Home send e-mail
Japanse Samurai Zwaarden Yoroi Armor & Aziatische kunst Informatie & Service
Zwaarden / Nihonto Zwaard-toebehoren Consignatie-zwaarden
Kabuto & Yoroi Damast- & Jachtmessen Boeken Blockprints & Scrollen Overige
Contact / Condities Nieuws / Agenda

Op deze pagina treft u het overzicht van de Aziatische kunstvoorwerpen welke wij momenteel in ons beheer hebben. Behalve de boeken zijn al deze producten oud /antiek of éénmalig. Het zijn dus geen reproducties. Links ziet u een korte beschrijving en rechts de bijbehorende afbeelding. Wanneer u op de afbeelding klikt krijgt u een vergroting te zien.


Kabuto & Yoroi

Kabuto & Yoroi nr.: K&Y-1

Dit is een authentiek Japans antieke Armor Yoroi & Kabuto & Menpo.
Een oude Edo periode (ca. 1700-1750) rood staal gelakte Yoroi met Kabuto als 32 platen Goshózan-kabuto model , uit de midden Edo periode , met een vlinder medate in goudlak en een rood gelakte Menpo.
Dit harnas is in originele conditie , ongerestaureerd waardoor er hier en daar verf weg is , barsten zijn ontstaan , wat draden/linten en vlechtwerk los zijn geraakt door slijtage in de vele jaren. Dat geeft dit harnas wel een uitstraling met beleving.
Deze ijzeren Kabuto heeft geen lak op de buitenkant maar een mooie roestachtige patina, het binnenwerk is er niet meer, waardoor wel mooi de opbouw van de stalen lamellen te zien is , en een Medate als een vlinder gemonteerd. De Fukigaeshi zijn gelakt en hebben een Mon of familiewapen geschilderd van de MATSUDAIRA CLAN, deze MON is ook op de borstplaat te vinden. Op de achterkant ( boven aan ) zijn nog 2 kraanvogels met goudlak aangebracht.
De Shikoro is in oude ongerestaureerde conditie.
De opberg kist is zwart gelakt met een Japans karakter erop geschilderd in oude conditie.
Een oude ongerestaureerde Yoroi voor display in originele toestand wat het harnas een bepaalde uitstraling geeft en de prijs laag houdt.

Prijs Euro 4850,-

HOLD

Kabuto & Yoroi nr.: K&Y-2

Dit is een authentiek Japans antieke kabuto.

Een zeer fraaie ijzeren gelakte 32 platen Kabuto als Goshózan-kabuto model uit de midden Edo periode , ( 1720-1760 ) met een Aoi Mon ( Hollyhock ) familiewapen.
Deze gelakte 32 platen Kabuto heeft een Medate als een Aoi Mon, deze Mon werd rond 1550 als eerste gebruikt door de Honda Clan en nadien geclaimd door de Tokugawa Clan. Er zijn diverse varianten van de Aoi mon en deze Medate Aoi mon werd door o.a. de Yamazaki Clan in Harima prefecture gebruikt.
De Hachi heeft een zwarte laklaag en daarop zijn er verdikte strippen aangebracht waardoor het erop lijkt dat het een 64 platen helm.
De Kabuto heeft een binnenwerk wat onderhevig is aan de vele jaren die de Kabuto oud is en vertoond wat slijtage.
De Mae-zashi en de Fukigaeshi zijn in oude conditie ook met zwarte verf beschilderd met lichte beschadiging , maar in totaal gezien goed te noemen.
De Shiroko is ook zwart gelakt en in goede oude conditie , niet erg verkleurd en geen losse draden.

Een zeer aparte Kabuto met Medate als mooi model.

Prijs Euro 4250,-

Kabuto & Yoroi nr.: K&Y-3

Dit is een authentiek Japans antieke kabuto/Jingasa.

