaarden heeft gemaakt met een koshirae in goede conditie.
Dit Zwaard heeft ook ShiraSaya waar deels de lijm heeft losgelaten en GEEN Tsunagi

Prijs Euro 6850,-

€ 5950,-

GEGEVENS:

klingvorm; Shinogi zukuri Katana
lengte/ Nagasa ; 70.4 cm
hoogte Motohaba; 2.86 cm
dik / kasane ; 0.63 cm
sori ; 1.3 cm
hamon ; Suguha met Choji Midare en Nioi .
Jihada ; Ko- Itame met jinie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 12

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een Gendai periode NO-DACHI in goede orginele polijsting, in Shirasaya met NBTHK Hozon papieren, Gesigneerd en gedateerd: Hizen no Kuni Mitsuhiro, Showa 27 nen 8 gatsu Kichijitsu (augustus 1952). Tevens heeft de nakago een Hotstamp of Kokuin, het zegel van de smit Mitsuhiro. Het is zeer ongewoon voor een Gendai smit die werkzaam was tijdens de WO-2 om dit soort speciale zwaarden te maken na afloop van WO-2. Het was in die periode vorstrekt verboden om zwaarden te maken onder het bewind van het USA gezag. Hij heeft deze kling voor de Minatogawa Shrine gemaakt, waarschijnlijk in opdracht van de Japanse overheid met toestemming van het USA gezag waar Japan toen onder viel. Mitsuhiro was werkzaam in de Saga provincie, zijn naam was toen Yamaguchi Fukutaro. Hij werd een Jumei-Tosho smit van de Japanse marine en veranderde zijn naam. Mitsuhiro had als leermeester Kurihara Akihide.

De kling heeft 2 Mekugi-ana en is Ubu (niet ingekort). De kissaki is een Chu-kissaki. De Jihada is een Ko-Itame Hada met Jinie en Chikei. De Hamon is een Niedeki Notare met hele kleine Choji erin, Yo en Ashi. De Habaki is 2 delig, verguld en zilver met daarop een gegraveerde Mon, dit is de Mon Kikusui genaamd, de Chrysantheum op het water van de Minatogawa Shrine.
Een bijzonder zeer lang zwaard in orginele polijsting.

Prijs € 11900,-

GEGEVENS:

klingvorm ; shinogi-zukuri Katana / NO-DACHI
lengte ; 99,42 cm
hoogte ; 3.56 cm
dik ; 0.85cm
sori ; 3.69 cm
hamon ; Niedeki Notare met Choji, Yo en Ashi
Jihada ; Ko-itame met Jinie en Chikei

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 13

Dit is een geen authentiek Japans Samurai zwaard. , maar gemaakt voor een Japanese film.
Een slanke Jumonji Yari in montering
deze Yari is gemaakt om samen met de spelers en figuranten en hun wapens in een Japanses film dienst te doen.
Ik denk dat de kling dan ook niet gesmeed is, hij heeft geen zichtbare Jihada en Hamon, tevens is de Yari niet de echte scherpe snijkanten als een gesmeede.
de Jumonji Yari is wel goed gemaakt en heeft de juiste symmetrische afmetingen en voorzien van een nette Gendai montering.
Totale lengte van de Yari met Montering is 113 cm. Totale lengte met Nakago van de Yari is 37,4cm
Een leuk stuk voor display.

Prijs Euro 650,-

€ 390,-

GEGEVENS:

klingvorm ; Jumonji Yari
lengte / nagasa ; 14.0 cm
breed uiteinden zijkant 10,5 cm
dik ; 1,2 cm
sori ; 0.0 cm
hamon ; geen
Jihada ; geen

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 14

Dit is een authentiek Nihonto Japans Samurai zwaard.
Een gesigneerde en gedateerde robuuste ShinShinto Hirazukuri Wakizashi in ShiraSaya, gesigneerd: Mutsu Shirakawa Ju Koyama MUNETOSHI. Gedateerd : Kaei Shichinen Sangatsu Hi (Bunkyu 1861)
Deze kling is uit de laat ShinShinto periode (1861-1864) waarin Munetoshi het actiefste was en hij was de oudere broer van Koyama Munetsugu. Munetoshi leefde in Mutsu in de Shirakawa provincie en overleed in Meiji 3e jaar op de leeftijd van 76 jaar (het jaar 1870) . Hij wordt ingedeeld als een Chu-Jo Saku klasse smid. Munetoshi maakte zijn werk in de in de Bizen Ichimonji stijl, zijn klingen zijn gecontroleerd en goed met dicht smeedwerk gemaakt.
De Wakizashi is Ubu, niet ingekort met 1 Mekugi-ana, de Habaki is uit koper van goede kwaliteit met ingelgd een zon en maan in zilver onder een wolk in Shakudo en aan de andere kant een Sankrit symbool in Shakudo. De Kling is goed gepolijst maar heeft een paar schoongemaakte plekjes waar vliegroest heeft gezeten en heeft geen smeedfouten.
De hamon is Gunome Midare met Niedeki en Nie. De Jihada is een goed gemaakte egale en mooie Itame met Jinie.
Een gezonde kling met een mooie Habaki en ShiraSaya.

