Japanese Swords & Asian Arts

Home send e-mail
 info@japanszwaard.nl
Japanse Samurai Zwaarden Yoroi Armor & Aziatische kunst Informatie & Service
Zwaarden / Nihonto Zwaard-toebehoren Consignatie-zwaarden
Kabuto & Yoroi Damast- & Jachtmessen Boeken Japan Blockprinten & zwaard Oshigata Overige japanse items
Contact / Condities Nieuws / Agenda

nieuw gemaakt Japans zwaard op bestelling

Op deze pagina treft u het overzicht van de Samurai Yoroi harnassen, Kabuto helmen, Meadate, Menpo en Jingasa welke wij momenteel in ons beheer hebben. Achter zijn Obi droeg de Samurai de Katana of Wakizashi met de Koshiare. Al deze producten zijn oud/antiek en éénmalig. Het zijn dus geen reproducties. Links ziet u een beschrijving en rechts de bijbehorende afbeelding. Wanneer u op de afbeelding klikt van de Yoroi, Kabuto, Mempo of Jingasa krijgt u een vergroting te zien en meer detail foto's.

Kabuto & Yoroi

Kabuto & Yoroi nr.: K&Y-0

Dit is een authentiek Japans antieke Armor Yoroi & Kabuto & Menpo.

Een vroeg Edo periode (ca.1650-1700) zeer speciale unieke zwart staal gelakte Yoroi met ijzeren Kabuto rond de Meiji periode als doodshoofd waar een slang uit komt. De Do en andere delen zijn met groen en oranje zijde draad gevlochten , ook ijzeren niet gelakte Menpo heeft zoals ook de Kabuto een mooie diepe donkere bruine patina. Deze Yoroi komt met Certificaat van de JAPANESE ARMOR SOCIEY en heeft een TOKUBETSU KICHO beoordeling ( meer dan gemiddeld ) Beschreven als : TETSU KURO URUSINURI KITTSUKE KOZANE HIROMARO ODOSHI NIMAIDO GUSOKU.
Dit harnas is in originele ZEER GOEDE conditie , ongerestaureerd , en hier en daar iets lakschade ( veelal aan de binnenkant van de Yoroi ) dat komt door de leeftijd en slijtage / stoten van toemalig dragen, Er zijn zo goed als geen draden/linten van het vlechtwerk los geraakt, ook is de kleur goed behouden gebleven en maar weinig verbleekt. Dat alles geeft dit harnas wel een uitstraling met beleving.
De Do, of body platen zijn met groen en oranje zijde gevlochten en in zeer goede conditie.
Deze ijzeren Kabuto en Mempo hebben mooie donker bruine patina , het linnen binnenwerk van de Kabuto is wat gescheurd en laat los aan een deel van de bevestigingsrand. De Kabuto is rond de Meiji periode veranderd in deze doodshoofd, de pot is uit één ijzeren gedeelte gemaakt en uitgeklopt , met zeer veel details als de schubben van de slang en de fontanel scheuren in de schedel.
De Shikoro is in oude ongerestaureerde conditie en bestaat uit 5 rijen platen in zeer goede toestand. De beide Sode/schouder-platen bestaan uit 6 lamellen hebben wat weers invloed gekregen over de vele jaren maar ook in zeer goede toestand.
De opberg kist in oude gelakte uitvoer met wat transport beschadegingen maar verder in goede conditie.

Een oude zeer fraaie Yoroi met mooie super unieke Scull Kabuto met Mempo in zeer goede conditie met TOKUBETSU KICHO Certificaat.

Prijs Euro 22.350,-

€ 19.750,-

Kabuto & Yoroi nr.: K&Y-1

Dit is een authentiek Japans antieke kabuto.

