Home send e-mail
Japanse Samurai Zwaarden Yoroi Armor & Aziatische kunst Informatie & Service
Zwaarden / Nihonto Zwaard-toebehoren Consignatie-zwaarden
Kabuto & Yoroi Damast- & Jachtmessen Boeken Blockprints & Scrollen Overige
Contact / Condities Nieuws / Agenda

Hier ziet u het overzicht van de overige wapenuitrusting-objecten en samurai zwaarden welke wij momenteel in ons beheer hebben. Al deze items zijn oud /antiek of éénmalig , dus geen reproducties. Links ziet u een korte beschrijving en rechts de bijbehorende afbeelding. U kunt op de afbeelding klikken voor een vergroting.

Consignatie Zwaarden

Nihonto : Aankondiging

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 1

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een ongesigneerde Nanbokucho periode Katana met diepe sori en een zeer goede polijsting met NBTHK TOKUBETSU HOZON papier toegeschreven aan Seki shu SADATSUNA met zeer fraaie Koshirae .
Deze katana uit de Nanbokucho periode is van de eerste generatie (Shodai) Sadatsuna rond 1350, uit de provincie Iwami. Deze 1ste generatie was werkzaam rond Shohei (1346-1370) en zou de zoon van Sekishu Naotsuna zijn. Het word beweerd dat Naotsuna behoorde tot de 10 beste leerlingen van Masamune, ook wel de 10 briljante leerlingen genoemd (Masamune Jutetsu). Hij werkte in Iwami´s Takatsu en we kennen werk van hem gedateerd tussen 1352 en 1356 en dat zijn bijna altijd tachi en tanto’s. Ze hebben een brede mihaba en een mitsu-mune, de jigane is ko-itame met ji-nie en de hamon is voorzien met nie, suguha met ko-notare of ko-gunome. De boshi is meestal notare-komi met een brede kaeri. Sadatsuna behoort tot de jo-saku smeden. Het is bekend dat deze groep van smeden alleen het beste ijzer kregen om hun goede zwaarden van te maken. Er is nog een 2de generatie die van Oei periode is, en er is ook nog een 3de generatie Sadatsuna. In de huidige tijd is de provincie Sekishu de Shimane prefecture.

Deze kling is O-suriage , dus ingekort met 2 Mekugi-ana. De katana is voorzien van een Bo-hi en een dunne Soe-hi.De hamon is een Gunome Midare in Nie met Sunagasi en Kinsui, de Jihada is een Ko-Itame en een grote O-kissaki, typisch voor de Nanbokucho periode. De Habaki is met een dikke goud folie omwikkeld in hoogwaardige kwaliteit.
De Koshirae is van zeer goede kwaliteit met Buffel in goud high-lights. de Saya is zwart Uruchi lak met buffel hoorn delen. De Tsuka is met een nieuwe zwarte wikkeling, met paarden als Menuki. De Tsuba is uit ijzer met een uitsparing in Mon Kiri motief.

Een zeer bijzonder kling uit de Masamune lijn en van zeer hoge kwaliteit die zelden word aangeboden.

Prijs Euro 13.950,-

HOLD

GEGEVENS:

klingvorm; Shinogi zukuri Katana met O-kissaki
lengte/ Nagasa ; 70,7 cm
hoogte Motohaba; 3.01 cm
dik / kasane ; 0.74 cm
sori ; 2,6 cm
hamon ; Nie-deki Gunome Midare met sunagashi en Kinsuji.
Jihada ; Ko-Itame met jinie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 2

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Shinshinto Wakizashi met een prachtige Koshirae de kling is gesigneerd Yamasjiro Daijo Kunishige als nise mei zover mijn beoordeling strekt.
een schitterend Gunome Hamon gaat over de hele kling, kling is Suriage met 2 mekugi-ana en absoluut foutloos.
De Saya is zwart rood met een tijger motief , De Tsuba van ijzer en ingelegd met goud en koper en goede kwaliteit , Menuki zijn een soort eekhoorn.
De Fuchi is uit Shakudo met 2 familie-mons in goud,de Kashira is hoorn.
Een prachtige kwaliteit Koshirae en zeer goede gepolijste kling.

Prijs Euro ; 4250

GEGEVENS:

klingvorm ; shinogizukuri Wakizashi
lengte ; 50,5 cm
hoogte ; 2.8 cm
dik ; 6.0 mm
sori ; 1.1 cm
hamon ; Gunome ,Midare met Nie & Nioi.
Jihada ; itame en mokume.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 3

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een bijzondere hirazukuri Wakizashi uit de Koto periode, ca. 1470-1500 gesigneerd GASSAN, van de beroemde Gassan school, gemonteerd in een fraaie Koshirae.
Deze wakizashi is Ubu (niet ingekort).

