Home send e-mail
Japanse Samurai Zwaarden Yoroi Armor & Aziatische kunst Informatie & Service
Zwaarden / Nihonto Zwaard-toebehoren Consignatie-zwaarden
Kabuto & Yoroi Damast- & Jachtmessen Boeken Blockprints & Scrollen Overige
Contact / Condities Nieuws / Agenda

Hier ziet u het overzicht van de overige wapenuitrusting-objecten en samurai zwaarden welke wij momenteel in ons beheer hebben. Al deze items zijn oud /antiek of éémalig , dus geen reproducties. Links ziet u een korte beschrijving en rechts de bijbehorende afbeelding. U kunt op de afbeelding klikken voor een vergroting.

Consignatie Zwaarden

Nihonto : Aankondiging

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 1

Dit is een authentiek NIHONTO Japans samurai zwaard.

Een Hirazukuri Tanto met Bo-Hi, gemaakt in de late Koto , Muromachi-periode (ca. 1469-1520), gesigneerd : KANEMITSU uit de MINO Provincie, van de SEKI stad met NBTHK Hozon papieren.
Dit is een tanto gemaakt als een lange, bijna wakizashi Hirazukuri-Tanto met aan beide zijden een Bo-Hi , in een fraaie Sentuku Montering met No-maskers en Sohei priesters of Daruma afbeeldingen en een shirasaya met Tsunagi.
Van de 5 grote scholen van Japanse zwaardcentra was de Mino-den een laat ontwikkelde school die aan de macht kwam in het Mino-domein (nu Gifu pref.)
Volgens een zwaardsmid directory Nihonto meikan, verhuisde KANE-MITSU (in verschillende kanji van KANE mogelijk) die behoorde tot de Tegai-Clan in de Yamato-school, naar Seki-stad, het Mino-domein tijdens het Eiwa-tijdperk (1375-78) en veranderde de naam in KANE-MITSU in een andere kanji van KANE. Er wordt gezegd dat hij de oprichter is van de Seki-zwaardmakers onder de bescherming van het Shinto-heiligdom Kasuga Jinja.
Volgens Muromachi-ki Mino-Toko-no Kenkyu is het bestaande werk van KANEMITSU met de oudste datum van het jaar een door Tanto gesigneerde KANEMITSU. In de 8e maand, het 1e jaar van Ouei (1394), waren hun gedurende verschillende Muromachi-periodes actief geweest in verschillende generaties Kanemitsu.
Deze Tanto van KANEMITSU krijgt een ruwe schatting in de Bunmei tot Eisho periode ( ca. 1469-1520). Deze KANEMITSU, zijn echte naam is Seijiro, en had een boeddhistische naam Ryokei, en is op latere leeftijd van Seki naar de stad Tsushima in Owari verhuisd.
De kling heeft 2 Mekugi ana en is niet ingekort , dus Ubu , ( op het Hozon papier van 2001 is 1 Mekugi-ana te zien , nadien is er een 2e bij gekomen om blijkbaar aan deze montering te zijn aangepast ) en gesigneerd met 2 karakters wat maar door een aantal van de vele Kanemitsu Mino smeden gedaan werd , normaal werd er met de titel en plaats bij gesigneerd. De Hamon is Choji Midare op Suguha basis Hamon . De Tanto heeft geen Kizu of Ware en geen smeedfouten en een oudere goede polijsting.

De Jihada is een mooie Itame met Masame-nagare Hada. De Habaki is van masief zilver die een mooi catscretch motief heeft. Alle zwaard delen zijn Sentuku met het zelfde motief, ingelgd met Shakudo ,goud en zilver, waar bij de F&K een Seal met goud ingelegd van de maker. Bij dit zwaard heeft de Tsuka geen same en Tsuka-ito wikkeling , maar is gemaakt van naturel rosewood / hardhout. De Koshirae is in zeer goede onbeschadige conditie met zeer fraaie afwerking in Sentuku ( roodkoper ).
De tsuba is gesigneerd : MORI-CHIKA en ook de Saya met een soort van boomschors is uitvoerig gesigneerd en gedateerd ; Aki Yasu Oto naga ka gatsu ( de 2e rij met Kao ) Yu sen Kuni Nao met Kao.

Een mooie koto periode Tanto met outstanding koshirae van een Chu- Saku smid.

VERKOCHT

GEGEVENS:

: klingvorm; Hirazukuri Tanto met Bo-Hi.
lengte / nagasa; 28.8 cm
hoogte / motohabe; 2,66 cm
dik / motokasane; 0,65 cm
sori; 0,26 cm
hamon; Choji Midare met Nie.
jihada; Itame en Masame-nagare met jinie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 2

Dit is een authentiek NIHONTO Japans samurai zwaard.

Een Hirazukuri Tanto, gemaakt in de late Shinshinto-periode (ca. 1854-1866), gesigneerd : SUKEDADA ( 58e generatie ) van de YOKOYAMA school , Bizen Provincie, met Juho Token Kenkyu Kai papieren.
Dit is een tanto gemaakt als een slanke Hirazukuri-Tanto in een fraaie goud-Maki lak met Kiri-Mons uit de Meji/Showa periode. . Sukesada is de 58e generatie van Tomonari en een directe leerling van Sukehira.
Bizen is de enige provincie die ervaring heeft van continue zwaardproductie van de Heian periode tot de Shinshinto periode. Ervaren zwaardsmeden van het hoogste niveau waren hier thuis. De Bizen provincie bezit alle nodige elementen en eisen voor een succesvolle zwaard productie. “BIZEN TETSU” (IJZER) was uitzonderlijk zuiver en van de hoogste kwaliteit. Hoogwaardig ijzerzand was ook beschikbaar, dichtbij de zee. De watervoorziening van de ASAHIGAWA- en YOSHIGAWA-RIVIEREN waren zeer zuiver. En zij hadden de hoogste kwaliteit houtskool ooit geproduceerd, zelfs tot het heden! De andere belangrijke factor is ook de toeleverings route, de SANYODO HIGHWAY gaat direct door de provincie Bizen. Dus dit waren de voorwaarden in Bizen die absoluut ideaal waren voor het maken van zwaarden. De Bizen Yokoyama school hebben getracht om hun zwaarden in de Ichimonji stijl te maken met de active Choji Midare Hamon.
De kling heeft 2 Mekugi ana en is niet ingekort , dus Ubu , en gesigneerd met 2 karakters of Kanji wat buitengewwon is , normaal werd er met Yokoyama school en Provincie Bizen en Tomonari gesigneerd. De Hamon is de bekende en beroemde Choji Midare Yokoyama hamon met aan het begin bij de Habaki de typische Yakidashi ( rechte suguha streep van ca. 3,5 cm ) . De Tanto heeft geen Kizu of Ware en geen smeedfouten en een zeer goede polijsting.