Een zeer fraaie ijzeren gelakte 62 Ken-Suji platen Kabuto als Goshózan-kabuto model uit de midden tot latere Edo periode, (1750-1790) met een Medate als hertegewei uit messing.
Deze donker rood bruine gelakte 64 platen Kabuto heeft een Medate als een hertegewei. De Hachi met het lakwerk zijn in uitstekende conditie. De Mae-zashi is een vaste eenheid aan de helm zelf en de Fukigaeshi zijn met zwarte lak beschilderd met lichte beschadiging , maar in totaal gezien goed te noemen in oude originele conditie. De kroon/Hachimanza is van messing en koper, is 5 delig en mooi bewerkt. De Shiroko is een 5 delige, zwart gelakt en in zeer goede oude conditie, niet erg verkleurd waarbij de knopen op de onderste rij met donker rode verf zijn gefixeerd.
De Kabuto heeft een binnenwerk wat nog in zeer goede conditie is.
Een zeer fraaie midden tot latere Edo periode Kabuto met Medate als mooi showmodel.

Prijs Euro 3700,- (standaard niet inbegrepen)

Kabuto & Yoroi nr.: K&Y-2

Dit is een authentiek Japans antieke kabuto.

Een zeer fraaie ijzeren gelakte 32 platen Kabuto als Goshózan-kabuto model uit de midden Edo periode , ( 1720-1760 ) met een Aoi Mon ( Hollyhock ) familiewapen.
Deze gelakte 32 platen Kabuto heeft een Medate als een Aoi Mon, deze Mon werd rond 1550 als eerste gebruikt door de Honda Clan en nadien geclaimd door de Tokugawa Clan. Er zijn diverse varianten van de Aoi mon en deze Medate Aoi mon werd door o.a. de Yamazaki Clan in Harima prefecture gebruikt.
De Hachi heeft een zwarte laklaag en daarop zijn er verdikte strippen aangebracht waardoor het erop lijkt dat het een 64 platen helm.
De Kabuto heeft een binnenwerk wat onderhevig is aan de vele jaren die de Kabuto oud is en vertoond wat slijtage.
De Mae-zashi en de Fukigaeshi zijn in oude conditie ook met zwarte verf beschilderd met lichte beschadiging , maar in totaal gezien goed te noemen.
De Shiroko is ook zwart gelakt en in goede oude conditie , niet erg verkleurd en geen losse draden.

Een zeer aparte Kabuto met Medate als mooi model.
Kabuto standaard niet inbegrepen

Prijs Euro 4250,-

€3950,-

Kabuto & Yoroi nr.: K&Y-3

Dit is een authentiek Japans antieke kabuto/Jingasa.

Deze Jingasa uit de Edo periode (1700-1876) met 2 types familie mons erop is van een voet soldaat of Samuari geweest. De Jingasa heeft een schildpad typische vormgeving.
Als die van een soldaat zou zijn geweest was dat zeker een hoofd man gezien de kwaliteit en uitvoering van de Jingasa.
Het binnenwerk is nog compleet en in goede conditie, aan de binnen rand is wat van de buitenste verflaag af gebladerd.

De mon met de 3 cubs heet de Tortoise Shell afbeelding ofwel Kikko Mon van de Asai Nagamasa familie. De mon met de 3 pine boo takken is van de Kojo familie en betekend “long live” en wordt de Matsu Mon genoemd.

Een fraai geheel in goede kwaliteit en goede conditie.

Euro 1850,-

Kabuto & Yoroi nr.: K&Y-4

Sode, schouder/arm platen voor een Samuari harnas
periode laat Edo
de ijzeren Kittsuke-Kozane zijn met goud verf gelakt, de bandage is van donker blauw zijde band en de kwasten zijn oranje.

In goede conditie.