Prijs ; € € 2950,-

GEGEVENS:

klingvorm; Hirazukuri Wakizashi
lengte/ Nagasa ; 34 cm
hoogte Motohaba; 3.15 cm
dik / kasane ; 0.8 cm
sori ; 0.9 cm
hamon ; Gunome Midare met Nioi-deki en Nie.
Jihada ; Itame dichtgesmeed met Jinie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 15

Dit is een authentiek NIHONTO Japans Samurai zwaard.
Een gesigneerde Shinto Wakizashi : gesigneerd ; Hizen no kuni Tadayoshi ( 1e Generatie ). Periode is Shinto ca. 1600/1615 . Gemonteerd in een mooie Edo periode Koshirae.
Sadayoshi de eerste generatie, geboren als Hashimoto Shinzaemon, was een zwaardsmid uit de provincie Hizen, HASHIMOTO SHINZAEMON. SAGA JU NAGASE School. De huidige Saga prefectuur op Kyushu Island. Zowel zijn vader als grootvader stierven toen Tadayoshi 13 jaar oud was. Tadayoshi leerde onder Dotanuki Zenbei in de provincie Higo, huidig Kumamoto pref. Tadayoshi en Munenaga gingen naar Kyoto om te leren onder de Umetada School in 1596. Tadayoshi heeft het smeden van goede en scherpe zwaarden geleerd van Munenaga. Tadayoshi keerde in 1598 terug naar Hizen. Tadayoshi werkte als ingehuurde zwaardsmid van de familie Nabeshima in het domein van Saga. Tadayoshi’s eerste zwaard met een datum werd gemaakt in 1600 op 29-jarige leeftijd. Hij veranderde de naam in Tadahiro ter gelegenheid van de goedkeuring als Titel Musashi-Daijo in februari 1624. Tadahiro (Tadayoshi) stierf in 1632 op 61 jarige leeftijd.
Zijn zwaarden worden gerangschikt als een Saijyo-saku en O-wazamono scherp in de Shinto-periode. De Hizen School had een uiterst belangrijke plaats in de geschiedenis van deze periode.
De Habaki is een 2 delige van messing / veguld met masief zilver. De Kling is goed gepolijst en heeft geen smeedfouten.
De Jigane is Ko Itame Hada ook wel de Hizen Konuga Hada genoemd met een typische blauwe gloed in het staal ,mooi egaal in structuur met Jinie. De Nakago heeft de horizontale vijlstreken ( Yoko-yasurime ) en de typische Hizen Tadayoshi ronde Kutijiri uiteinde. Helaas is de nakago in het verleden eens door een niet deskundige bezitter schoon gemaakt met vermoedelijk schuurpapier of staalwol en daardoor wat van de patina verwijderd en de signatuur wat afgeschuurd.
Dan de Hamon is de typische Hizen Nie deki Suguha hamon.
De koshirae is van redelijk goede kwalitei en eenvoudig uitgevoerd, De Saya is met oranje/bruin Same bekleed. De Tsuka is met donker blauw Ito draad gewikkeld en de Menuki zijn van Shakudo met als afbeelding een huis en hooischuur . de Fuchi & Kashira zijn uit ijzer met naaldbomen. De Tsuba is van ijzer met messing rand van de Nanban school.

Een leuke mooie Wakizashi met veel sori en met een mooie Edo periode Koshirae.

Prijs ; € 3900,-

€3500,-

GEGEVENS:

klingvorm; Shinogi zukuri Wakizashi
lengte/ Nagasa ; 44.0 cm
hoogte Motohaba; 2,6 cm
dik / kasane ; 0.6 cm
sori ; 1,6 cm
hamon ; Nie deki Suguha
Jihada ; Ko Itame / Hizen Konuga Hada.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 16

Dit is een authentiek Nihonto Japans Samurai zwaard.