De Jihada is een mooie fijne Itame Hada met een mooie zachte glans over de kling. De Habaki is van met een zilver mantel bekleed die een mooi boomschors motief heeft.
De Koshirae is in goede onbeschadige conditie met zeer fraai goud Maki lakwerk , wat in oudere periodes alleen voor een Daimyo of Shogun gemaakt werd, met dik opgebrachte Kiri-Mons en een soort wijnrank tekening op de F&K en Kurigata .
Het certificaat is afkomstig van de JTK society ( Juho Token Kenkyu Kai ) die beheerd word door Mr. Kobayashi Yukinobu ( ook meester bij de NBTHK ) uit Musashiya Co. Osaka.

Een bijzonder mooie Tanto van Sukesada met koshirae van een Chu- Saku smid.

Prijs; € 4450, -

GEGEVENS:

klingvorm; Hirazukuri Tanto.
lengte / nagasa; 26.9 cm
hoogte / motohabe; 2,5 cm
dik / motokasane; 0,6 cm
sori; 0,22 cm
hamon; Choji Midare Yokoyama met Nie.
jihada; Itame met jinie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 3

Dit is een authentiek Japans Nihonto Samurai zwaard.
Een Shinto Tachi met Itomaki No Tachi montering uit de Shinto periode ( ca. 1590-1620 ) , ingekort met nog een rest signatuur ( Kiyo of Kiyu Mori…. ) voor zover leesbaar ) van de Sue Mihara school, in Yamashiro traditie . Gemonteerd in een mooie en goede en zeldzame Hizen Jakushi school Tachi montering met Clan mons voorzien.
Dit is een kling gemaakt in de Shinto periode en behoorlijk ingekort ( O-Suriage ) . De kling is in oudere polijsting met 6 Mekugi-ana en heeft geen smeedfouten. De Hamon is gebaseerd op Suguha met Nie.
De Jihada is een gelijkmatige Ko-Gunome met nie.
de Habaki is uit shakudo met zilver als twee delige en gegraveerd met een zon en dennentak en van zeer hoogwaardige kwaliteit. De Tachi Koshirae is in zeer goede conditie en voor zien van goud lak met 2 types familie mons in dik opgelegde goudlak. De mon met de dwars-strepen word Hiki genoemd ( bars ) en werd o.a. gebruikt door de Matsura en Shinagawa familie, de tweede mon word genoemd Myoga ( gember ) en werd gebruikt door de Hori familie. De gehele montering is ensuit en gemaakt door de Hizen Jakushi school gemaakt van ijzer en verguld/goud strooisel , waarbij het lijkt of er sneeuw op gestrooid is op het staal. De hangers zijn met draken gegraveerd en ingelegd met goud en voorzien van zilveren onderkanten. Ook de menuki hebben de twee familie mons met gouden high-lights. Meestal werden de tachi monteringen gemaakt van Shakudo , in tegenstelling tot de Jakushi school die standaard ijzer als basis materiaal gebruikten.

Een zeer speciale Tachi in zeldzame Hizen Jakushi montering in super goede conditie.

Prijs ; € 13950,-

GEGEVENS:

klingvorm ; Shinogi-zukuri Tachi
lengte / Nagasa ; 66,6 cm
hoogte / Motohaba ; 3,1 cm
dik / Motokasane ; 0,65 cm
sori ; 1,6 cm
Jihada ; Ko-Gunome met nie.
hamon ; Suguha met Nie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 5

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een aparte Moroha Zukuri Katana in montering uit de Koto periode, ongesigneerd (mumei) en toe te schrijven in de richting van Yamato school. Gemonteerd in een mooie montering en ShiraSaya en Tsunagi met origineel zilver foiled Habaki.

Te oordelen op de vorm als ruit of diamont shape lijkt de kling van de Yamato school, maar doordat die geen signatuur heeft moeilijk te oordelen welke richting. Bij de Yamato traditie waaronder de 5 scholen horen (Senjuin, Tegai, Taima, Hosho en Shikkake) zie je vele van deze klingvormen terug. Deze kling is gemaakt in de Koto periode/laat Nanbokucho begin Muromachi tijd. De kling is in polijsting met 2 Mekugi-ana en ingekort (O-sureage). De Hamon is gebaseerd op een Suguha met zacht golvende Gunome.
De Jihada is een gelijkmatige Itame met Jinie. Er is een locatioe waar een soort van laminatie opening is, ofwel Tata-ware, maar die staat niet open en gezien de leeftijd van meer dan 600 jaren niet echt serieus te noemen.
De Koshirae is in goede conditie de Habaki is uit koper.
De Saya is mooi gemaakt en is zwart gelakt afgewerkt zoals je ook aantreft bij de Tensho monteringen. De Tsuka is gewikkeld met zwart Tsuka-Ito en de Same is ook zwart gelakt in goede conditie.