Deze Jingasa uit de Edo periode (1700-1876) met 2 types familie mons erop is van een voet soldaat of Samuari geweest. De Jingasa heeft een schildpad typische vormgeving.
Als die van een soldaat zou zijn geweest was dat zeker een hoofd man gezien de kwaliteit en uitvoering van de Jingasa.
Het binnenwerk is nog compleet en in goede conditie, aan de binnen rand is wat van de buitenste verflaag af gebladerd.

De mon met de 3 cubs heet de Tortoise Shell afbeelding ofwel Kikko Mon van de Asai Nagamasa familie. De mon met de 3 pine boo takken is van de Kojo familie en betekend “long live” en wordt de Matsu Mon genoemd.

Een fraai geheel in goede kwaliteit en goede conditie.

Euro 1850,-

Kabuto & Yoroi nr.: K&Y-4

Sode, schouder/arm platen voor een Samuari harnas
periode laat Edo
de ijzeren Kittsuke-Kozane zijn met goud verf gelakt, de bandage is van donker blauw zijde band en de kwasten zijn oranje.

In goede conditie.

Afmetingen ; 20 x 20cm

Prijs 525,- Euro

Kabuto & Yoroi nr.: K&Y-5

Dit is een Japanse kabuto , verkoop in consignatie, klant opdracht.
Een zeer fraaie Kabuto als Heichozan model, als voorbeeld uit de Koto periode, vermoedelijk gemaakt in de Edo periode.
Deze Kabuto heeft geen Medate maar de grote Fukigaeshi die typerend model voor die Muromachi tijd zijn.
De Hachi heeft een mooie diepe patina en daarop zijn er rijk versierde messing/vergulde ornamenten aangebracht, zowel voor als achter op de Hachi.
Deze hachi heeft 4 grote metalen platen op de helm aangebracht in de vorm van een blad of bloembled met de grote noppen die per plaat zijn aangebracht.
De Shiroko is in zeer goede conditie, een weinig verkleurd en geen losse draden.
Zoals bij deze Muromachi periode kabuto's is er een grote Hachimanza die openstaat als een soort bloem.
De Kabuto heeft een vervangend binnenwerk van leer gemaakt ter vervanging van de oude stoffen uitvoering.
De stof op de Fukigaeshi en Mae-zashi zijn in oude conditie met wat verkleuring en beschadiging, maar in totaal gezien goed te noemen.

Een mooie Muromachi stijl Kabuto in goede conditie.

Prijs Euro 3850,-

Kabuto & Yoroi nr.: K&Y-6

Dit stuk is origineel en antiek.

Dit is een zeer bijzondere BAMEN, ofwel Horse-Kabuto uit de Edo periode.
Sommige Samurai te paard hadden ook hun paard voorzien van een uitrusting tegen pijlen, naginata en yari te beschermen waar ook deze BAMEN onderdeel van uit maakte.
De Bamen was altijd in de vorm van een drakenkop om extra angst en vrees bij de tegenstander in te boezemen.
Het masker bestaat uit samengeperst leer en daarna met Urushi-Nuri lak ge�mpregneerd. De oren zijn met leer band aan de kop bevestigd en kunnen vrij naar voren en achteren bewegen.
Deze Bamen is na vele decennia in Japan in een schuur gevonden met een dikke laag aangekoekte stof en andere aanslag, deze is na veel weken en veel borstelen grotendeels verwijderd, zie de foto�s in gevonden toestand.
Inmiddels ben ik vele vele jaren actief met de Japanse zwaardkunst en de Samurai maar in al die tientallen jaren ben ik nog nooit een Bamen tegengekomen, een uiterst zeldzaam iets.

In privé collectie

68cm lang en 45cm breed.

Kabuto & Yoroi nr.: K&Y-7

Dit is een authentiek Japans antieke Menpo.