Een gesigneerde Kanbun-Shinto periode Katana (ca. 1664) in een goede polijsting met NBTHK HOZON papier. Gesigneerd; Echizen Ju Hyuga Fujiwara SADAKUNI, van de Echizen provinie , Settsu TASUTSUGU school met fraaie Koshirae en nieuwe ShiraSaya met tsunagi
Deze katana is elegant met een zeer levendige Jihada en mooie Suguha hamon. Dit zwaard is in deze redelijk rechte vorm zo gemaakt omdat de vechtstijl in de Kanbun-Shinto periode veranderde , naast het vechten met schermen werd er meer gericht gestoken op de tegenstander , en met een recht zwaard kun je veel preciezer bepalen waar je wilt steken als met een zwaard met veel sori of kromming, Ook heeft dit zwaard de typische Kanbun-Shinto vorm.
Sadakuni was een smid van de begin Shinto periode en wordt wel gezegd gelijk aan YASUTSUGU , andere bronnen melden dat hij de student van YASUTSUGU was. Zijn zwaarden lijken in stijl en smeedwerk zeer veel op die van Yasutsugu , ook wordt er meegedeeld dat SADAKUNI de leerraar van KOTETSU was. Sadakuni was ook bekend om zijn Horimono graveringen, ook dit zwaard heeft een Futasuji-Hi Bo-Hi en Ken-Bohi met Boedistische Sankrit symbolen. Er zijn in de Echizen Settsu school 2 generatie's Sadakuni smeden geweest.
Deze kling is Sureagi / Machiokuri ( ingekort ) , met 2 Mekugi-ana en heeft geen smeed fouten of beschadigingen. De katana heeft een strakke Suguha Hamon met zachte Habuchi , Ashi en Yo in de hamon , de Jihada is een zeer fraaie Ko-Itame met Jinie als smeedpatroon. De Habaki is van uitstekende kwaliteit met een goud folie omwikkeld. De Koshirae is een Topei Model Koshirae en van zeer goede kwaliteit en de Saya is een Sakura boomschors model van Uruchi lak gemaakt met zeer lange Kojiri aan het uiteinde van de Saya. De Tsuka is met een goede donker bruine Ito wikkeling voorzien waarvan de Fuchi en Kashira en Menuki uit Shakudo en verguld met goud high-lights en in hoog relief met draken uit gestoken. De Tsuba is van Shakudo met een Maru-gata vorm met gouden Draken in hoog relief.

Een bijzonder goed gesmede kling van Sadakuni die je weinig tegenkomt met een koshirae in goede conditie en nieuwe ShiraSaya.

Prijs Euro 7850,-

GEGEVENS:

klingvorm; Shinogi zukuri Katana
lengte/ Nagasa ; 68.7 cm
hoogte Motohaba; 3.2 cm
dik / kasane ; 0.58 cm
sori ; 0.7 cm
hamon ; Suguha met Ashi en Yo .
Jihada ; Ko-Itame met jinie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 17

Dit is een authentiek Nihonto Japans Samurai zwaard.

Een gesigneerde Kanbun Shinto periode Katana ( ca. 1644-1672 ) in een zeer goede polijsting met NBTHK TOKUBETSU HOZON papier. Gesigneerd ; Harima No Kami Fujiwara KUNIKIYO uit de Echizen provincie met zeer fraaie Koshirae.
Deze lange katana is elegant met een zeer levendige Hamon als een Osaka Shinto Hamon met veel activiteiten , Kunikiyo was werkzaam rond Kan-ei / Kanbun (1640-1672).
De smid Kunikiyo kan worden ingedeeld tot de Chu-Jyosaku klasse en maakte Wazamono scherpe zwaarden.
Kunikiyo ontving de titel van no-kami tijdens de het bewind van Oda Nobunaga die toen o.a. over de Echizen provincie het bewind had. De Echizen provincie ligt aan de kust in het midden van het hoofd eiland Honshu.
Deze kling is Ubu , niet ingekort met 1 Mekugi-ana en heeft geen smeed fouten of beschadigingen. De katana heeft een active Gunome Yahazu Midare / Choji Midare in Nioikuchi met Nioi en Nie Sunagashi, de Jihada is een Ko-Itame met Jinie als de Osaka Shinto Jigane. De Habaki en Seppa's zijn met een goud folie omwikkeld in hoogwaardige kwaliteit. De Koshirae is van zeer goede kwaliteit met Shakudo en paarden en buffels in goud high-lights. de Saya is zwart Uruchi lak gemaakt als Inro-model. De Tsuka is met een goede zwarte wikkeling waarvan de Fuchi gesigneerd is, met buffels als Menuki uit Shakudo en verguld. De Tsuba is uit ijzer met een doorbroken een afbeelding van pijlpunten.