De menuki zijn Shishi tempelhonden en de Tsuba is uit ijzer met waaiers met goud inleg, de Fuchi is met golven van de Omori school, de Kashira is een zwart gelakte uitvoering met het Tsuka-ito band erover, alles in goede conditie.

Een speciale Koto kling in goede originele conditie en mooie Koshirae in goede conditie.

Prijs ; € 4950,-

€4250,-

GEGEVENS:

klingvorm ; Shinogi-zukuri katana
lengte / Nagasa ; 62,7 cm
hoogte / Motohaba ; 2,83 cm
dik / Motokasane ; 0,6 cm
sori ; 1,5 cm
hamon ; Suguha met lichte Notare.
Jihada ; Itame met Jinie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 6

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.

Shinto Wakizashi met oude polijsting en een goede Koshirae.
Een Gunome Midare Hamon gaat over de hele kling, de kling is gesigneerd SukeMitsu (wij kunnen deze signatuur niet garanderen, deze kling wordt in opdracht klant verkocht) en Ubu met 1 mekugi-ana, de kling heeft geen ware of smeedopeningen.
De Saya is zwart lak en zeer mooie conditie, de Habaki is koper.
De Tsuba van ijzer met een kikker die door de tsuba kijkt en goede kwaliteit, Menuki zijn van Shakudo met wilde varkens als afbeelding.
De F&K zijn Shakudo met golven in goud.

Prijs Euro ; 1350,00

€1150,-

GEGEVENS:

klingvorm ; shinogizukuri Wakizashi
lengte ; 38.2 cm
hoogte ; 2.4 cm
dik ; 4.0 mm
sori ; 0.5 cm
hamon ; Gunome Midare met Nie & Nioi.
Jihada ; itame en mokume.Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 8

Shinshinto Wakizashi met goede polijsting en een goede Koshirae.
Een Suguha Hamon gaat over de hele kling, de kling is gesigneerd Manju Maru. en Ubu met 1 mekugi-ana, de kling is foutloos.
Dit zwaard is enkele jaren geleden verkocht op de veiling van Christies in London.
De Saya is zwart lak de Habaki is koper.
De Tsuba van ijzer met een Kiri Mon en goede kwaliteit, Menuki zijn bloem bladeren
De F&K zijn Shakudo met bloemen in goud.
Een goede Koshirae en mooie kling. En ShiraSaya ( geen tsunagi )

Prijs Euro ; 2750

€2250,-

GEGEVENS:

klingvorm ; hirazukuri Wakizashi
lengte ; 32.7 cm
hoogte ; 3.2 cm
dik ; 7.0 mm
sori ; 0.5 cm
hamon ;Suguha met Nie & Nioi.
Jihada ; itame en mokume.

Nihonto - Samurai sword

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 9

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.

Koto of begin Shinto lange O-Wakizashi met oude polijsting en een goede en mooie Koshirae.
Een Gunome Midare Hamon gaat over de hele kling, de kling is ongesigneerd (deze kling wordt in opdracht klant verkocht), en Ubu met 2 mekugi-ana, de kling heeft geen ware of smeedopeningen.
De Saya is zwart lak en zeer mooie conditie, de Habaki is een 2 delig van koper en verguld.
De Tsuba van uit Shakudo en goede kwaliteit, Menuki zijn van Shakudo met koeien als afbeelding.
De F&K zijn van Koper en Shakudo met wijnbladeren en druiven in goud en zilver.
een leuke kling voor restauratie, na polijsting zal deze zijn oude glans en details weer laten zien, De Koshiare is in prima conditie en goede kwaliteit.

VERKOCHT

GEGEVENS:

klingvorm ; shinogizukuri O-Wakizashi
lengte ; 54.5 cm
hoogte ; 2.6 cm
dik ; 5.0 mm
sori ; 1.4 cm
hamon ; Gunome Midare met Nie & Nioi & Sunagasi.
Jihada ; itame

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 10

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een Mumei ShinShinto Wakizashi met Hitatsura Hamon, met HBTHK Hozon papier, toegeschreven aan: Tsunahiro (laat shinshinto) met mooie en goede kwaliteit Koshirae.
Deze smid behoorde tot de Soshu school en leefde in de laat ShinShinto periode (1865-1867).
Soshu Tsunahiro heeft vele Wakizashi en Katana zwaarden gemaakt. Hij behoort tot de Jyo-Saku klasse en maakte Ryo- Wazamon scherpe zwaarden die bij de Samurai geliefd waren om hun snij kwaliteit.
De eerste Generatie Tsunahiro verhuisde naar de Sagami provincie aan het eind van de Muromachi periode en daar werden de zwaarden in de Soshu-den traditie gemaakt.
In tegenstelling tot andere werken heeft deze kling Masame hada en een Mitsumune die ook in de Habaki doorloopt.
De Wakizashi is Ubu, niet ingekort met 2 Mekugi-ana, de Habaki is een 2 delige met goud folie omwikkeld van goede kwaliteit. De Kling is goed gepolijst en heeft geen smeedfouten,
De hamon is Hitatsura / Midare met Niedeki en Nie, met Kinsuji en Sunagashi. De Jihada is een goed gemaakte Masame met Jinie en geeft een ruige indruk weer.
De koshirae is van goede kwaliteit, De Saya is door schade opnieuw gerestaureerd en van een nieuwe laklaag voorzien, de Tsuka is met zwart Tsuka-Ito gewikkeld en oude Same met grote nokken, de Menuki zijn Oki of Oni figuren. De Fuchi en Kashira zijn Shakudo met Nanako met goud high-lights met Samurai in een landschap voorstelling in zeer goede kwaliteit.
De Tsuba is gemaakt van ijzer en heeft ook een landschap met een man in kimono, met goud ingelegd. Ook heeft de Saya een Kurigata in ijzer met insekten.