Een mooie ijzeren Menpo met borstel snor uit de Edo periode (ca. 1700 tot 1850) .
Deze Menpo heeft geen lak aan de buitenkant waardoor het ijzer een mooie patina heeft gekregen door de jaren heen , de binnenkant is beschilderd met donker rode lak met wat afgebladerde plekken.
De keelkraag is aan de buitenkant geschilderd met goudverf , en de binnenkant afgewerkt met zwarte lak , ook hier wat afgebladerd , in een goede oude conditie en heeft geen losse draden.
Bij deze Menpo is ook de neus met een deel van de snor afneembaar.

Een mooie Edo Menpo in goede conditie.

Prijs Euro 1650,-

Kabuto & Yoroi nr.: K&Y-8

Dit is een Japanse kabuto , verkoop in consignatie, klant opdracht.
Een zeer apparte decorative gelakte 12 platen Kabuto als Goshozan model. Deze Kabuto is gemaakt volgens een zeer beroemde kabuto die in Japan in een museum staat. De Hachi zelf is uit de Edo periode, en nadien in de Taisho of Showa periode ( 1912-1926 ) zijn de Medate en hoorns erop aangebracht.
Deze Kabuto met een Medate als Japanse duivel of Oni is ook zwart gelakt. Alle delen zijn afneembaar en de horens zijn van een soort geperst papier gemaakt en zeer licht in gewicht.
Deze hachi is opgebouwd uit 12 platen.
De Shiroko is bekleed met een soort leder en in goede conditie, en heeft geen losse draden en de Hachi heeft het stoffen binnenwerk met band voor het bevestigen op het hoofd en de Mempo.
Een zeer speciale en decorative Kabuto in goede conditie.

Prijs Euro 3700,-

Kabuto & Yoroi nr.: K&Y-9

Dit is een authentiek Japans antieke Kabuto.
Een zeer fraaie gelakte Edo periode bijzondere Kawari-Kabuto model uit de 2e helft Edo periode (ca.1690-1730).
Deze zwart gelakte Kabuto heeft een Medate in de afbeelding van een kraanvolgel als Mon of familiewapen van de KARASUMARU Clan. Dit soort Kabuto is zeldzaam en was van oorsprong een copie uit China van hooggeplaatste priesters uit de oudheid.
De Hachi heeft een relatief goede zwarte laklaag met weinig diepgaande beschadigingen. De basis is ijzer , ook de extra verhoging is uit ijzer gemaakt als basis. Deze Kabuto heeft geen Fukigaeshi maar wel een koper rand aan de Mae-Zashi.
De Kabuto heeft een origineel oranje linnen binnenwerk wat nog in goede conditie verkeert , maar aan één kant los is.
De Mae-zashi is bij deze Kabuto onderdeel van de Hachi zelf en vorm een vaste eenheid die mee geschilderd is , de binnenkant is zwart gelakt. De Shiroko is in goede oude conditie van metaal en zwart gelakt en heeft geen losse draden en slechts weinig verkleurd.
Een zeer aparte Kabuto met originele Medate, een uitzonderlijk model dat 38 cm hoog is (incl. de Shiroko).

Prijs Euro 5300,- , Kabuto Standaard niet inbegrepen

Kabuto & Yoroi nr.: K&Y-10

Dit is een authentiek Japans antieke Jingasa.
Deze Jingasa uit de Edo periode (1700-1876) met een Clan of familie mon erop is van een voet soldaat geweest. De Jingasa heeft het typische pannenkoek model.
Het binnenwerk is niet compleet maar het geheel in redelijk goede conditie, aan de binnen rand is iets van de verflaag af gebladerd en er zijn wat barstjes in de lak.
De mon heeft de afbeelding van de Tsuta Mon ( bloem van de Poison Ivy plant met 5 bloem bladeren ) van de Matsudaira of Iwamura in Mino Clan of familie.
Een fraai geheel in goede kwaliteit en goede conditie. Diameter 38cm.