Afmetingen ; 20 x 20cm

Prijs 525,- Euro

Kabuto & Yoroi nr.: K&Y-5

Dit is een Japanse kabuto , verkoop in consignatie, klant opdracht.
Een zeer fraaie Kabuto als Heichozan model, als voorbeeld uit de Koto periode, vermoedelijk gemaakt in de Edo periode.
Deze Kabuto heeft geen Medate maar de grote Fukigaeshi die typerend model voor die Muromachi tijd zijn.
De Hachi heeft een mooie diepe patina en daarop zijn er rijk versierde messing/vergulde ornamenten aangebracht, zowel voor als achter op de Hachi.
Deze hachi heeft 4 grote metalen platen op de helm aangebracht in de vorm van een blad of bloembled met de grote noppen die per plaat zijn aangebracht.
De Shiroko is in zeer goede conditie, een weinig verkleurd en geen losse draden.
Zoals bij deze Muromachi periode kabuto's is er een grote Hachimanza die openstaat als een soort bloem.
De Kabuto heeft een vervangend binnenwerk van leer gemaakt ter vervanging van de oude stoffen uitvoering.
De stof op de Fukigaeshi en Mae-zashi zijn in oude conditie met wat verkleuring en beschadiging, maar in totaal gezien goed te noemen.

Een mooie Muromachi stijl Kabuto in goede conditie.

Prijs Euro 3850,-

€3100,-

Kabuto & Yoroi nr.: K&Y-6

Dit stuk is origineel en antiek.

Dit is een zeer bijzondere BAMEN, ofwel Horse-Kabuto uit de Edo periode.
Sommige Samurai te paard hadden ook hun paard voorzien van een uitrusting tegen pijlen, naginata en yari te beschermen waar ook deze BAMEN onderdeel van uit maakte.
De Bamen was altijd in de vorm van een drakenkop om extra angst en vrees bij de tegenstander in te boezemen.
Het masker bestaat uit samengeperst leer en daarna met Urushi-Nuri lak geïmpregneerd. De oren zijn met leer band aan de kop bevestigd en kunnen vrij naar voren en achteren bewegen.
Deze Bamen is na vele decennia in Japan in een schuur gevonden met een dikke laag aangekoekte stof en andere aanslag, deze is na veel weken en veel borstelen grotendeels verwijderd, zie de foto’s in gevonden toestand.
Inmiddels ben ik vele vele jaren actief met de Japanse zwaardkunst en de Samurai maar in al die tientallen jaren ben ik nog nooit een Bamen tegengekomen, een uiterst zeldzaam iets.

68cm lang en 45cm breed.

PRIJS EURO 9850,-

Kabuto & Yoroi nr.: K&Y-7

Commander war fan / GUNBAI Uchiwa.

Dit is een Gunbai Uchiwa in zilver uitvoering met Mons/familie wapens afgebeeld.
Deze Fan's werden tijdens de samurai tijd gebruikt door de commandant om de troepen seinen te geven om acties te ondernemen.
Het is een grote uitvoering met de mon of familie wapen van de Tominaga Clan ( Mokko/Melon ) in het verleden werd deze Mon veelal gebruikt door de Samurai van de Asakura Clan en de Oda Clan.
De tekst in het midden is te lezen als "“boeddhisme” , het midden bovenaan is in KEN vorm met daarop ook Ken afbeeldingen.

Deze fan lijkt uit de Meiji of Showa periode te zijn, en goed mogelijk voor officiële doeleinden of bij het Sumo worstelen te zijn gebruikt. Alhoewel bij de Sumo meestal gelakte uitvoeringen waren.
Het totaal formaat is 55 cm hoog , 28 cm breed en de fan zelf is 28 x 28 cm en het handvat ook 28 cm lang, gewicht 1,25 Kg.

Prijs Euro 750,-

Kabuto & Yoroi nr.: K&Y-8

Dit is een Japanse kabuto , verkoop in consignatie, klant opdracht.
Een zeer apparte decorative gelakte 12 platen Kabuto als Goshozan model. Deze Kabuto is gemaakt volgens een zeer beroemde kabuto die in Japan in een museum staat. De Hachi zelf is uit de Edo periode, en nadien in de Taisho of Showa periode ( 1912-1926 ) zijn de Medate en hoorns erop aangebracht.
Deze Kabuto met een Medate als Japanse duivel of Oni is ook zwart gelakt. Alle delen zijn afneembaar en de horens zijn van een soort geperst papier gemaakt en zeer licht in gewicht.
Deze hachi is opgebouwd uit 12 platen.
De Shiroko is bekleed met een soort leder en in goede conditie, en heeft geen losse draden en de Hachi heeft het stoffen binnenwerk met band voor het bevestigen op het hoofd en de Mempo.
Een zeer speciale en decorative Kabuto in goede conditie.