Een bijzondere kling met een mooie Koshirae.

Prijs ; € 3250,-

€2900,-

GEGEVENS:

klingvorm; Hirazukuri Wakizashi
lengte/ Nagasa ; 41,3 cm
hoogte Motohaba; 2,95 cm
dik / kasane ; 0.91 cm
sori ; 1,0 cm
hamon ; Hitatsura Midare met Niedeki en Nie , met Kinsuji en Sunagashi.
Jihada ; Masame dichtgesmeed met Jinie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 11

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een foutloze Shinogi-zukuri Katana in montering uit de eind Shinshinto periode, onsigneerd (mumei) en toe te schrijven in de richting van: Echizen Seki school of Jumyo. Gemonteerd in een mooie Higo school montering.

Deze kling is nog vrij jong en komt tegen het eind van het Samurai tijdperk, is Ubu ( niet ingekort ) en heeft daardoor nog zijn originele lengte en vorm.
Doordat het een Shinshinto kling is, gemaakt in de Koto/Nanbokucho stijl met grote kissaki ( O-kissaki ) geeft het zwaard een krachtige indruk.
Dit is een grote robuuste kling en is foutloos in polijsting met 1 Mekugi-ana en niet ingekort (Ubu ), De Hamon is gebaseerd op een wilde Gunome-Midare met Yakidashi voor de Habaki, de Boshi is Midare Komi.
De Jihada is een fijne gelijkmatige Mokume met Jinie.
De Koshirae is in goede conditie de Habaki is uit koper.
De Saya is mooi gemaakt en heeft een diepe bruine kleur met buffel hoorn afgewerkt. De Tsuka is gewikkeld met donker bruin Tsuka-Ito in goede conditie.
De menuki zijn Draken en de Tsuba en F&K zijn van de Higo school, uit ijzer met goud ingelegde wind draken en wolken in goede conditie.

Een mooie Shinshinto kling in goede originele conditie en mooie Koshirae in goede conditie.

Prijs ; € 4150,-

€3750,-
HOLD

GEGEVENS:

klingvorm ; Shinogi-zukuri katana
lengte / Nagasa ; 70,5 cm
hoogte / Motohaba ; 3,2 cm
dik / Motokasane ; 0,75 cm
sori ; 1,65 cm
hamon ; Gunome-midare.
Jihada ; Mokume met Jinie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 12

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een Gendai periode NO-DACHI in goede orginele polijsting, in Shirasaya met NBTHK Hozon papieren, Gesigneerd en gedateerd: Hizen no Kuni Mitsuhiro, Showa 27 nen 8 gatsu Kichijitsu (augustus 1952). Tevens heeft de nakago een Hotstamp of Kokuin, het zegel van de smit Mitsuhiro. Het is zeer ongewoon voor een Gendai smit die werkzaam was tijdens de WO-2 om dit soort speciale zwaarden te maken na afloop van WO-2. Het was in die periode vorstrekt verboden om zwaarden te maken onder het bewind van het USA gezag. Hij heeft deze kling voor de Minatogawa Shrine gemaakt, waarschijnlijk in opdracht van de Japanse overheid met toestemming van het USA gezag waar Japan toen onder viel. Mitsuhiro was werkzaam in de Saga provincie, zijn naam was toen Yamaguchi Fukutaro. Hij werd een Jumei-Tosho smit van de Japanse marine en veranderde zijn naam. Mitsuhiro had als leermeester Kurihara Akihide.

De kling heeft 2 Mekugi-ana en is Ubu (niet ingekort). De kissaki is een Chu-kissaki. De Jihada is een Ko-Itame Hada met Jinie en Chikei. De Hamon is een Niedeki Notare met hele kleine Choji erin, Yo en Ashi. De Habaki is 2 delig, verguld en zilver met daarop een gegraveerde Mon, dit is de Mon Kikusui genaamd, de Chrysantheum op het water van de Minatogawa Shrine.
Een bijzonder zeer lang zwaard in orginele polijsting.

Prijs Euro 14.900,=

GEGEVENS:

klingvorm ; shinogi-zukuri Katana / NO-DACHI
lengte ; 99,42 cm
hoogte ; 3.56 cm
dik ; 0.85cm
sori ; 3.69 cm
hamon ; Niedeki Notare met Choji, Yo en Ashi
Jihada ; Ko-itame met Jinie en Chikei

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 13

Dit is een geen authentiek Japans Samurai zwaard. , maar gemaakt voor een Japanese film.
Een slanke Jumonji Yari in montering
deze Yari is gemaakt om samen met de spelers en figuranten en hun wapens in een Japanses film dienst te doen.
Ik denk dat de kling dan ook niet gesmeed is, hij heeft geen zichtbare Jihada en Hamon, tevens is de Yari niet de echte scherpe snijkanten als een gesmeede.
de Jumonji Yari is wel goed gemaakt en heeft de juiste symmetrische afmetingen en voorzien van een nette Gendai montering.
Totale lengte van de Yari met Montering is 113 cm. Totale lengte met Nakago van de Yari is 37,4cm
Een leuk stuk voor display.

Prijs Euro 650,-

GEGEVENS:

klingvorm ; Jumonji Yari
lengte / nagasa ; 14.0 cm
breed uiteinden zijkant 10,5 cm
dik ; 1,2 cm
sori ; 0.0 cm
hamon ; geen
Jihada ; geen

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 14

Dit is een authentiek NIHONTO Japans samurai zwaard.