Gassan is de naam van een heilige berg in Unshu, nu de huidige Yamagata pref.
Het was daar waar de ascetische monnik en zwaardsmeden uit de oudheid zich verzamelden. De zwaardsmiden woonde aan de voet van Mt. Gassan. Gassan vormde een school en smeedde zwaarden met een bijzondere textuur van jitetsu genaamd Ayasugi-hada rond de Kamakura-periode (1185-1333). En na de middel Muromachi-periode begon zwaardsmeden hun individuele zwaardsmedennaam op de Nakago te schrijven. In de Edo-periode was deze school minder actief, maar aan het einde van de Edo-periode verhuisde Gassan Sadayoshi naar Osaka en probeerde de eerste stap te zetten op het herstel van de weg voor het maken van Gassan Ayasugu hada met Gassan Sadakazu. uiteindelijk slaagden ze erin deze Ayasugi-hada terug te krijgen en volgde zijn zoon Gassan Sadakatsu op. Na de oorlog werd de 3e generatie Gassan Sadakazu als een levende nationale schat benoemd. Deze wakizashi is typisch Gassan met die Ayasugi hada , en de oude signatuur is heel eenvoudig. De oprichter van de Gassan-school Onioomaru in de vroege Kamakura-periode leerde veel leerlingen de Ayasugi hada te maken. Maar helaas werd de Gassan-school gestopt om door te gaan met het maken van zwaarden. In de late Edo-periode probeerden Gassan Sadayoshi en zijn geadopteerde zoon Gassan Sadakazu oude Gassan Hada te maken. Uiteindelijk slaagden ze erin deze Ayasugihada te maken en hielden ze het geheim en leerden ze de volgende generatie zwaardmakers die daarin slaagden. Zelfs in deze moderne tijd is de Ayasugihada het topgeheim van de Gassan-school.
Als je deze wakizashi bekijkt, valt eerst de smeedstructuur op. Het lijkt op continue golven , terwijl de valleien enkele mokume-gebieden vertonen. De jihada valt goed op en het staal is zwartachtig. Dus al met al hebben we de typische kenmerken van de Gassan-school en een ayasugi-hada wordt daarom ook Gassan-hada genoemd. De hamon gebaseert op gunome/notare/midare, maar de golven van de jihada dwingen het tot een notare-achtige uitstraling. Dit is een typisch rustiek werk van de oude Gassan-school.

De Koshirae is in zeer goede conditie en goede kwaliteit, de Habaki is een koper legering.
De Saya is met zwarte Urushi lak, de Kurigata is uit buffel hoorn, de Tsuba is van ijzer en gesigneerd, de F&K zijn van ijzer met draken afbeelding. De menuki zijn vergulde draken. De Tsuka is met oude zwarte Tsuka-Ito en oude same. De kokatana is gesigneerd en heeft zelfs een Kiku-Mon, de Kozuka is ijzer met een insect in zilver ingelgd.

Een mooie goed gepolijste kling van de Gassan school die niet vaak word aangeboden en mooie Koshirae in goede conditie.

Prijs ; € 3850,-

GEGEVENS:

klingvorm ; hira-zukuri Wakizashi
lengte / Nagasa ; 41,4 cm
hoogte / Motohaba ; 3,1 cm
dik / Motokasane ; 0,71 cm
sori ; 1,1 cm
hamon ; gebaseert op gunome / notare / midare
Jihada ; Ayasugi Hada.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 4

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een bijzondere DaiSho met zeer fraaie Ebi Koshirae in super conditie, beide klingen in goede Japanse polijsting.

De Dai- Katana is Mumei - ongesigneerd, Shinshinto periode (ca. 1750/1790). De kling is zeer elegant met een Chu-kissaki. De Hamon is een wilde levendige Hitatsura Hamon met Nie en Ji-nie en Sunagashi, de Jihada is een mooie Itame. De Katana heeft 1 mekugi-ana en is foutloos De Sho- Wakizashi is Mumei – ongesigneerd en zeer lang, Shinshinto periode (ca. 1730/1770). De Hamon is een wilde Hitatsura Hamon. De kling is in een goede polijsting met 2 Mekugi-ana, de Jihada is goed gesmeed Itame met Nie en Ji-nie, met een O-kissaki en is foutloos.

Deze klingen komen uit de midden Shinshinto periode en werden met een Hitatsura hamon meestal door de Soshu school gemaakt.
De Koshirae zijn uitzonderlijk uitmuntend met een goede kwaliteit fittingen, allen ensuite met afbeeldingen van Ebi (Kreeftjes) in goud, shakudo en Yamagane met shakudo ogen de Saya’s zijn donker bruin en opnieuw gelakt met een Kurigata in de vorm van kreeft achterlijf.

Beide Tsuba’s en F&K zijn gesigneerd ; door Iwamoto Konkan, geboren in 1744 in Edo en gestorven 1801 (58 jaar oud) hij was een leerling van de 1e Generatie Iwamoto Yoshihiro uit Yokoya, hun maakten fittings in Nara stijl.
De beide Habaki’s zijn met katte krassen en van massief zilver.

Attentie ; door reflecties van het licht kan het voorkomen dat de klingen gebogen lijken, beide klingen zijn absoluut strak en foutloos Dit is een uitmuntende DaiSho met goede klingen en geweldige Ebi Koshirae.

Prijs Euro 16.550,-

GEGEVENS:

Maten Dai: (katana) Shinogi-zukuri
lengte / nagasa 67.5 cm
Sori 1.3 cm
hoog / motohaba 3.2 cm
Kling / motokasane dikte 0.6 cm

Maten Sho: (wakizashi) Shinogi-zukuri
lengte / nagasa 58,5 cm
Sori 1.2 cm
hoog / motohaba 3.0 cm
Kling dikte / motokasane 0.5 cm.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 5

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een aparte Moroha Zukuri Katana in montering uit de Koto periode, ongesigneerd (mumei) en toe te schrijven in de richting van Yamato school. Gemonteerd in een mooie montering en ShiraSaya en Tsunagi met origineel zilver foiled Habaki.