Een bijzonder goed gesmede kling van Kunikiyo met een koshirae in super goede conditie.
Zwaard komt met nieuwe ShiraSaya en Tsunagi

Prijs € 9900,-

GEGEVENS:

klingvorm; Shinogi zukuri Katana
lengte/ Nagasa ; 74.4 cm
hoogte Motohaba; 3.0 cm
dik / kasane ; 0.75 cm
sori ; 1.1 cm
hamon ; Nie-deki Gunome, Yahazu Midare met Choji Midare, Nioi en Nie en Sunagashi.
Jihada ; Ko- Itame met jinie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 18

Dit is een authentiek Nihonto antiek Japans Samurai zwaard.

Een onsigneerde ( mumei ) Shobu-zukuri Wakizashi in ShiraSaya met goede polijsting en NBTHK Hozon certificaat , shinto periode Ca. 1600-1700 en toegeschreven aan de : OWARI SEKI School.
Het zwaard is robuust gemaakt met een gelijkmatige Sori. De Jigane als Ko-itame met Jinie die goed is gemaakt. De Hamon is gebaseerd Nideki en Gunome/Midare met Nie. De kling is Ubu ( niet ingekort ) en heeft 1 mukugi-ana. De Habaki een 2 delige uitvoering. Het zwaard is in de typische ruit of diamant vorm gemaakt met de schuin toelopende Mune.
Hamon van de Mino-school wordt gemengd met Owari's Hataraki. Er waren verschillende oorlogen van de Muromachi tot de Azuchi-Momoyama-periode, dus zwaardsmeden waren erg druk met het maken van zwaarden, maar in de Edo-periode kwamen de oorlogen tot een einde en trokken veel zwaardsmeden het land in. Het lijkt erop dat dit zwaard ook is gemaakt door een van de zwaardsmeden die van de provincie Mino naar de provincie Owari is verhuisd. De Owari smeden worden tot de Jyo-saku rand gerekend en hadden uitstekende snijkwaliteit.

Prijs Euro 2200,-

Een leuke en ook goede gezonde kling in Shirasaya voor een lage prijs.

€ 1900,-

GEGEVENS:

klingvorm; Shobu-zukuri Wakizashi
lengte/ Nagasa ; 39.7 cm
hoogte Motohaba; 3.2 cm
dik / kasane ; 0.6 cm
sori ; 0.5 cm
hamon ; Gunome Midare met Nie.
Jihada ; Itame Hada met Jinie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 19

Dit is een authentiek Japans Nihonto Samurai zwaard.

Een gesigneerde laat ShinShinto Wakizashi in Moroha Zukuri/Nagamaki Naoshi vorm , Gesigneerd en Gedateerd : Fujiwara OTOTSUGU, KaEi 5e jaar 8e maand 1852 (shinto ca. 1850/1870) met een speciale Aikuchi Koshirae.
Ibaraki Mondo is een naam (Ibaraki = familienaam, Mondo = eigen naam), net zoals bijv. “Katô Mondo”. Mogelijk afkomstig van de provincie Saruga en gemaakt volgens de Yamato traditie.
Shunfu is de Sino-Japanse wijze van uitspreken van deze twee kanji. Apart kan je ze ook als namen, of een deel van een naam lezen: Hayashi; Hayao; Toshi en Takashi en als moto; atsu en kura. Shun = goed (snel) paard en fu = stad, residentie, ontmoetingsplaats (dus zoiets als "de residentie van het goede (snelle) paard").
De naam smid Ototsugu is niet direct bekend, en zo goed als geen zwaarden in omloop.
Sesko noemt wel een Otowa ook werkzaam in Kaei in de provincie Kaga en hij signeert met “Kashû-jû Fujiwara Otowa Takeshi” , en Otowa zou volgens Sesko waarschijnlijk zijn familienaam zijn. Maar bij dit zwaard zou zijn naam zijn : Ibaraki Mondo en Ototsugu is zijn naam als zwaardsmid.