Een Hirazukuri Tanto, gemaakt in de vroege Edo-periode (ca. 1655-1663), gesigneerd : Kazusa no Suke Fujiwara KANESHIGE (2e generatie) uit de Musashi Provincie, met NBTHK Hozon papieren.
Dit is een tanto gemaakt als een robuuste Hirazukuri-Tanto en heeft een mooie oude Edo periode montering en ShiraSaya .
KANESHIGE maakte zijn zwaarden in Jyuzuba stijl/hamon die zeer veel gelijkenis hebben met die van Nagasone KOTETSU. Hij werd in dienst genomen als zwaardsmid door de Todo Clan en maakte toen zijn zwaarden in de Setshu Provincie.
Zijn zwaarden worden gezien als zeer scherp (Ryo-Wazamono) en gerekend tot de jo-jo saku klasse, en er word gezegd dat een groot Samurai bij naam Musashi Miyamoto , zijn katana gemaakt door Kaneshige als zijn heiligdom en belangrijkste bezit behandelde.
Kazusa Kaneshige wordt gezien als een van de beste zwaardsmeden uit de Shinto-tijd , en was de zoon / student van de eerste generatie Izumi Kaneshige. Kazusa Kaneshige was o.a. de mentor van Nagasone KOTETSU en andere belangrijke smeden uit die tijd , als Hojyoji Masahiro, Hojyoji Yoshitsugu ,Miyoshi Nagamich en anderen.
Kazusa Kaneshige wordt in de Hawley met 80 punten gewaardeerd.

De kling heeft 2 Mekugi ana en is iets Machiukuri (ingekort) en gesigneerd (de laatste 2 karakters ontbreken daardoor) , de Hamon is Gunome met Nie en Sunagashi/Kinsuji . De Tanto heeft geen Kizu of Ware en geen smeedfouten en een prachtige polijsting.
De Jihada is een mooie fijne Itame Hada met een mooie zachte glans over de kling alsof de kling nat is. De Habaki is van hout en zwart gelakt. De Kogatana is gesigneerd en de kozuka is van sentuku/Yamagane met als afbeelding voor de regen schuilende mannen.
De Koshirae is in goede gebruikte originele Edo periode conditie en van goede kwaliteit met een paar barsten in het lakwerk van de saya ( zie foto's ). De Menuki zijn shakudo draakjes. De Tsuka heeft geen wikkeling maar Same met de F&K van buffelhoorn. De Saya is voorzien van Sentuku/Yamagane zwaard beslag met afbeelding van een gegraveerde draak (en een buffelhoorn Kaeshizuno) en vlinders op de Kurigata en een ShiShi op de Saya.

Een bijzondere Tanto van Kaneshige met Edo periode koshirae van een Jo-jo Saku smid. (80 punten Hawley)

Prijs; € 4950, -

GEGEVENS:

klingvorm; Hirazukuri Tanto.
lengte / nagasa; 22.9 cm
hoogte / motohabe; 2,7 cm
dik / motokasane; 0,7 cm
sori; 0,15
hamon; Gunome met Nie en Sunagasi en Kinsuji.
jihada; Itame met jinie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 15

Dit is een authentiek NIHONTO Japans Samurai zwaard.
Een gesigneerde Shinto Wakizashi : gesigneerd ; Hizen no kuni Tadayoshi ( 1e Generatie ). Periode is Shinto ca. 1600/1615 . Gemonteerd in een mooie Edo periode Koshirae.
Sadayoshi de eerste generatie, geboren als Hashimoto Shinzaemon, was een zwaardsmid uit de provincie Hizen, HASHIMOTO SHINZAEMON. SAGA JU NAGASE School. De huidige Saga prefectuur op Kyushu Island. Zowel zijn vader als grootvader stierven toen Tadayoshi 13 jaar oud was. Tadayoshi leerde onder Dotanuki Zenbei in de provincie Higo, huidig Kumamoto pref. Tadayoshi en Munenaga gingen naar Kyoto om te leren onder de Umetada School in 1596. Tadayoshi heeft het smeden van goede en scherpe zwaarden geleerd van Munenaga. Tadayoshi keerde in 1598 terug naar Hizen. Tadayoshi werkte als ingehuurde zwaardsmid van de familie Nabeshima in het domein van Saga. Tadayoshi’s eerste zwaard met een datum werd gemaakt in 1600 op 29-jarige leeftijd. Hij veranderde de naam in Tadahiro ter gelegenheid van de goedkeuring als Titel Musashi-Daijo in februari 1624. Tadahiro (Tadayoshi) stierf in 1632 op 61 jarige leeftijd.
Zijn zwaarden worden gerangschikt als een Saijyo-saku en O-wazamono scherp in de Shinto-periode. De Hizen School had een uiterst belangrijke plaats in de geschiedenis van deze periode.
De Habaki is een 2 delige van messing / veguld met masief zilver. De Kling is goed gepolijst en heeft geen smeedfouten.
De Jigane is Ko Itame Hada ook wel de Hizen Konuga Hada genoemd met een typische blauwe gloed in het staal ,mooi egaal in structuur met Jinie. De Nakago heeft de horizontale vijlstreken ( Yoko-yasurime ) en de typische Hizen Tadayoshi ronde Kutijiri uiteinde. Helaas is de nakago in het verleden eens door een niet deskundige bezitter schoon gemaakt met vermoedelijk schuurpapier of staalwol en daardoor wat van de patina verwijderd en de signatuur wat afgeschuurd.
Dan de Hamon is de typische Hizen Nie deki Suguha hamon.
De koshirae is van redelijk goede kwalitei en eenvoudig uitgevoerd, De Saya is met oranje/bruin Same bekleed. De Tsuka is met donker blauw Ito draad gewikkeld en de Menuki zijn van Shakudo met als afbeelding een huis en hooischuur . de Fuchi & Kashira zijn uit ijzer met naaldbomen. De Tsuba is van ijzer met messing rand van de Nanban school.

Een leuke mooie Wakizashi met veel sori en met een mooie Edo periode Koshirae.