VERKOCHT

Kabuto & Yoroi nr.: K&Y-11

Dit is een authentiek Japanse Boys-day kabuto set.
Een zeer fraaie Boys-day set met Kabuto, Tachi en Yumi met pijl en opberg kist.
Deze set is uit ca. 1950-1960 en is bedoeld als Boys-day set die voor de verjaardag bij 14 jaar oud worden geschonken werd aan de zoon.
Dit is geen simpele toeristen of export boys-day set , maar een betere set die goed gemaakt is en voorzien is van 2 familie mons, tevens is de Kabuto-medate gesigneerd.

De Mons zijn de Hayakawa (Cherry blossem) in vol gekleurde uitvoering met goudlak en als niet ingekleurde mon.
Deze Kabuto hachi heeft noppen waarvan er 7 stuks onder elkaar per plaat zijn aangebracht en diverse fraaie verzieringen.
De Shiroko is in zeer goede conditie, niet erg verkleurd en geen losse draden.

Ook de pijl en boog en de tachi met hun standaard zijn voorzien van de familie Mons en in dikke zwarte lak uitgevoerd.
De kist heeft ook de Mon en met dikke zwarte lak uitgevoerd, binnen in heeft de kist een soort papier behang met golven.

Medate Inscriptie : Saga Kokuhin Kabuto ( copie of National important Kabuto ). Dai Nan Kou Masashige Kusunoki ( Busho Army Officer ).
Chyou Go Son Shi-die ( name of Tempel ). Hou Zou ( keep this Tresure )
Signature : Tomo Masa Yetsu ( Maker )

Afmetingen ;
Kabuto zonder Medate ; 33cm Hoog- 28cm Diep- 22cm Breed
Klist ; 33cm Hoog- 31cm Diep- 40cm Breed
Boog ; 91cm Hoog.
Tachi ; 65cm Hoog.

Een mooie Boys-day Kabuto set in goede conditie.

Prijs Euro 1850,-

Kabuto & Yoroi nr.: K&Y-12

Dit is een authentiek Japans antieke Kabuto.

Een zeer fraaie gelakte originele midden Edo periode Akoda-nari Kabuto model uit de midden Edo periode (ca.1660-1690). Deze donkerrood/bruin gelakte Kabuto heeft met een ijzeren Hachi die gelakt is , een Medate is als een Japans karakter stijl gegeven met goudkleur verf.
De Hachi heeft een relatief goede donkerbruine laklaag met een paar plekjes waar de lak afgesprongen is. Deze Kabuto heeft op de Mae-zashi wenkbrauwen en een frons in het voorhoofd. De Hachimanza boven op de Kabuto bestaat uit 4 delen en in goede conditie.
De Kabuto heeft een donkergroen linnen binnenwerk wat nog in goede conditie verkeert. Tevens is de dubbele kwast aan de achterzijde aanwezig. De Mae-zashi is bij deze Kabuto onderdeel van de Hachi zelf en vorm een vaste eenheid die mee geschilderd is , de binnenkant is donder rood. De Shiroko is in goede oude conditie van metaal en zwart gelakt dun leer bekleed dat zwart gelakt is. Ook de Fukigaeshi zijn met dun leer bekleed en gelakt, wat op de linker zijde enigszins beschadigd is.
Een mooie originele Edo periode Kabuto met Medate.