Te oordelen op de vorm als ruit of diamont shape lijkt de kling van de Yamato school, maar doordat die geen signatuur heeft moeilijk te oordelen welke richting. Bij de Yamato traditie waaronder de 5 scholen horen (Senjuin, Tegai, Taima, Hosho en Shikkake) zie je vele van deze klingvormen terug. Deze kling is gemaakt in de Koto periode/laat Nanbokucho begin Muromachi tijd. De kling is in polijsting met 2 Mekugi-ana en ingekort (O-sureage). De Hamon is gebaseerd op een Suguha met zacht golvende Gunome.
De Jihada is een gelijkmatige Itame met Jinie. Er is een locatioe waar een soort van laminatie opening is, ofwel Tata-ware, maar die staat niet open en gezien de leeftijd van meer dan 600 jaren niet echt serieus te noemen.
De Koshirae is in goede conditie de Habaki is uit koper.
De Saya is mooi gemaakt en is zwart gelakt afgewerkt zoals je ook aantreft bij de Tensho monteringen. De Tsuka is gewikkeld met zwart Tsuka-Ito en de Same is ook zwart gelakt in goede conditie.

De menuki zijn Shishi tempelhonden en de Tsuba is uit ijzer met waaiers met goud inleg, de Fuchi is met golven van de Omori school, de Kashira is een zwart gelakte uitvoering met het Tsuka-ito band erover, alles in goede conditie.

Een speciale Koto kling in goede originele conditie en mooie Koshirae in goede conditie.

Prijs ; € 4950,-

GEGEVENS:

klingvorm ; Shinogi-zukuri katana
lengte / Nagasa ; 62,7 cm
hoogte / Motohaba ; 2,83 cm
dik / Motokasane ; 0,6 cm
sori ; 1,5 cm
hamon ; Suguha met lichte Notare.
Jihada ; Itame met Jinie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 6

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.

Shinto Wakizashi met oude polijsting en een goede Koshirae.
Een Gunome Midare Hamon gaat over de hele kling, de kling is gesigneerd SukeMitsu (wij kunnen deze signatuur niet garanderen, deze kling wordt in opdracht klant verkocht) en Ubu met 1 mekugi-ana, de kling heeft geen ware of smeedopeningen.
De Saya is zwart lak en zeer mooie conditie, de Habaki is koper.
De Tsuba van ijzer met een kikker die door de tsuba kijkt en goede kwaliteit, Menuki zijn van Shakudo met wilde varkens als afbeelding.
De F&K zijn Shakudo met golven in goud.

Prijs Euro ; 1350,00

GEGEVENS:

klingvorm ; shinogizukuri Wakizashi
lengte ; 38.2 cm
hoogte ; 2.4 cm
dik ; 4.0 mm
sori ; 0.5 cm
hamon ; Gunome Midare met Nie & Nioi.
Jihada ; itame en mokume.Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 8

Shinshinto Wakizashi met goede polijsting en een goede Koshirae.
Een Suguha Hamon gaat over de hele kling, de kling is gesigneerd Manju Maru. en Ubu met 1 mekugi-ana, de kling is foutloos.
Dit zwaard is enkele jaren geleden verkocht op de veiling van Christies in London.
De Saya is zwart lak de Habaki is koper.
De Tsuba van ijzer met een Kiri Mon en goede kwaliteit, Menuki zijn bloem bladeren
De F&K zijn Shakudo met bloemen in goud.
Een goede Koshirae en mooie kling.

Prijs Euro ; 2750

GEGEVENS:

klingvorm ; hirazukuri Wakizashi
lengte ; 32.7 cm
hoogte ; 3.2 cm
dik ; 7.0 mm
sori ; 0.5 cm
hamon ;Suguha met Nie & Nioi.
Jihada ; itame en mokume.

Nihonto - Samurai sword

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 9

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.

Koto of begin Shinto lange O-Wakizashi met oude polijsting en een goede en mooie Koshirae.
Een Gunome Midare Hamon gaat over de hele kling, de kling is ongesigneerd (deze kling wordt in opdracht klant verkocht), en Ubu met 2 mekugi-ana, de kling heeft geen ware of smeedopeningen.
De Saya is zwart lak en zeer mooie conditie, de Habaki is een 2 delig van koper en verguld.
De Tsuba van uit Shakudo en goede kwaliteit, Menuki zijn van Shakudo met koeien als afbeelding.
De F&K zijn van Koper en Shakudo met wijnbladeren en druiven in goud en zilver.
een leuke kling voor restauratie, na polijsting zal deze zijn oude glans en details weer laten zien, De Koshiare is in prima conditie en goede kwaliteit.

Prijs Euro ; 1950,00

GEGEVENS:

klingvorm ; shinogizukuri O-Wakizashi
lengte ; 54.5 cm
hoogte ; 2.6 cm
dik ; 5.0 mm
sori ; 1.4 cm
hamon ; Gunome Midare met Nie & Nioi & Sunagasi.
Jihada ; itame