Prijs Euro 3700,-

€3500,-

Kabuto & Yoroi nr.: K&Y-9

Dit is een authentiek Japans antieke Kabuto.
Een zeer fraaie gelakte Edo periode bijzondere Kawari-Kabuto model uit de 2e helft Edo periode (ca.1690-1730).
Deze zwart gelakte Kabuto heeft een Medate in de afbeelding van een kraanvolgel als Mon of familiewapen van de KARASUMARU Clanen Ushirodate . Dit soort Kabuto is zeldzaam en was van oorsprong een copie uit China van hooggeplaatste priesters bij het gerechtshof uit de oudheid.
De Hachi heeft een relatief goede zwarte laklaag met weinig diepgaande beschadigingen. De basis is ijzer , ook de extra verhoging is uit ijzer gemaakt als basis. Deze Kabuto heeft geen Fukigaeshi maar wel een koper rand aan de Mae-Zashi.
De Kabuto heeft een origineel oranje linnen binnenwerk wat nog in goede conditie verkeert , maar aan één kant los is.
De Mae-zashi is bij deze Kabuto onderdeel van de Hachi zelf en vorm een vaste eenheid die mee geschilderd is , de binnenkant is zwart gelakt. De Shiroko is in goede oude conditie van metaal en zwart gelakt en heeft geen losse draden en slechts weinig verkleurd.
Een zeer aparte Kabuto met originele Medate, een uitzonderlijk model dat 38 cm hoog is (incl. de Shiroko).

Prijs Euro 5300,- , Kabuto Standaard niet inbegrepen

Kabuto & Yoroi nr.: K&Y-10

Dit is een authentiek Japans antieke Samurai Kabuto.
Een zeer bijzondere originele laat Edo periode SAIGA Kabuto model gesigneerd met rode lak signatuur : MYOCHIN MUNEKATSU .
Deze bijzondere Kabuto heeft met een ijzeren Hachi die een mooie diepe patina heeft , een Maedate is als een maan van metaal.
Oki Tenugui Saiga Kabuto is een helm in hachi (kom) stijl met 2 overlappende bovenplaten. Net als de Okitenugui Nari Saiga Kabuto is de oki tenugui kabuto vervaardigd in de vorm van een opgevouwen handdoek verfraaid met kirigane (verhoogd geometrisch ontwerp). Deze unieke stijl van kabuto vereist het handwerk van een ambachtelijke specialistische smid. Vanwege het brede plaatontwerp moest het worden vervaardigd met puur, dik staal, wat het superieure bescherming geeft ten opzichte van veel andere kabuto-modellen. Er zijn nog maar een paar bestaande kabuto in saiga-stijl, maar bijna allemaal zijn ze uniek in ontwerp. Vanwege het unieke ontwerp en het hoge niveau van bepantsering dat vereist is, wordt de saiga beschouwd als een prestigieuze kabuto, gedragen door Daimyo, Taisho en hun hooggeplaatste samoerai-krijger. Vaak is het afgewerkt in natuurlijk ijzer , om de hoge kwaliteit van het gebruikte metaal te tonen. Helmen van de Saiga-school zijn behoorlijk zeldzaam. Iron Mountain Armory Taisho level samurai armor katchû-shi ( de Japanse wapensmid ) wordt verbonden bij het maken van oki tenugui saiga kabuto. De onderscheidende miage shiwa (gesimuleerde rimpels in het gezicht) en mayu (gesimuleerde wenkbrauwen) zijn allemaal met de hand gehamerd. De Kabuto is breed van opzet en groter dan een ander model Kabuto uit de Edo periode.
Munenaga was de geadopteerde zoon van Muneyoshi. Hij werd geboren in Tenpo ten ( 1839) en volgde twee maanden na de dood van Muneyoshi op als 5e hoofd van de Tosa-My?chin School, om precies te zijn, hij slaagde op de 27e dag van de vierde maand van Kei? drie (1867). ). MUNEKATSU was een leerling van Munenaga, deze Kabuto's werden gemaakt tot het einde van de Boshin-oorlog in 1869.
De Shikoro heeft een relatief zeer goede donkerbruine laklaag met een paar plekjes waar de lak afgesprongen is aan de binnenkant. Het bijzondere is dat de Shikoro in rijen geknoopt is met tussen poze., nomaal loopt het Ito zijde draad rondom de Shikoro. Deze Kabuto heeft op de Mae-zashi de typische Saiga wenkbrauwen op het voorhoofd.
De Kabuto heeft een donkerblau linnen binnenwerk wat nog in goede conditie verkeert en de uitsparing voor de signatuur heeft. De Mae-zashi is bij deze Kabuto onderdeel van de Hachi zelf en vorm een vaste eenheid met diepe patina.