Prijs ; € 3900,-

GEGEVENS:

klingvorm; Shinogi zukuri Wakizashi
lengte/ Nagasa ; 44.0 cm
hoogte Motohaba; 2,6 cm
dik / kasane ; 0.6 cm
sori ; 1,6 cm
hamon ; Nie deki Suguha
Jihada ; Ko Itame / Hizen Konuga Hada.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 16

Dit is een authentiek Japans Nihonto samurai zwaard.
Een Hirazukuri Tanto , gemaakt in de Shinshinto periode (ca. 1850), ongesigneerd in een zeer fraaie en aantrekkelijke montering , Mumei (ongesigneerd ) met 1 mekugi-ana.
Omdat de Tanto mumei is en uit de Shinshinto periode is , blijkt het moeilijk om deze toe te schrijven aan een smid of school. Gezien dat de Bizen school dit type Hamon hebben ontwikkeld kan de Tanto in die richting worden geplaatst van Bizen/Sue-Bizen.
De kling heeft nog een mooie polijsting en heeft geen smeed fouten of ware. Op de Mune is richting de voorkant een verjonging aangebracht wat bij Tanto's wel vaker te zien is maar het model Tanto interessanter maakt.
De Jihada is een dichte Itame Hada. De Habaki is van koper.
De Tsuka is zonder Ito-band met goede Same, en F&K met golven en de Kojiri als Lobster zijn van zilver, de Menuki zijn ook Lobster maar van roodkoper met goud high-lights. De Tsuba is Shakudo met een grote dikke Lobster in roodkoper. De Saya is zwart gelakt met strooisel en met een roodkoper Kurigata met Lobster die een vis pakt.
Een mooi en smaakvol geheel met leuke en goede kling.

VERKOCHT

GEGEVENS:

klingvorm; Hirazukuri Tanto.
lengte / nagasa; 24.2 cm
hoogte / motohabe; 2.6 cm
dik / motokasane; 0,75 cm
sori; 0.2 cm
hamon; Gunome met crabclaws in Nie.
jihada; Itame.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 17

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een foutloze grote hirazukuri Katana uit de Shinshinto periode, ca. 1854-1864 ongesigneerd (Mu-mei), en toegeschreven door NBTHK Hozon papieren aan Shoji Yamon NAOKATSU (Musashi provincie) 2e generatie , gemonteerd in een excellente Koshirae met HBTHK Hozon op de Shonai tsuba.
Yamon Naokatsu werd als zoon geboren van Naokatsu 1e generatie die een zoon was van Naotane.

Naokatsu maakte Wazamono scherpe zwaarden en behoort tot de Jyojyo Saku smeden en word gewaardeerd met 50 punten in de Hawley.

Hij werd geboren in 1835 en signeerde in het begin van zijn loopbaan met Naoyoshi en hij overleed slechts 4 jaar na de dood van zijn vader in 1862. in 1884 (Meiji) op 50 jarige leeftijd. Er zijn gesigneerde zwaarden van hem bekend tot 1871.

Ik heb inmiddels al vele Naokatsu en Naotane school klingen gezien, maar deze is qua hamon en smeedwerk een excellent exemplaar met waanzinnig veel activiteit in de Hamon , die bijna tot aan de Shinogi rijkt.

De Bo-hi is door Naokatsu zelf gemaakt in tegenstelling tot vele andere klingen met een Bo-hi die er later zijn ingezet.
Dit is een grote robuuste kling die op een Nanbokucho kopie lijkt en is foutloos in zeer goede Japanse polijsting met 1 Mekugi-ana en niet ingekort (Ubu), De Hamon is Gunome Midare en Ko-Choji Midare-Ba en Una-n0-ha (horse teeth) met Ko-nie Deki. ook is er Sunagashi en Kinsuji te zien.
De Jihada is een dichte Ko-Itame Hada met Jinie.
De Koshirae is in zeer goede conditie en zeer hoogstaande kwaliteit, de Habaki is met goudfolie omwikkeld. De Saya is ingestrooid met gemalen deeltjes van kever schildjes , ook is er een Omori school Kojiri aan het eind van de Saya, de Kurigata is uit buffel hoorn, de Tsuba is een unieke met NBTHK Hozon papieren uit ijzer met een enorme grote en dikke (dikste punt 1,25cm) Ebi garnaal in Yamagane met ogen van Shakudo, de F&K zijn messing met vergulde of goud ingelegde Japanse gebedsplaatjes en de Menuki zijn weer de Yamagane Ebi. De Tsuka is nieuw gewikkeld met zwart gekleurd Tsuka-Ito en nieuwe same.

Een perfecte foutloze kling in zeer goede polijsting van Naokatsu en mooie hoogwaardige Koshirae in perfecte conditie.

VERKOCHT

GEGEVENS:

klingvorm ; shinogi-zukuri Katana
lengte / Nagasa ; 71,2 cm
hoogte / Motohaba ; 3,3 cm
dik / Motokasane ; 0,7 cm
sori ; 1,3 cm
hamon ; Gunome Midare en Choji Midare Ba Una-no-ha ( Horse teeth ) met Ko-nie Deki en Sunagashi en Kinsuji.
Jihada ; Ko-Itame met Jinie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 18

Dit is een authentiek Japans WO-2 Samurai zwaard uit privé collectie.
Een Shinogi zukuri, laat KOTO (Momoyama periode ca. 1573-1580) Katana met originele Kai Gunto marine montering, Ongesigneerd en toegeschreven door de NBTHK; UJISADA (Izumo no Kami) met HOZON papier en toeschrijving van de Nederlandse Token Vereniging, in een mooie originele Koshirae en officiers kwast/tassel.

Ujisada was een smid uit de Mino provincie en vestigde zich later in de Owari provincie. Deze smid valt in de klasse Jo-saku (superieur).
Dit zwaard is tentoongesteld geweest ter ere van Ogasawara Nobuo sensei op 16 November 1982. Het zwaard is lange tijd in bezit geweest van de Hr. Han Bing Siong.