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 10

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een Mumei ShinShinto Wakizashi met Hitatsura Hamon, met HBTHK Hozon papier, toegeschreven aan: Tsunahiro (laat shinshinto) met mooie en goede kwaliteit Koshirae.
Deze smid behoorde tot de Soshu school en leefde in de laat ShinShinto periode (1865-1867).
Soshu Tsunahiro heeft vele Wakizashi en Katana zwaarden gemaakt. Hij behoort tot de Jyo-Saku klasse en maakte Ryo- Wazamon scherpe zwaarden die bij de Samurai geliefd waren om hun snij kwaliteit.
De eerste Generatie Tsunahiro verhuisde naar de Sagami provincie aan het eind van de Muromachi periode en daar werden de zwaarden in de Soshu-den traditie gemaakt.
In tegenstelling tot andere werken heeft deze kling Masame hada en een Mitsumune die ook in de Habaki doorloopt.
De Wakizashi is Ubu, niet ingekort met 2 Mekugi-ana, de Habaki is een 2 delige met goud folie omwikkeld van goede kwaliteit. De Kling is goed gepolijst en heeft geen smeedfouten,
De hamon is Hitatsura / Midare met Niedeki en Nie, met Kinsuji en Sunagashi. De Jihada is een goed gemaakte Masame met Jinie en geeft een ruige indruk weer.
De koshirae is van goede kwaliteit, De Saya is door schade opnieuw gerestaureerd en van een nieuwe laklaag voorzien, de Tsuka is met zwart Tsuka-Ito gewikkeld en oude Same met grote nokken, de Menuki zijn Oki of Oni figuren. De Fuchi en Kashira zijn Shakudo met Nanako met goud high-lights met Samurai in een landschap voorstelling in zeer goede kwaliteit.
De Tsuba is gemaakt van ijzer en heeft ook een landschap met een man in kimono, met goud ingelegd. Ook heeft de Saya een Kurigata in ijzer met insekten.

Een bijzondere kling met een mooie Koshirae.

Prijs ; € 3250,-

GEGEVENS:

klingvorm; Hirazukuri Wakizashi
lengte/ Nagasa ; 41,3 cm
hoogte Motohaba; 2,95 cm
dik / kasane ; 0.91 cm
sori ; 1,0 cm
hamon ; Hitatsura Midare met Niedeki en Nie , met Kinsuji en Sunagashi.
Jihada ; Masame dichtgesmeed met Jinie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 11

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een foutloze Shinogi-zukuri Katana in montering uit de eind Shinshinto periode, onsigneerd (mumei) en toe te schrijven in de richting van: Echizen Seki school of Jumyo. Gemonteerd in een mooie Higo school montering.

Deze kling is nog vrij jong en komt tegen het eind van het Samurai tijdperk, is Ubu ( niet ingekort ) en heeft daardoor nog zijn originele lengte en vorm.
Doordat het een Shinshinto kling is, gemaakt in de Koto/Nanbokucho stijl met grote kissaki ( O-kissaki ) geeft het zwaard een krachtige indruk.
Dit is een grote robuuste kling en is foutloos in polijsting met 1 Mekugi-ana en niet ingekort (Ubu ), De Hamon is gebaseerd op een wilde Gunome-Midare met Yakidashi voor de Habaki, de Boshi is Midare Komi.
De Jihada is een fijne gelijkmatige Mokume met Jinie.
De Koshirae is in goede conditie de Habaki is uit koper.
De Saya is mooi gemaakt en heeft een diepe bruine kleur met buffel hoorn afgewerkt. De Tsuka is gewikkeld met donker bruin Tsuka-Ito in goede conditie.
De menuki zijn Draken en de Tsuba en F&K zijn van de Higo school, uit ijzer met goud ingelegde wind draken en wolken in goede conditie.

Een mooie Shinshinto kling in goede originele conditie en mooie Koshirae in goede conditie.

Prijs ; € 4150,-

GEGEVENS:

klingvorm ; Shinogi-zukuri katana
lengte / Nagasa ; 70,5 cm
hoogte / Motohaba ; 3,2 cm
dik / Motokasane ; 0,75 cm
sori ; 1,65 cm
hamon ; Gunome-midare.
Jihada ; Mokume met Jinie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 12

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een Gendai periode NO-DACHI in goede orginele polijsting, in Shirasaya met NBTHK Hozon papieren, Gesigneerd en gedateerd: Hizen no Kuni Mitsuhiro, Showa 27 nen 8 gatsu Kichijitsu (augustus 1952). Tevens heeft de nakago een Hotstamp of Kokuin, het zegel van de smit Mitsuhiro. Het is zeer ongewoon voor een Gendai smit die werkzaam was tijdens de WO-2 om dit soort speciale zwaarden te maken na afloop van WO-2. Het was in die periode vorstrekt verboden om zwaarden te maken onder het bewind van het USA gezag. Hij heeft deze kling voor de Minatogawa Shrine gemaakt, waarschijnlijk in opdracht van de Japanse overheid met toestemming van het USA gezag waar Japan toen onder viel. Mitsuhiro was werkzaam in de Saga provincie, zijn naam was toen Yamaguchi Fukutaro. Hij werd een Jumei-Tosho smit van de Japanse marine en veranderde zijn naam. Mitsuhiro had als leermeester Kurihara Akihide.

De kling heeft 2 Mekugi-ana en is Ubu (niet ingekort). De kissaki is een Chu-kissaki. De Jihada is een Ko-Itame Hada met Jinie en Chikei. De Hamon is een Niedeki Notare met hele kleine Choji erin, Yo en Ashi. De Habaki is 2 delig, verguld en zilver met daarop een gegraveerde Mon, dit is de Mon Kikusui genaamd, de Chrysantheum op het water van de Minatogawa Shrine.
Een bijzonder zeer lang zwaard in orginele polijsting.