Een mooie zeer bijzondere originele Edo periode Kabuto met Medate.

Prijs Euro 7950,-

€ 7250,-

Kabuto & Yoroi nr.: K&Y-11

Dit is een authentiek Japanse Boys-day kabuto set.
Een zeer fraaie Boys-day set met Kabuto, Tachi en Yumi met pijl en opberg kist.
Deze set is uit ca. 1950-1960 en is bedoeld als Boys-day set die voor de verjaardag bij 14 jaar oud worden geschonken werd aan de zoon.
Dit is geen simpele toeristen of export boys-day set , maar een betere set die goed gemaakt is en voorzien is van 2 familie mons, tevens is de Kabuto-medate gesigneerd.

De Mons zijn de Hayakawa (Cherry blossem) in vol gekleurde uitvoering met goudlak en als niet ingekleurde mon.
Deze Kabuto hachi heeft noppen waarvan er 7 stuks onder elkaar per plaat zijn aangebracht en diverse fraaie verzieringen.
De Shiroko is in zeer goede conditie, niet erg verkleurd en geen losse draden.

Ook de pijl en boog en de tachi met hun standaard zijn voorzien van de familie Mons en in dikke zwarte lak uitgevoerd.
De kist heeft ook de Mon en met dikke zwarte lak uitgevoerd, binnen in heeft de kist een soort papier behang met golven.

Medate Inscriptie : Saga Kokuhin Kabuto ( copie of National important Kabuto ). Dai Nan Kou Masashige Kusunoki ( Busho Army Officer ).
Chyou Go Son Shi-die ( name of Tempel ). Hou Zou ( keep this Tresure )
Signature : Tomo Masa Yetsu ( Maker )

Afmetingen ;
Kabuto zonder Medate ; 33cm Hoog- 28cm Diep- 22cm Breed
Klist ; 33cm Hoog- 31cm Diep- 40cm Breed
Boog ; 91cm Hoog.
Tachi ; 65cm Hoog.

Een mooie Boys-day Kabuto set in goede conditie.

VERKOCHT

Kabuto & Yoroi nr.: K&Y-12

Dit is een authentiek Japans antieke Kabuto.

Een zeer fraaie gelakte originele midden Edo periode Akoda-nari Kabuto model uit de midden Edo periode (ca.1660-1690). Deze donkerrood/bruin gelakte Kabuto heeft met een ijzeren Hachi die gelakt is , een Medate is als een Japans karakter stijl gegeven met goudkleur verf.
De Hachi heeft een relatief goede donkerbruine laklaag met een paar plekjes waar de lak afgesprongen is. Deze Kabuto heeft op de Mae-zashi wenkbrauwen en een frons in het voorhoofd. De Hachimanza boven op de Kabuto bestaat uit 4 delen en in goede conditie.
De Kabuto heeft een donkergroen linnen binnenwerk wat nog in goede conditie verkeert. Tevens is de dubbele kwast aan de achterzijde aanwezig. De Mae-zashi is bij deze Kabuto onderdeel van de Hachi zelf en vorm een vaste eenheid die mee geschilderd is , de binnenkant is donder rood. De Shiroko is in goede oude conditie van metaal en zwart gelakt dun leer bekleed dat zwart gelakt is. Ook de Fukigaeshi zijn met dun leer bekleed en gelakt, wat op de linker zijde enigszins beschadigd is.
Een mooie originele Edo periode Kabuto met Medate.