Prijs Euro 2650,-

Kabuto & Yoroi nr.: K&Y-13

Dit is een authentiek Japans antieke Jingasa.
Deze Jingasa uit de Edo periode (1700-1850) met een familie mon erop die is gecombineerd uit 2 verschillende Mons en is van een soldaat of Samuari geweest. De Jingasa heeft een schildpad typische vormgeving.
Als die van een soldaat zou zijn geweest was dat zeker een hoofd man gezien de kwaliteit en uitvoering van de Jingasa met kwast op de achterkant.
Het binnenwerk is niet compleet , er zijn een paar scheuren in de verflaag af er is iets afgebladerd. Wat wel een mooi kenmerk is dat deze Jingasa denkelijk een slag van een zwaard heeft opgevangen gezien de inpackt en beschadiging , zie de foto.
De mon als swastica binnenin heet de Manji ofwel 10.000 afbeelding van de Tanami in Kawachi Clan of familie. De mon die er als tak om,heel ligt is van de Kitagawa Clan of familie en betekend “Fuji” en wordt de Wisteria Mon genoemd. Een bijzondere mon , gecombineerd in n geheel wat weinig voorkomt.
Een fraai geheel in goede kwaliteit en een conditie met enkele lak beschadigingen navanant aan de leeftijd. Afmetingen : 33cm x 29cm

Euro 460,-

Kabuto & Yoroi nr.: K&Y-14

Dit is een authentiek Japans antieke Kabuto.
Een zeer fraaie gelakte originele vroeg tot midden Edo periode 18 platen Goshozan Kabuto model uit de midden Edo periode (ca.1660-1690). Deze donkerbruin gelakte Kabuto met goudverf op de aanhechting van de platen heeft met een ijzeren Hachi die gelakt is , een Medate is als een Boeddhistische Ken met een draak erop in goudkleur verf.
De Hachi heeft een goede donkerbruine laklaag met een maar weinig beschadigingen. Deze Kabuto heeft op de Mae-zashi in dezelfde lak. De Hachimanza boven op de Kabuto bestaat uit 4 delen en in goede conditie met graveringen in het messing. Ook de Fukigaeshi zijn met dezelfde lak, wat binnenin iets lak beschadiging heeft.
De Kabuto heeft een linnen binnenwerk wat nog in goede conditie verkeert.
De Mae-zashi is bij deze Kabuto onderdeel van de Hachi zelf en vorm een vaste eenheid die mee geschilderd is , de binnenkant is donker rood/bruin gelakt.
De Shiroko is in goede oude conditie van metaal en ook donker bruin gelakt met donkerblauw band geknoopt zonder losse draden.
Een mooie originele Edo periode Kabuto met Ken model Medate.

Prijs Euro 3450,-

Kabuto & Yoroi nr.: K&Y-15

Dit is een authentiek Japans antieke Jingasa.
Deze bijzondere gevlochten Jingasa uit de Edo periode (1700-1876) met een Clan of familie mon erop is van een Daimyo of Shogunaat medewerker of landarbeider geweest. De gevlochten Jingasa heeft het typische pannenkoek model en is donkerbruin gelakt.
Veel van deze gevlochten Jingasa's zijn kapot gegaan omdat het materiaal redelijk licht en teer is. Het binnenwerk is in redelijk goede conditie zonder kinband.
De mon heeft de afbeelding van de Hiki of Balken Mon van de Kitsukawa Hiroiye of van de Sakuma Clan of familie.
Een fraai geheel in goede kwaliteit en goede conditie. Diameter 43 cm.

Prijs Euro 570,-

Kabuto & Yoroi nr.: K&Y-16

Dit is een authentiek Japans antieke Kabuto.
Een originele vroeg tot midden Edo periode 62 platen Kseizan Kabuto model uit de Edo periode (ca.1600-1690). Deze 62 platen Kabuto heeft met een ijzeren Hachi die een soort lak heeft , De Medate is als een uitgevouwen waaier uit hout , rood gelakt.
De Hachi heeft een goede donkerbruine patina met een maar weinig beschadigingen. Deze Kabuto heeft op de Mae-zashi in dezelfde patina en is aan de onderkant in de rode lak gescheurd maar zit stevig vast. De Hachimanza boven op de Kabuto bestaat uit 3 delen en in goede conditie en is van messing. De Fukigaeshi zijn van koper of messing met een gravering en opgedeeld in 2 delen met een rand die mooi gegraveerd is, De beide Fukigaeshi zijn beweegbaar en kunnen naar achteren wegklappen wat niet zeer standaard te noemen is, met daarop een Mon of familiewapen als Shisume , vier ogen ( de linker is vervangen wegens verloren gegaan van de originele ) van de Sasa Narimasa Clan.
De Kabuto heeft een donker blauw linnen binnenwerk wat nog in goede conditie verkeert , de kinband is wat gehavend en niet in zijn complete lengte meer.
De Mae-zashi is bij deze Kabuto is een aangezette uitvoering die mee geschilderd is , de binnenkant is donker rood/bruin gelakt. De Shiroko is in oude conditie van metaal en zwart gelakt waar op meerdere plaatsen de lak afgebladderd, met donkerblauw band geknoopt zonder veel losse draden.