Prijs Euro 14.900,=

GEGEVENS:

klingvorm ; shinogi-zukuri Katana / NO-DACHI
lengte ; 99,42 cm
hoogte ; 3.56 cm
dik ; 0.85cm
sori ; 3.69 cm
hamon ; Niedeki Notare met Choji, Yo en Ashi
Jihada ; Ko-itame met Jinie en Chikei

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 13

Dit is een geen authentiek Japans Samurai zwaard. , maar gemaakt voor een Japanese film.
Een slanke Jumonji Yari in montering
deze Yari is gemaakt om samen met de spelers en figuranten en hun wapens in een Japanses film dienst te doen.
Ik denk dat de kling dan ook niet gesmeed is, hij heeft geen zichtbare Jihada en Hamon, tevens is de Yari niet de echte scherpe snijkanten als een gesmeede.
de Jumonji Yari is wel goed gemaakt en heeft de juiste symmetrische afmetingen en voorzien van een nette Gendai montering.
Totale lengte van de Yari met Montering is 113 cm. Totale lengte met Nakago van de Yari is 37,4cm
Een leuk stuk voor display.

Prijs Euro 650,-

GEGEVENS:

klingvorm ; Jumonji Yari
lengte / nagasa ; 14.0 cm
breed uiteinden zijkant 10,5 cm
dik ; 1,2 cm
sori ; 0.0 cm
hamon ; geen
Jihada ; geen

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 14

Dit is een authentiek Japans WO-2 zwaard.
Een foutloze Shinogi-zukuri Katana uit de Gendai WO-2 periode, als Gendaito/Showato, gesigneerd: Takada met Showa stempel. Gemonteerd in een Gendai (nieuwe) montering.

Deze kling is van even voor of tijdens WO-2, gemaakt door Takada in zijn originele lengte en vorm.

Dit is een machinaal gemaakte Officiers Gendaito/Showato die na WO-2 in een Gendai (nieuwe) montering is gezet in polijsting met 1 Mekugi-ana en niet ingekort (Ubu) er is wel een klein stukje van de Nakago gehaald, De Hamon is gebaseerd op een regelmatige medium Gunome-Midare.
De Jihada is een fijne gelijkmatige Muji-hada voor zover aanwezig bij een machinaal gemaakte kling. De Hamon in de Kissaki loopt dun langs het snijvlak.
De Koshirae is in goede conditie de Habaki is uit messing met verzieringen erin.
De Saya is goed gemaakt met zwarte lak . De Tsuka is gewikkeld met zwart Tsuka-Ito in goede conditie.

De menuki zijn draken en de Tsuba en F&K zijn gegoten, Let op; deze montering is dus niet oud, maar nieuw gemaakt voor deze Katana.

Een goede Gendaito/Showato kling in goede polijsting en nieuwe Koshirae, goed voor Budo oefeningen, voor een lage prijs.

VERKOCHT

GEGEVENS:

klingvorm ; Shinogi-zukuri katana
lengte / Nagasa ; 65,2 cm
hoogte / Motohaba ; 3,1 cm
dik / Motokasane ; 0,7 cm
sori ; 1,7 cm
hamon ; medium Gunome-Midare.
Jihada ; (Muji hada).

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 15

Dit is een authentiek NIHONTO Japans Samurai zwaard.

Een gesigneerde Shinto Wakizashi met NBTHK Hozon papieren en Nederlandse Token Beschrijving, No 439: gesigneerd; KIKUMON, Iga No Kami Kinmichi, Nihon Kaji Soshu (3e Generatie). Periode is Shinto ca. 1700/1715. Gemonteerd in een mooie Edo periode Koshirae,

Iga no Kami Fujiwara Kinmichi was een stroom van de Kanemichi in de Muromachi-periode. Ecchu kami Masatoshi, eerste generatie Tanba en ook Dewa Daijyo Fujiwara Kinmichi enzovoort, waren een student van de Kinmichi. De hamon is een typische Kinmichi-hamon.
Bijzonderheid: derde generatie Iga no kami Kinmichi heette Mishina Kanbe.
Hij werd bevolen van de Shogunate om zwaarden te smeden in Hama Palace (Goten) van Tokugawa Shogunate in het 7e jaar van Kyoho. Hij kon dit echter niet volmaken vanwege zijn ziekte.
Dit zwaard is van de derde generatie Iga no kami Kinmichi en boven de signatuur is er Kiku-mon (chrysanthemum crest) gegraveerd. Aan de achterkant is het gegraveerd “Nippon kaji Sosho”

Kinmichi van de 3e Generatie behoort tot de Jyo Jyo Saku klasse en maakte Wazamono scherpe zwaarden, deze wakizashi is zeer goed gepolijst en zeer scherp.

Deze Wakizashi lijkt Ubu, niet ingekort met 1 Mekugi-ana, maar de onderste 3 tot 4 cm van de Nakago zijn er af gehaald om op een andere Koshirae te passen, dat is op brute wijze gebeurd door het onderste deel met een beitel in te slaan en af te breken en onbewerkt te laten, hierdoor is wel mooi zichtbaar de opbouw van het zwaard, met de verschillende lagen metaal, zacht en harder, binnen en buitenmantel (Kobuse). De Habaki is van messing met een mooie zilver wrapping. De Kling is goed gepolijst en heeft geen smeedfouten,

De Jigane is Ko Itame Hada mooi egaal in structuur met Jinie. Dit is een prachtige Yamashiro Jigane.
Dan de Hamon vanaf de Hamachi is Nie deki Suguha en vervolgens Gunome Midare. De Nioikuchi is dik en typisch Kinmichi. In Ha zijn er Ashi en Yakidashi en Tobiyaki spots.