De Japanse officier heeft dit oude familie zwaard in gebracht toen hij in dienst trad en de marine montering speciaal voor deze brede kling laten aanpassen.

De kling is niet machinaal gemaakt maar op traditionele manier gesmeed en niet duidelijk gekort en dus Machiukuri en heeft 3 Mekugi-ana en heeft een mooie polijsting.
De Hamon is een Gunome Midare en de kling heeft een grote O-kissaki met een mooie Sori. De Koshirae is in goede conditie met de typische Marine dubbele hanger en de Haaienhuid Saya. De Tsuka is origineel met oude wikkeling en zwarte Same .
Een goede krachtige Koto kling en mooie Kai Gunto koshirae in goede conditie.

Prijs ; € 7900,-

HOLD

GEGEVENS:

klingvorm; Shinogizukuri Katana
lengte/ Nagasa ; 66.7 cm
hoogte Motohaba; 3.3 cm
dik / kasane ; 0.65 cm
sori ; 1,7 cm
hamon ; Notare / Gunome Midare. Tobiayki en Nioi
Jihada ; O-Itame/mokume. Ji-nie en Chikei.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 19

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een mooie gesigneerde NAGINATA in nieuwe ShiraSaya uit de Shinto periode (ca 1660/1670). Gesigneerd : Fujiwara Muneyuki van de Bungo provincie.
Muneyuki behoord tot de orde van Jyo Saku smeden en is in de klasse Ryo Wazamono (zeer scherp) In de provincie Bungo werden zeer veel zwaarden gemaakt, en de heeft een lange traditie die begint rond 1360 en heeft vele goede smeden gehad.
Smeden met goede namen die goede en scherpe klingen produceerden als , Sadamori , Morishige , Moriiye , Hisayuki , Kanenaga , en veel meer. Dit is een kling in goede polijsting, 1 Mekugi-ana en Ubu met Naginata Bo-hi, er zit een kleine Kizu boven de Shinogi , zie foto. Het bijzondere aan Bungo klingen is dat de Hamon / Ha scherp afsteekt tegen de Jihada en zeer duidelijk en krachtig naar voren komt wat de kling een fris en krachtig uiterlijk geeft.
De Jihada is dicht gesmeed wat doet denken aan de naaste Hizen provincie met de vele Hizen smeden. In die periode regeerde over dat deel van Japan de Daimyo Shimazu , die toen de Hizen smeden het voorrecht gaven van het betere staal, zelfs import staat (Nanbantetsu/Nederlands en Portugees staal).
De Hamon is mooie Suguha basis met K0-Gunome Midare in Nie Deki. De Jihada is een dichte Ko-Itame met Jinie.
De naginata is in goede polijsting en heeft zijn originele lengte, is dus Ubu en heeft 1 Mukugi-ana en een Habaki van koper.
De kling is slank met in de Boshi een mooie turn-back van de Hamon ( Hakikake ), en de typische Naginata Bo en Hi.
Een goed gemaakte Naginata met een mooie sori en mooie Bo-Hi.

Prijs Euro 2250,-

GEGEVENS:

klingvorm ; Naginata
lengte / Nagasa ; 40,3 cm
hoogte / Motohaba ; 2,67cm
dik / Motokasane ; 0,85 cm
sori ; 2,2 cm
hamon ; Suguha met Ko-Gunome Midare en Nie deki.
Jihada ; Ko-Itame met Jinie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 20

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een foutloze Shinogi-zukuri Katana in montering uit de Muromachi Koto periode, onsigneerd (mumei) en toegeschreven aan : Mino Senjuin school. Door NBTHK Hozon certificaat Gemonteerd in een prachtige Uchigatana Koshirae met Kutsuwa (horse-bit) Familie Mons van de Shimazu Yoshihiro familie. Met HBTHK Certificate op de Fuchi-Kashira, toegeschreven aan de Satsuma school. De Tsuba heeft de mon als Hishi (diamond shape) uitgewerkt in de tsuba zelf.

Deze kling is ondanks zijn leeftijd van ca. 500 jaren Ubu (niet ingekort) en heeft daardoor nog zijn originele lengte en vorm.
De Mino Senjuin school is de belangrijke school van de Mino traditie en kan terug gevolgd worden tot de Yamato Senjuin school in de Heian periode (ca. 794-1185).
Experts denken dat aan het eind van de Kamakura periode (ca. 1300) de smid Sensui in Yamato op uitnodiging naar Akasaka stad in Mino is gekomen om daar te werden voor Oui-no-sho van de Todai-ji tempel.
Kuninaga, de zoon van Sensui werkzaam in de Nanbokucho periode als Mino Senjuin of als de Akasaka Senjuin school, word gezien als de oprichter van deze school.
Deze Katana is van een latere datum in de Muromachi periode rond 1394-1430.
Er is een groot aantal Senjuin smeden over een lange periode geweest en hebben veel zwaarden geproduceerd, dit komt omdat er een periode was waarin vele oorlogen waren en de vraag naar zwaarden extreem hoog was. Deze katana is gemaakt voor de methode met o.a. één hand verchten als kortere katana de uchi-katana. Deze Katana is met de typisch en mooie sori uit de Koto periode. Deze Katana was ook vertegenwoordigd in een Japans magazine (zie foto bijlage).

Dit is een elegante kling en is foutloos in Japanse polijsting met 1 Mekugi-ana en niet ingekort (Ubu).
De Hamon is gebaseerd op Suguha Midare en Ko-Choji Midare Ba met Ko-nie Deki.
De Jihada is Itame/mokume Hada met Jinie.
De Koshirae is in goede conditie in een speciale Topei Saya met uitmuntend lakwerk wat weer door een aantal zeer geoefende kunstenaars gemaakt word in Japan op traditionele wijze, Het label met naam en beschrijving van het lakwerk hangt aan de Saya, de Habaki is met een goud folie omwikkeld.
De Saya is voorzien van een aantal mooi gemaakt goud-maki afbeeldingen en heeft een diepe rode basis kleur . De Tsuka is gewikkeld met donker bruin Tsuka-Ito van leer in goede conditie.
De menuki zijn Shakudo mons en de Tsuba is denk ik van de Higo school, uit ijzer met goud ingelegd Key-fret design met een mon en bloesem.