Prijs Euro 2650,-

€2450,-

Kabuto & Yoroi nr.: K&Y-13

Dit is een authentiek Japans antieke Jingasa.

Deze bijzondere gevlochten Jingasa uit de Edo periode (1700-1876) met een Clan of familie mon erop is van de Kuwana of Tomura clan als afbeelding Hoshi (sterren) van een voetsoldaat of medewerker geweest. De gevlochten Jingasa heeft een schildpad model en is donkerbruin gelakt.
Veel van deze gevlochten Jingasa's zijn kapot gegaan omdat het materiaal redelijk licht en teer is. Het binnenwerk is in redelijk goede conditie, de jingasa zelf is aan de binnenkant donkerrood geverfd.
Een fraai geheel in goede kwaliteit en goede conditie. Diameter ca. 35 cm

Prijs Euro 320,-

Kabuto & Yoroi nr.: K&Y-14

Dit is een authentiek Japans antieke Kabuto.

Een zeer fraaie Edo periode gelakte Heichozan-Kabuto als gehoornde uitvoering uit de latere Edo periode (ca.1750-1790). Deze zwart gelakte Kabuto heeft een messing Medate als cirkel die de zon moet voorstellen (diameter 9,2 cm.) met een familie Mon erop, van de Kakami of Kawabuko clan en 2 grote hoorns.
De Hachi heeft lang blond/wit haar , het is paarde haar wat onlangs in Japan is gerestaureerd omdat het oude haar kale plekken had, de Mar-zashi heeft een goede zwarte laklaag met een paar barstjes. De basis van de Hachi is ijzer. Deze Kabuto heeft een imposant uiterlijk door het wilde ruige haar en de grote hoorns die afneembaar zijn. De Kabuto heeft een origineel linnen binnenwerk wat nog in zeer goede conditie verkeert. De Mae-zashi is bij deze Kabuto onderdeel van de Hachi zelf en vorm een vaste eenheid die mee geschilderd is , de binnenkant is rood gelakt. De Shiroko is een 5 delige in goede oude conditie met blauw en oranje koord (door de jaren wat verbleekt) en de Fukigaeshi is van metaal en is zwart gelakt , en heeft geen losse draden. Een zeer aparte Kabuto met originele Medate, een uitzonderlijk model dat 57 cm hoog is (incl. de Shiroko en hoorns).

(Kabuto Standaard niet inbegrepen )

VERKOCHT

Kabuto & Yoroi nr.: K&Y-15

Dit is een authentiek Japans antieke Jingasa.

Deze Jingasa uit de Edo periode (1700-1850) met een familie mon en op de zijkant een Pioen roos en Shishi tempelleeuw erop. Mon is het Bamboe symbool en waarschijnlijk van de Tateyama clan en is van een soldaat of Samuari geweest. De Jingasa heeft een schildpad model.
Als die van een soldaat zou zijn geweest was dat zeker een hoofdman gezien de kwaliteit en uitvoering en de messing Hachimasa bovenop de helm.
Het binnenwerk is niet geheel compleet , het lakwerk donkerbruin en is redelijk goed. Deze Jingasa heeft denkelijk een slag opgevangen gezien kleine deuk beschadiging voorin net boven de rand.
Een fraai geheel in goede kwaliteit en conditie met extra beschilderingen. Afmetingen : ca. 34cm x 31cm.