De koshirae is van goede kwaliteit, De Saya is donker rood/bruin gelakt met hoorn Kurigata en op het eind van de saya een metalen Kojiri. De Tsuka is met zwart Ito draad gewikkeld en de Menuki zijn draken die om een Boeddhistische Ken gewikkeld zijn met gouden high-lights. de Fuchi & Kashira en Kojiri zijn met bloesem blaadjes versierd. De Tsuba is van ijzer met 2 Kinko bladeren met gouden high-lights. Er is ook een Kozuka met Ko-katana. De Kozuka is van ijzer met een Ochs of rund afgebeeld.

Een bijzonder mooie Wakizashi met een mooie Edo periode Koshirae.

VERKOCHT

GEGEVENS:

klingvorm; Shinogi zukuri Wakizashi
lengte/ Nagasa ; 45,5 cm
hoogte Motohaba; 2,8 cm
dik / kasane ; 0.6 cm
sori ; 1,2 cm
hamon ; Nie deki Suguha en Gunome Midare. Nioikuchi is dik , Ashi en Yakidashi en Tobiyaki.
Jihada ; Ko Itame Hada.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 16

Dit is een authentiek Japans Nihonto samurai zwaard.
Een Hirazukuri Tanto , gemaakt in de Shinshinto periode (ca. 1850), ongesigneerd in een zeer fraaie en aantrekkelijke montering , Mumei (ongesigneerd ) met 1 mekugi-ana.
Omdat de Tanto mumei is en uit de Shinshinto periode is , blijkt het moeilijk om deze toe te schrijven aan een smid of school. Gezien dat de Bizen school dit type Hamon hebben ontwikkeld kan de Tanto in die richting worden geplaatst van Bizen/Sue-Bizen.
De kling heeft nog een mooie polijsting en heeft geen smeed fouten of ware. Op de Mune is richting de voorkant een verjonging aangebracht wat bij Tanto's wel vaker te zien is maar het model Tanto interessanter maakt.
De Jihada is een dichte Itame Hada. De Habaki is van koper.
De Tsuka is zonder Ito-band met goede Same, en F&K met golven en de Kojiri als Lobster zijn van zilver, de Menuki zijn ook Lobster maar van roodkoper met goud high-lights. De Tsuba is Shakudo met een grote dikke Lobster in roodkoper. De Saya is zwart gelakt met strooisel en met een roodkoper Kurigata met Lobster die een vis pakt.
Een mooi en smaakvol geheel met leuke en goede kling.

Prijs ; € 2750,-

GEGEVENS:

klingvorm; Hirazukuri Tanto.
lengte / nagasa; 24.2 cm
hoogte / motohabe; 2.6 cm
dik / motokasane; 0,75 cm
sori; 0.2 cm
hamon; Gunome met crabclaws in Nie.
jihada; Itame.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 17

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een foutloze grote hirazukuri Katana uit de Shinshinto periode, ca. 1854-1864 ongesigneerd (Mu-mei), en toegeschreven door NBTHK Hozon papieren aan Shoji Yamon NAOKATSU (Musashi provincie) 2e generatie , gemonteerd in een excellente Koshirae met HBTHK Hozon op de Shonai tsuba.
Yamon Naokatsu werd als zoon geboren van Naokatsu 1e generatie die een zoon was van Naotane.

Naokatsu maakte Wazamono scherpe zwaarden en behoort tot de Jyojyo Saku smeden en word gewaardeerd met 50 punten in de Hawley.

Hij werd geboren in 1835 en signeerde in het begin van zijn loopbaan met Naoyoshi en hij overleed slechts 4 jaar na de dood van zijn vader in 1862. in 1884 (Meiji) op 50 jarige leeftijd. Er zijn gesigneerde zwaarden van hem bekend tot 1871.

Ik heb inmiddels al vele Naokatsu en Naotane school klingen gezien, maar deze is qua hamon en smeedwerk een excellent exemplaar met waanzinnig veel activiteit in de Hamon , die bijna tot aan de Shinogi rijkt.

De Bo-hi is door Naokatsu zelf gemaakt in tegenstelling tot vele andere klingen met een Bo-hi die er later zijn ingezet.
Dit is een grote robuuste kling die op een Nanbokucho kopie lijkt en is foutloos in zeer goede Japanse polijsting met 1 Mekugi-ana en niet ingekort (Ubu), De Hamon is Gunome Midare en Ko-Choji Midare-Ba en Una-n0-ha (horse teeth) met Ko-nie Deki. ook is er Sunagashi en Kinsuji te zien.
De Jihada is een dichte Ko-Itame Hada met Jinie.
De Koshirae is in zeer goede conditie en zeer hoogstaande kwaliteit, de Habaki is met goudfolie omwikkeld. De Saya is ingestrooid met gemalen deeltjes van kever schildjes , ook is er een Omori school Kojiri aan het eind van de Saya, de Kurigata is uit buffel hoorn, de Tsuba is een unieke met NBTHK Hozon papieren uit ijzer met een enorme grote en dikke (dikste punt 1,25cm) Ebi garnaal in Yamagane met ogen van Shakudo, de F&K zijn messing met vergulde of goud ingelegde Japanse gebedsplaatjes en de Menuki zijn weer de Yamagane Ebi. De Tsuka is nieuw gewikkeld met zwart gekleurd Tsuka-Ito en nieuwe same.