Een geweldige Koto kling van rond de 500 jaar oud in goede originele conditie en mooie hoogwaardige Koshirae in goede conditie.

Prijs ; € 11.750,-

GEGEVENS:

klingvorm ; Shinogi-zukuri Tachi
lengte / Nagasa ; 67,9 cm
hoogte / Motohaba ; 2,8 cm
dik / Motokasane ; 0,55 cm
sori ; 1,7 cm
hamon ; Suguha Midare en Ko-Choji Midare Ba met Ko-nie Deki.
Jihada ; Itame/mokume met Jinie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 21

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een Mumei Shinto Wakizashi, toe te schrijven aan de: Echizen of Chikuzen School (shinto ca. 1700/1750) met mooie en speciale Koshirae, die vermoedelijk door de Rebellen Samurai (na 1876) gemaakt en gebruikt is.
Deze Wakizashi lijkt Ubu, niet ingekort met 1 Mekugi-ana, maar als ik de Hamon achter de habaki op de Nakago zie, loopt die door wat toch kan duiden op een ingekorte kling. De Habaki is van messing. De Kling is goed gepolijst en heeft geen smeedfouten,
De hamon is een zeer wilde grote Gunome Choji met uitschieters boven de Shinogi met veel Nie en Noi.
De koshirae is van goede kwaliteit, De Saya is omwikkeld met een soort draad en het reliëf is met rode kleur en zwart ingelegd en afgewerkt , de Tsuka is met grof draad gewikkeld en de Menuki zijn fans. De Fuchi & Kashira zijn met grote spinnen versierd met vergulde high-lights. De Tsuba is van ijzer met een spin in het web in goud en shakudo en heeft nog een rand van Shakudo. Er is ook een Kozuka met Ko-katana. De Kozuka is van Yamagane met een spin uit Shakudo en was golven in goud high-light.
Ook heeft de Saya een Kurigata uit hoorn.
Gezien de wikkeling op de Tsuka de grove F&K en Menuki en ook de met draad omwikkelde Saya denk ik dat dit een montering is uit de rebbelen tijd van Samurai die streden tegen het einde van het Samurai tijdperk. (satsuma rebellen)

Een bijzondere actieve kling met een bijzondere Koshirae.

Prijs ; € 3600,-

GEGEVENS:

klingvorm; Shinogi zukuri Wakizashi
lengte/ Nagasa ; 44 cm
hoogte Motohaba; 3,0 cm
dik / kasane ; 0.55 cm
sori ; 0,6 cm
hamon ; O-Gunome Choji met nie, Ji-nie, nio en Sunagashi
Jihada ; dichte Itame met Jinie.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: ZC 22

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een Mumei ShinShinto Wakizashi met Gunome Hamon met mooie en goede kwaliteit Koshirae.
Deze kling is uit de laat ShinShinto periode (1865-1867).
De Wakizashi is Ubu, niet ingekort met 2 Mekugi-ana, de Habaki is een 2 delige en verguld van goede kwaliteit. De Kling is goed gepolijst en heeft geen smeedfouten.
De hamon is Gunome met Niedeki en Nie. De Jihada is een goed gemaakte fijne en mooie Itame met Jinie.
De koshirae is van goede kwaliteit, De Saya is opnieuw gerestaureerd en van een nieuwe laklaag voorzien met inleg van mother of pearl, de Tsuka is met licht groen Tsuka-Ito gewikkeld en oude Same met grote nokken, de Menuki zijn draken. De Fuchi en Kashira zijn uit ijzer met goud high-lights als bloesems van de Higo school De Tsuba is gemaakt van ijzer en heeft manden en landbouwwerktuig, met goud ingelegd. Ook heeft de Saya een Kurigata en Kaeshizuno uit buffel hoorn.

Een gezonde kling met een mooie Koshirae.

Prijs ; € 3650,-

€3290,-

GEGEVENS:

klingvorm; Hirazukuri Wakizashi
lengte/ Nagasa ; 34 cm
hoogte Motohaba; 2,95 cm
dik / kasane ; 0.65 cm
sori ; 0.55 cm
hamon ; Gunome met Niedeki en Nie.
Jihada ; Itame dichtgesmeed met Jinie.

Damast Mes nr.: D4-3

Böker Laguna Chefmes unicaat, slechts 20 stuks gemaakt en reeds uitverkocht, dit is No : 19 van 20 , handgemaakt damastmes met 180 lagen en unieke handgreep.
productie van 2020 In fraaie geschenkdoos
snijlengte 21,0 cm.
Totale lengte 34,0 cm.

Geen antiek / NIEUW

prijs Euro 990,-

Damast Mes nr.: D4-4

Japans Kensaki Chefmes , unicaat handgemaakt damastmes met 67 lagen en geïntregreerde handgreep. De Hardheid is +/- 60 HRC met een kern van 10Cr staal.
In fraaie geschenkdoos
snijlengte 21,0 cm.
Totale lengte 34,5 cm.

Geen antiek / NIEUW

VERKOCHTJapanse Samurai Zwaarden Yoroi Armor & Aziatische kunst Informatie & Service
Zwaarden / Nihonto Zwaard-toebehoren Consignatie-zwaarden
Kabuto & Yoroi Damast- & Jachtmessen Boeken Blockprints & Scrollen Overige
Contact / Condities Nieuws / Agenda


Naar boven