Prijs Euro 475,-

Kabuto & Yoroi nr.: K&Y-16

Dit is een authentiek Japans antieke Armor Yoroi & Kabuto & Menpo.
Een oude Edo periode (ca. 1690-1750) donker bruin staal gelakte Yoroi met Kabuto als 32 platen Akoda-nari / Goshózan-kabuto model, uit de begin /midden Edo periode , met een groten en fraaie medate met als afbeelding een Demon in donker bruine lak met goudlak. De ook donker bruin gelakte Menpo is een speciale “half face mask” type in zeer goede conditie.
Dit harnas is in originele conditie , ongerestaureerd waardoor er hier en daar wat van de oude stof o.a. op de armen en been platen vergaan is door de vele jaren en slijtage, enkele draden/linten van het vlechtwerk zijn los geraakt maar dat zijn er maar zeer weinig, ook is de kleur goed behouden gebleven en maar zeer weinig verbleekt. Dat alles geeft dit harnas wel een uitstraling met beleving.
De do, of body platen zijn afgezet aan de randen met verdikte bewerkte rand als extra versiering, de rug kant heeft de houder voor het plaatsen van een “clan vlag”.
Deze ijzeren Kabuto en Mempo hebben mooie donker bruine lak en een gaaf en compleet binnenwerk, en een Medate als een Demon op de Kabuto gestoken. Deze verkeren in zeer goede conditie met minimale beschadigingen aan het lakwerk.
De Shikoro is in oude ongerestaureerde conditie en bestaat uit 5 platen waarbij de onderste in mooie gave goudverf in relief is afgewerkt. De beide Sode/schouder-platen bestaan uit 6 lamellen en in zeer goede toestand.
De opberg kist is geen oude gelakte uitvoering maar een Showa periode gemaakte (ca. 1900-1930 of later) in goede conditie.

Een oude ongerestaureerde Yoroi met mooie Kabuto met Mempo en Medate in originele toestand wat het harnas een bepaalde uitstraling geeft en de prijs laag houdt.

Prijs Euro 5350,-

€ 4770,-

Kabuto & Yoroi nr.: K&Y-17

Dit is een authentiek Japans antieke Kabuto.
Een originele vroeg tot midden Edo periode 32 platen Goshozan Kabuto model uit de Edo periode (ca.1600-1690). Deze 32 platen Kabuto heeft met een ijzeren Hachi die een mooie patina heeft , De Medate is als een Shishi tempelhond in goud gelakt.
De Hachi heeft een goede donkere patina met een maar zeer weinig beschadigingen. Deze Kabuto heeft op de Mae-zashi in dezelfde patina en is aan de onderkant in de rode lak in zeer goede toestand. De Hachimanza boven op de Kabuto bestaat uit 4 delen en in goede conditie en is van messing en gegraveerd. De Fukigaeshi zijn vrij groot in formaat en aan de voorkant met stof bekleed en aan de achterkant met goudfolie of dikke goudverf gelakt waarbij de rechterkant in het midden iets los laat.
De Kabuto heeft een donker blauw linnen binnenwerk wat nog in goede conditie verkeert.
De Mae-zashi is bij deze Kabuto is een aangezette uitvoering met ook de mooie patina , de binnenkant is donker rood/bruin gelakt.
De Shiroko is in zeer goede oude conditie van metaal met een mooie patina, met donkerblauw band geknoopt geen losse draden.

Een mooie originele Edo periode Kabuto met Shishi Tempelhond Medate.

Prijs Euro 3950,-

€3550,-

Kabuto & Yoroi nr.: K&Y-18

Dit is een authentiek Japans antieke Kabuto.
Een zeer fraaie gelakte Edo periode bijzondere Eboshi-Kabuto model uit de midden Edo periode (ca.1650-1690).
Deze zwart gelakte Kabuto heeft een Medate als cirkel die de zon moet voorstellen ( diameter 16 cm. ) Dit soort Kabuto zie je weinig en wordt ook niet vaak aangeboden.
De Hachi heeft een zeer goede zwarte laklaag met weinig beschadigingen. De basis is ijzer . Deze Kabuto heeft de AOI mon ( Hollyhock ) mon uit messing op de Fukigaeshi als Mon of familiewapen van de Honda of Tadakatzu Clan.
De Kabuto heeft een origineel linnen binnenwerk wat nog in zeer goede conditie verkeert.
De Mae-zashi is bij deze Kabuto onderdeel van de Hachi zelf en vorm een vaste eenheid die mee geschilderd is , de binnenkant is oranje rood gelakt. De Shiroko is in goede oude conditie met blauw koord en van metaal en is zwart gelakt , heeft geen losse draden en zeer weinig verkleurd. Een zeer aparte Kabuto met originele Medate, een uitzonderlijk model dat 40 cm hoog is (incl. de Shiroko).