Een perfecte foutloze kling in zeer goede polijsting van Naokatsu en mooie hoogwaardige Koshirae in perfecte conditie.

Prijs ; € 9850,-

GEGEVENS:

klingvorm ; shinogi-zukuri Katana
lengte / Nagasa ; 71,2 cm
hoogte / Motohaba ; 3,3 cm
dik / Motokasane ; 0,7 cm
sori ; 1,3 cm
hamon ; Gunome Midare en Choji Midare Ba Una-no-ha ( Horse teeth ) met Ko-nie Deki en Sunagashi en Kinsuji.
Jihada ; Ko-Itame met Jinie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 18

Dit is een authentiek Japans WO-2 Samurai zwaard uit privé collectie.
Een Shinogi zukuri, laat KOTO (Momoyama periode ca. 1573-1580) Katana met originele Kai Gunto marine montering, Ongesigneerd en toegeschreven door de NBTHK; UJISADA (Izumo no Kami) met HOZON papier en toeschrijving van de Nederlandse Token Vereniging, in een mooie originele Koshirae en officiers kwast/tassel.

Ujisada was een smid uit de Mino provincie en vestigde zich later in de Owari provincie. Deze smid valt in de klasse Jo-saku (superieur).
Dit zwaard is tentoongesteld geweest ter ere van Ogasawara Nobuo sensei op 16 November 1982. Het zwaard is lange tijd in bezit geweest van de Hr. Han Bing Siong.

De Japanse officier heeft dit oude familie zwaard in gebracht toen hij in dienst trad en de marine montering speciaal voor deze brede kling laten aanpassen.

De kling is niet machinaal gemaakt maar op traditionele manier gesmeed en niet duidelijk gekort en dus Machiukuri en heeft 3 Mekugi-ana en heeft een mooie polijsting.
De Hamon is een Gunome Midare en de kling heeft een grote O-kissaki met een mooie Sori. De Koshirae is in goede conditie met de typische Marine dubbele hanger en de Haaienhuid Saya. De Tsuka is origineel met oude wikkeling en zwarte Same .
Een goede krachtige Koto kling en mooie Kai Gunto koshirae in goede conditie.

Prijs ; € 7900,-

GEGEVENS:

klingvorm; Shinogizukuri Katana
lengte/ Nagasa ; 66.7 cm
hoogte Motohaba; 3.3 cm
dik / kasane ; 0.65 cm
sori ; 1,7 cm
hamon ; Notare / Gunome Midare. Tobiayki en Nioi
Jihada ; O-Itame/mokume. Ji-nie en Chikei.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 19

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een slanke ongesigneerde NAGINATA in ShiraSaya uit de Shinto periode. Dit is een kling in goede polijsting, 1 Mekugi-ana en Ubu met Naginata Bo-hi, De Hamon is mooie Suguha Notare met Nie en Sunagashi. De Jihada is een dichte Mokume.
De naginata is in goede polijsting en heeft zijn originele lengte, is dus Ubu en heeft 1 Mukugi-ana en een Habaki van koper.
De kling is slank met in de Boshi een mooie turn-back van de Hamon, en de typische Naginata Bo en Hi.

Een goed gemaakte Naginata met een mooie sori en mooie Bo-Hi.

Prijs ; € 2600,-

GEGEVENS:

klingvorm ; Naginata
lengte / Nagasa ; 49,3 cm
hoogte / Motohaba ; 2,85 cm
dik / Motokasane ; 0,8 cm
sori ; 1,8 cm
hamon ; Suguha Notare en Nie en Sunagashi.
Jihada ; Mokume met Jinie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 20

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een foutloze Shinogi-zukuri Katana in montering uit de Muromachi Koto periode, onsigneerd (mumei) en toegeschreven aan : Mino Senjuin school. Door NBTHK Hozon certificaat Gemonteerd in een prachtige Uchigatana Koshirae met Kutsuwa (horse-bit) Familie Mons van de Shimazu Yoshihiro familie. Met HBTHK Certificate op de Fuchi-Kashira, toegeschreven aan de Satsuma school. De Tsuba heeft de mon als Hishi (diamond shape) uitgewerkt in de tsuba zelf.

Deze kling is ondanks zijn leeftijd van ca. 500 jaren Ubu (niet ingekort) en heeft daardoor nog zijn originele lengte en vorm.
De Mino Senjuin school is de belangrijke school van de Mino traditie en kan terug gevolgd worden tot de Yamato Senjuin school in de Heian periode (ca. 794-1185).
Experts denken dat aan het eind van de Kamakura periode (ca. 1300) de smid Sensui in Yamato op uitnodiging naar Akasaka stad in Mino is gekomen om daar te werden voor Oui-no-sho van de Todai-ji tempel.
Kuninaga, de zoon van Sensui werkzaam in de Nanbokucho periode als Mino Senjuin of als de Akasaka Senjuin school, word gezien als de oprichter van deze school.
Deze Katana is van een latere datum in de Muromachi periode rond 1394-1430.
Er is een groot aantal Senjuin smeden over een lange periode geweest en hebben veel zwaarden geproduceerd, dit komt omdat er een periode was waarin vele oorlogen waren en de vraag naar zwaarden extreem hoog was. Deze katana is gemaakt voor de methode met o.a. één hand verchten als kortere katana de uchi-katana. Deze Katana is met de typisch en mooie sori uit de Koto periode. Deze Katana was ook vertegenwoordigd in een Japans magazine (zie foto bijlage).