Deze Wakizashi is Ubu, niet ingekort met 1 Mekugi-ana. De Habaki is van koper. De Kling is goed gepolijst en heeft geen smeedfouten, De hamon is een gelijkmatig golvende Notare met Nie. De Jihada is een dichte Itame-mokume Hada.
De koshirae is van goede kwaliteit, De Saya is met donker rode lak afgewerkt en heeft een lange Shakudo Kojiri , de Tsuka is met zwart geverfd textiel ofwel linnenband gewikkeld en de Menuki zijn Shakudo met goud high-lights. De Fuchi & Kashira , Kurigata en Kojiri zijn van Shakudo. De Kozuka is van Yamagane met in goud high-lights bloemen aan beide kanten, de Ko-katana is van hout .

Een bijzondere kling van een weinig voorkomende smid aan het einde van het Samurai tijdperk.

VERKOCHT

GEGEVENS:

klingvorm; Moroha zukuri / Nagamaki Naoshi Wakizashi
lengte/ Nagasa ; 40,5 cm
hoogte / Motohaba; 2,75 cm
dik / kasane ; 0.6 cm
sori ; 1,0 cm
hamon ; gelijkmatige Notare met nie, Ji-nie.
Jihada ; dichte Itame met Jinie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 20

Dit is een authentiek Nihonto Japans Samurai zwaard.

Een Mumei KOTO Wakizashi, met NTHK -NPO Kicho papier, toegeschreven aan : UDA KUNIMUNE (Koto/Muromachi ca. 1500/1530 Enpo periode) van de Uda school in Etchu provincie met een super mooie kwaliteit bijzondere Koshirae en ShiraSaya met Tsunagi.
Dit is een mooie foutloze en goed gepolijste wakizashi van de Uda school. Kunimune behoort tot de Jyo saku smeden klasse en heeft in de Hawley een 20 punten waardering.
De grondlegger van de Uda school was Kunimitsu die uit de Yamato provincie kwam rond 1317 aan het eine van de Kamakura periode. Het zwaard heeft geen Shirake, het staal is helder en bevat Ji-nie en Chikei. Shirake is een kenmerk dat je relatief veel ziet bij werk van Kyûshû-smeden, zoals bij Bungo- en Higo-Enju-werk. Daarbij is het smeedwerk van dit zwaard fraai en compact en zeer prominent itame-mokume met wat Nagare. Voor zwaarden met donkere jigane kom je uit in Etchû en daar is de Uda-school de meest vooraanstaande in die tijd. Etchû-Uda is een zijlijn van de Yamato-scholen en daar verwacht je ook Yamato kenmerken, In de Suguha hamon ontbreken die echter. Er zijn meerdere franjes in de Ha die doen denken aan Ashi, maar het niet zijn, deze franjes worden veroorzaakt door de fijne mokume van de Ji die in de Ha lopen en daar als donkere lijntjes zichtbaar zijn. Verder is de suguha hamon tamelijk rustig met fijne Nie.
Het zwaard is mumei en toegeschreven en Kunimune die toch een belangrijke smid was waar je deze kenmerken tegenkomt. Nu zijn er meerdere generaties, en dit is dus een werk van een latere (4de) generatie.
De Nakago is Iriyamagata. De Kiri- licht katte-sagari Yasurime.

Deze Wakizashi is Ubu, niet ingekort met 1 Mekugi-ana, de Habaki is met goud folie bekleed. De Kling is goed gepolijst en heeft geen smeedfouten , De hamon is Suguha met Nie en. De Jihada is een goed gemaakte levendige fijne Itame - Gunome met Jinie.
De Koshirae is van super goede kwaliteit, De Saya is gelakt met en ingestrooid met mother of pearl deeltjes en splintertjes bamboe, de Tsuka is met goud/bruin Ito band nieuw gewikkeld, de Menuki zijn van Shakudo (soft metal) als Kabuto’s en met gouden high-lights in zeer goede kwaliteit, waarbij de F&K er wel direct bovenuit springen, de Fuchi is een Yari en Samurai War-kwast in zilver/goud en Sentuku gemaakt. De Kashira is van sublime super kwaliteit als grote Kabuto met diepe patinadie in super detail is gemaakt, met goud, zilver en Sentuku met een draak als Medate in super detail.
De Tsuba is van ijzer met in de rand 2 spreuken of teksten (het teken To of zwaard staat er ook in) met messing inleg. De Kozuka en Kogai split-ware zijn van ijzer, hebben fijne ribbels en goud inleg met een mooie patina.