Een mooie originele Edo periode Kabuto met Medate.

Prijs Euro 2850,-

Kabuto & Yoroi nr.: K&Y-17

Dit is een authentiek Japans antieke Kabuto.
Een originele vroeg tot midden Edo periode 32 platen Goshozan Kabuto model uit de Edo periode (ca.1600-1690). Deze 32 platen Kabuto heeft met een ijzeren Hachi die een mooie patina heeft , De Medate is als een Shishi tempelhond in goud gelakt.
De Hachi heeft een goede donkere patina met een maar zeer weinig beschadigingen. Deze Kabuto heeft op de Mae-zashi in dezelfde patina en is aan de onderkant in de rode lak in zeer goede toestand. De Hachimanza boven op de Kabuto bestaat uit 4 delen en in goede conditie en is van messing en gegraveerd. De Fukigaeshi zijn vrij groot in formaat en aan de voorkant met stof bekleed en aan de achterkant met goudfolie of dikke goudverf gelakt waarbij de rechterkant in het midden iets los laat.
De Kabuto heeft een donker blauw linnen binnenwerk wat nog in goede conditie verkeert.
De Mae-zashi is bij deze Kabuto is een aangezette uitvoering met ook de mooie patina , de binnenkant is donker rood/bruin gelakt.
De Shiroko is in zeer goede oude conditie van metaal met een mooie patina, met donkerblauw band geknoopt geen losse draden.

Een mooie originele Edo periode Kabuto met Shishi Tempelhond Medate.

Prijs Euro 3950,-

Kabuto & Yoroi nr.: K&Y-18

Dit is een authentiek Japans antieke Kabuto.
Een zeer fraaie gelakte Edo periode bijzondere Eboshi-Kabuto model uit de midden Edo periode (ca.1650-1690).
Deze zwart gelakte Kabuto heeft een Medate als cirkel die de zon moet voorstellen ( diameter 16 cm. ) Dit soort Kabuto zie je weinig en wordt ook niet vaak aangeboden.
De Hachi heeft een zeer goede zwarte laklaag met weinig beschadigingen. De basis is ijzer . Deze Kabuto heeft de AOI mon ( Hollyhock ) mon uit messing op de Fukigaeshi als Mon of familiewapen van de Honda of Tadakatzu Clan.
De Kabuto heeft een origineel linnen binnenwerk wat nog in zeer goede conditie verkeert.
De Mae-zashi is bij deze Kabuto onderdeel van de Hachi zelf en vorm een vaste eenheid die mee geschilderd is , de binnenkant is oranje rood gelakt. De Shiroko is in goede oude conditie met blauw koord en van metaal en is zwart gelakt , heeft geen losse draden en zeer weinig verkleurd. Een zeer aparte Kabuto met originele Medate, een uitzonderlijk model dat 40 cm hoog is (incl. de Shiroko).

Prijs Euro 4950,- Kabuto Standaard niet inbegrepen

Japanse Samurai Zwaarden Yoroi Armor & Aziatische kunst Informatie & Service
Zwaarden / Nihonto Zwaard-toebehoren Consignatie-zwaarden
Kabuto & Yoroi Damast- & Jachtmessen Boeken Blockprints & Scrollen Overige
Contact / Condities Nieuws / Agenda

Naar boven