Prijs Euro 4950,- Kabuto Standaard niet inbegrepen

HOLD

Kabuto & Yoroi nr.: K&Y-19

Dit is een authentiek Japans antieke Kabuto.

Een zeer fraaie gelakte originele midden Edo periode Zunari Kabuto , Heichozan model uit de Edo periode (ca.1700-1860). Deze donkerbruin gelakte Kabuto heeft met een ijzeren Hachi die gelakt is.
De Hachi heeft een goede donkerbruine laklaag met een maar een paar zeer kleine beschadigingen. Deze Kabuto bestaat uit 5 metaaldelen. De messing Hachimanza boven op de Kabuto bestaat uit 4 delen en in goede conditie.
De Kabuto heeft een donkerblauw linnen binnenwerk wat nog in redelijke conditie verkeert (iets gescheurd). De Mae-zashi is bij deze Kabuto onderdeel van de Hachi zelf en vorm een vaste eenheid die mee geschilderd is, de binnenkant is donder rood. De Shiroko is een 5 delige en in goede oude conditie van metaal en zwart met bruin gelakt met de verbindings koorden nog in goede conditie , maar enkle zijn versleten . De Fukigaeshi hebben een mon als afbeelding van de Shitsumu (vierogen) denkbaar van de Nomura of Watada Clan of familie.

Wij hebben een zeer fraaie grote Maedate als een groot schelp model binnen gekregen uit Japan wat bij deze helm past, de Maedate is 29 cm hoog en 39 cm breed in goudlak.

Een mooie originele Edo periode Kabuto.

Prijs Euro 1890,-

Prijs Euro met Maedate 2350,-

Kabuto & Yoroi nr.: K&Y-20

Dit is een authentiek Japans antieke Edo periode Kabuto.

Een in opdracht van een klant te verkopen, zeer fraaie gelakte donker bruin Edo periode bijzondere Eboshi-Kabuto model uit de Edo periode (ca.1690-1790).
Deze diep donker bruin gelakte Kabuto heeft een Medate van hout met goudlak beschilderd als cirkel met een familie Mon afgebeeld, (met als voorstelling 4 ogen, van de MATCHUSHITA Clan) (diameter 5,5 cm.) Dit soort Kabuto zie je weinig en wordt ook niet vaak aangeboden.
De Hachi heeft een zeer goede laklaag met weinig beschadigingen. De basis is ijzer. Deze Kabuto heeft de KATABAMI mon (Oxalis bloesem) mon uit messing op de Fukigaeshi ( waarbij de Fukigaeshi de vorm van het Ginko-blad heeft ) als Mon of familiewapen van de HAYAKAWA Clan. De Kabuto heeft een origineel linnen binnenwerk wat nog in goede conditie verkeert met enig slijtage door de jaren heen.
De Mae-zashi is bij deze Kabuto onderdeel van de Hachi zelf en vorm een vaste eenheid die mee geschilderd is, de binnenkant is oranje rood gelakt. De Shiroko is in goede oude conditie met groen koord en van metaal en is gelakt, heeft geen losse draden en weinig verkleurd. De Mempo is een HANPO (halve Mempo) en is zwart gelakt met groen stiksel. Een zeer aparte Kabuto met Hanpo, een uitzonderlijk model dat ca. 35 cm hoog is (incl. de Shiroko).

Prijs Euro 4395,- ( Kabuto Standaard niet inbegrepen )

Japanse Samurai Zwaarden Yoroi Armor & Aziatische kunst Informatie & Service
Zwaarden / Nihonto Zwaard-toebehoren Consignatie-zwaarden
Kabuto & Yoroi Damast- & Jachtmessen Boeken Japan Blockprinten & zwaard Oshigata Overige japanse items
Contact / Condities Nieuws / Agenda

nieuw gemaakt Japans zwaard op bestelling

Naar boven