Een fraaie kling met een zeer mooie Koshirae met ShiraSaya.

Prijs ; € 3390,-

GEGEVENS:

klingvorm; Shinogi-zukuri Wakizashi
lengte/ Nagasa ; 49,1 cm
hoogte Motohaba; 2,9 cm
dik / kasane ; 0,62 cm
sori ; 0,7 cm
hamon ; Suguha met Nie.
Jihada ; Itame met Mokume.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 21

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een Mumei Shinto Wakizashi, toe te schrijven aan de: Echizen of Chikuzen School (shinto ca. 1700/1750) met mooie en speciale Koshirae, die vermoedelijk door de Rebellen Samurai (na 1876) gemaakt en gebruikt is.
Deze Wakizashi lijkt Ubu, niet ingekort met 1 Mekugi-ana, maar als ik de Hamon achter de habaki op de Nakago zie, loopt die door wat toch kan duiden op een ingekorte kling. De Habaki is van messing. De Kling is goed gepolijst en heeft geen smeedfouten,
De hamon is een zeer wilde grote Gunome Choji met uitschieters boven de Shinogi met veel Nie en Noi.
De koshirae is van goede kwaliteit, De Saya is omwikkeld met een soort draad en het reliŽf is met rode kleur en zwart ingelegd en afgewerkt , de Tsuka is met grof draad gewikkeld en de Menuki zijn fans. De Fuchi & Kashira zijn met grote spinnen versierd met vergulde high-lights. De Tsuba is van ijzer met een spin in het web in goud en shakudo en heeft nog een rand van Shakudo. Er is ook een Kozuka met Ko-katana. De Kozuka is van Yamagane met een spin uit Shakudo en was golven in goud high-light.
Ook heeft de Saya een Kurigata uit hoorn.
Gezien de wikkeling op de Tsuka de grove F&K en Menuki en ook de met draad omwikkelde Saya denk ik dat dit een montering is uit de rebbelen tijd van Samurai die streden tegen het einde van het Samurai tijdperk. (satsuma rebellen)

Een bijzondere actieve kling met een bijzondere Koshirae.

Prijs ; € 3600,-

GEGEVENS:

klingvorm; Shinogi zukuri Wakizashi
lengte/ Nagasa ; 44 cm
hoogte Motohaba; 3,0 cm
dik / kasane ; 0.55 cm
sori ; 0,6 cm
hamon ; O-Gunome Choji met nie, Ji-nie, nio en Sunagashi
Jihada ; dichte Itame met Jinie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 22

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een Mumei ShinShinto Wakizashi met Gunome Hamon met mooie en goede kwaliteit Koshirae.
Deze kling is uit de laat ShinShinto periode (1865-1867).
De Wakizashi is Ubu, niet ingekort met 2 Mekugi-ana, de Habaki is een 2 delige en verguld van goede kwaliteit. De Kling is goed gepolijst en heeft geen smeedfouten.
De hamon is Gunome met Niedeki en Nie. De Jihada is een goed gemaakte fijne en mooie Itame met Jinie.
De koshirae is van goede kwaliteit, De Saya is opnieuw gerestaureerd en van een nieuwe laklaag voorzien met inleg van mother of pearl, de Tsuka is met licht groen Tsuka-Ito gewikkeld en oude Same met grote nokken, de Menuki zijn draken. De Fuchi en Kashira zijn uit ijzer met goud high-lights als bloesems van de Higo school De Tsuba is gemaakt van ijzer en heeft manden en landbouwwerktuig, met goud ingelegd. Ook heeft de Saya een Kurigata en Kaeshizuno uit buffel hoorn.

Een gezonde kling met een mooie Koshirae.

VERKOCHT

GEGEVENS:

klingvorm; Hirazukuri Wakizashi
lengte/ Nagasa ; 34 cm
hoogte Motohaba; 2,95 cm
dik / kasane ; 0.65 cm
sori ; 0.55 cm
hamon ; Gunome met Niedeki en Nie.
Jihada ; Itame dichtgesmeed met Jinie.Japanse Samurai Zwaarden Yoroi Armor & Aziatische kunst Informatie & Service
Zwaarden / Nihonto Zwaard-toebehoren Consignatie-zwaarden
Kabuto & Yoroi Damast- & Jachtmessen Boeken Japan Blockprinten & zwaard Oshigata Overige japanse items
Contact / Condities Nieuws / Agenda

nieuw gemaakt Japans zwaard op bestelling


Naar boven