Dit is een elegante kling en is foutloos in Japanse polijsting met 1 Mekugi-ana en niet ingekort (Ubu).
De Hamon is gebaseerd op Suguha Midare en Ko-Choji Midare Ba met Ko-nie Deki.
De Jihada is Itame/mokume Hada met Jinie.
De Koshirae is in goede conditie in een speciale Topei Saya met uitmuntend lakwerk wat weer door een aantal zeer geoefende kunstenaars gemaakt word in Japan op traditionele wijze, Het label met naam en beschrijving van het lakwerk hangt aan de Saya, de Habaki is met een goud folie omwikkeld.
De Saya is voorzien van een aantal mooi gemaakt goud-maki afbeeldingen en heeft een diepe rode basis kleur . De Tsuka is gewikkeld met donker bruin Tsuka-Ito van leer in goede conditie.
De menuki zijn Shakudo mons en de Tsuba is denk ik van de Higo school, uit ijzer met goud ingelegd Key-fret design met een mon en bloesem.

Een geweldige Koto kling van rond de 500 jaar oud in goede originele conditie en mooie hoogwaardige Koshirae in goede conditie.

Prijs ; € 11.750,-

GEGEVENS:

klingvorm ; Shinogi-zukuri Tachi
lengte / Nagasa ; 67,9 cm
hoogte / Motohaba ; 2,8 cm
dik / Motokasane ; 0,55 cm
sori ; 1,7 cm
hamon ; Suguha Midare en Ko-Choji Midare Ba met Ko-nie Deki.
Jihada ; Itame/mokume met Jinie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 21

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een Mumei Shinto Wakizashi, toe te schrijven aan de: Echizen of Chikuzen School (shinto ca. 1700/1750) met mooie en speciale Koshirae, die vermoedelijk door de Rebellen Samurai (na 1876) gemaakt en gebruikt is.
Deze Wakizashi lijkt Ubu, niet ingekort met 1 Mekugi-ana, maar als ik de Hamon achter de habaki op de Nakago zie, loopt die door wat toch kan duiden op een ingekorte kling. De Habaki is van messing. De Kling is goed gepolijst en heeft geen smeedfouten,
De hamon is een zeer wilde grote Gunome Choji met uitschieters boven de Shinogi met veel Nie en Noi.
De koshirae is van goede kwaliteit, De Saya is omwikkeld met een soort draad en het reliëf is met rode kleur en zwart ingelegd en afgewerkt , de Tsuka is met grof draad gewikkeld en de Menuki zijn fans. De Fuchi & Kashira zijn met grote spinnen versierd met vergulde high-lights. De Tsuba is van ijzer met een spin in het web in goud en shakudo en heeft nog een rand van Shakudo. Er is ook een Kozuka met Ko-katana. De Kozuka is van Yamagane met een spin uit Shakudo en was golven in goud high-light.
Ook heeft de Saya een Kurigata uit hoorn.
Gezien de wikkeling op de Tsuka de grove F&K en Menuki en ook de met draad omwikkelde Saya denk ik dat dit een montering is uit de rebbelen tijd van Samurai die streden tegen het einde van het Samurai tijdperk. (satsuma rebellen)

Een bijzondere actieve kling met een bijzondere Koshirae.

Prijs ; € 3600,-

GEGEVENS:

klingvorm; Shinogi zukuri Wakizashi
lengte/ Nagasa ; 44 cm
hoogte Motohaba; 3,0 cm
dik / kasane ; 0.55 cm
sori ; 0,6 cm
hamon ; O-Gunome Choji met nie, Ji-nie, nio en Sunagashi
Jihada ; dichte Itame met Jinie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 22

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een Mumei ShinShinto Wakizashi met Gunome Hamon met mooie en goede kwaliteit Koshirae.
Deze kling is uit de laat ShinShinto periode (1865-1867).
De Wakizashi is Ubu, niet ingekort met 2 Mekugi-ana, de Habaki is een 2 delige en verguld van goede kwaliteit. De Kling is goed gepolijst en heeft geen smeedfouten.
De hamon is Gunome met Niedeki en Nie. De Jihada is een goed gemaakte fijne en mooie Itame met Jinie.
De koshirae is van goede kwaliteit, De Saya is opnieuw gerestaureerd en van een nieuwe laklaag voorzien met inleg van mother of pearl, de Tsuka is met licht groen Tsuka-Ito gewikkeld en oude Same met grote nokken, de Menuki zijn draken. De Fuchi en Kashira zijn uit ijzer met goud high-lights als bloesems van de Higo school De Tsuba is gemaakt van ijzer en heeft manden en landbouwwerktuig, met goud ingelegd. Ook heeft de Saya een Kurigata en Kaeshizuno uit buffel hoorn.

Een gezonde kling met een mooie Koshirae.

Prijs ; € 3650,-

GEGEVENS:

klingvorm; Hirazukuri Wakizashi
lengte/ Nagasa ; 34 cm
hoogte Motohaba; 2,95 cm
dik / kasane ; 0.65 cm
sori ; 0.55 cm
hamon ; Gunome met Niedeki en Nie.
Jihada ; Itame dichtgesmeed met Jinie.Japanse Samurai Zwaarden Yoroi Armor & Aziatische kunst Informatie & Service
Zwaarden / Nihonto Zwaard-toebehoren Consignatie-zwaarden
Kabuto & Yoroi Damast- & Jachtmessen Boeken Blockprints & Scrollen Overige
Contact / Condities Nieuws / Agenda


Naar boven