Home Email
Japanse Samurai Zwaarden Aziatische Kunst Informatie & Service
Zwaarden / Nihonto Zwaard-toebehoren Consignatie-zwaarden
Damast- & Jachtmessen Boeken Blockprints Scrollen Overige
Contact / Condities Nieuws / Agenda

Hier ziet u het overzicht van de Japanse Samurai zwaarden (Nihonto) waaronder vallen ; Katana, Wakizashi , Tanto , Yari en Naginata, welke wij momenteel in ons beheer hebben. Al deze items zijn oud /antiek of éénmalig , dus geen reproducties. Links ziet u een korte beschrijving en rechts de bijbehorende afbeelding. U kunt op de afbeelding klikken voor een vergroting.

Zwaarden / Nihonto : Tanto / Wakizashi / Katana

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-1

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.

Een bijzondere DaiSho met zeer fraaie Handachi Koshirae in super conditie, beide klingen in zeer goede Japanse polijsting.

De Katana is Mumei - ongesigneerd , Koto periode (ca. 1500). De kling is zeer elegant met een Chu-kissaki. De Hamon is een Suguha Hamon met Nie, de Jihada is een mooie levendige Itame. De Katana is Ubu met 1 mekugi-ana en heeft een kleine laminatie opening in de kling.

De Wakizashi is Mumei - ongesigneerd, Koto periode (ca. 1500). De Hamon is een Suguha Hamon. De kling is in een zeer goede polijsting is Ubu met 1 Mekugi-ana, de Jihada is goed en levendig gesmeed Itame met Ji-nie, met een Chu-kissaki en geheel foutloos. De Handachi Koshirae zijn uitmuntend met een goede kwaliteit fittingen, de Saya’s zijn met wolken van parelmoer goudkleurige instrooisel. De Tsuba's zijn opengewekt met water pijlkruid en vogels. De F&K, kojiri en semegane en kuchi-gane zijn van messing en goede kwaliteit, de Menuki zijn Aoi Mons die ook gebruikt werden door de Tokugawa familie. De Kozuka is messing met shakudo wijnranken.

De beide Habaki’s zijn 2 delige van masief zilver.
Dit is een uitmuntende DaiSho met goede klingen en Koshirae.

Prijs Euro 13950,-

GEGEVENS:
Maten Dai: (katana)
lengte 61.8 cm
Sori 2,1 cm
hoog 2,7 cm
Kling dikte 0.65 cm

Maten Sho: (wakizashi)
lengte 45,0 cm
Sori 1.5cm
hoog 2,6 cm
Kling dikte 0.55 cm

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-2

Een Perfect gepolijste late ShinShinto (1865) Hira-zukuri Wakizashi met Aikuchi Mounts en NBTHK Hozon papieren, toegeschreven aan Kuzuke Kuni Araki KIYOSHIGE Saku (Minamoto) uit de Kozuke Provincie.
Het zwaard heeft een zeer goede Japanse polijsting in strakke Aikuchi Montering. de Habaki is uit koper met zilver folie omwikkeld. De kling is ongesigneerd, Machiukuri (ingekort) en heeft 1 mekuki Ana en heeft een typische Koto vorm.

De hamon is Gunome met zeer veel Nie en ji-nie en Ara-nie, de Jihada is een Ko-Itame en overgoten met Ko-nie.
Deze Wakizashi komt met een goede koshirae, de saya is van Same ingelegd met zwarte lak, de Tsuka is met goudkleurig draad omwikkeld de Menuki hebben een florle voorstelling. De Kozuka is Shakudo met Nanako. Alle overige delen zijn van gepolijst buffel-hoorn gemaakt.
Geheel in zeer goede conditie en foutloze kling.

Prijs € 3900,-

GEGEVENS:
Kling vorm ; Hira-zukuri
lengte ; 33,0 cm
hoogte ; 3,0 cm
dik ; 0,5 cm
Sori ; 0.8 cm
hamon ; Gunome Ha, met Nie en Ji-nie en Ara-nie.
Jihada ; Ko-Itame met ko Nie

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-3

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.

Een bijzondere DaiSho met zeer fraaie Koshirae in goede oude gebruikte conditie, beide klingen in zeer goede Japanse polijsting.

De Katana (Dai) is Mumei - ongesigneerd , toegeschreven aan Mino Senjuin School , NAGAHIRO door de NBTHK Hozon papieren, uit de Koto periode, laat Muromachi (ca. 1550/1570). De kling is zeer elegant met een Chu-kissaki. De Hamon is een Gunome Midare Hamon met Ko-Nie Deki met Sunagashi en Kinsuji in Hakikake stijl.

De Jihada is een mooie levendige Itame met daarin ook Masame en Jinie, tevens is er Shirake Utsuri te zien. De Katana is Machi-Okuri met 3 mekugi-ana.

De geboorte naam van NAGAHIRO was FUJITA KANEWARE, en zijn zwaarden behoren tot de Jyo-saku smeden.

De Mino Senjuin school startte in de Nanbokucho periode (1333) tot de late Muromachi periode (1572). In de vroege Nanbokucho tijd gingen smeden van de Nara provincie naar de Mino provincie en er ontstond een mix van Mino en Senjuin invloeden waarin de Mino-Senjuin zwaarden ontstonden.

De Wakizashi (Sho) is gesigneerd, Tanba No Kami YOSHIMICHI (Mishina school) (Kyo, 6e generatie) late Edo periode (ca. 1800) en heeft HBTHK Hozon papieren. De kling is in een zeer goede polijsting is Ubu met 1 Mekugi-ana en heeft een Kikumon gegraveerd.

De Hamon is een Niedeki Gunome Midare Hamon. De Jihada is goed en levendig gesmeed Ko-Itame in de Yamashiro stijl met Ji-nie, met een Chu-kissaki en geheel foutloos.

In tegenstelling tot de eerdere Yoshimichi smeden die de bekende Soshu-den Sudare-ba hamon uitvonden is deze kling in Gunome Midare. Yoshimichi kreeg de titel Tamba No Kami en mocht de Kikumon geraveren.

De Koshirae zijn met een goede kwaliteit fittingen, de Saya’s zijn zeer speciaal hemaakt in een soort diamond schape ( Roiro Kawarinuri ) wat zelden voorkomt. De Tsuba’s zijn gemodelleerde mount Fuji afbeeldingen op de rand van de tsuba. De F&K, Kozuka en Kogai zijn Shakudo met draaken motief in goede kwaliteit, de Menuki zijn vergulde draken, een wind en water draak op de wakizashi en katana. De Habaki’s zijn een 2 delige bij de wakizashi en bij de katana met een mantel van zilver.

Dit is een uitmuntende DaiSho met goede klingen, beide voorzien van Hozon papieren en bijzondere ensuite Koshirae.

Prijs Euro 15950,-

GEGEVENS:

Maten Dai: (katana)
lengte 69.9 cm
Sori 1,4 cm
hoog 2,78 cm
Kling dikte 0.62 cm

Maten Sho: (wakizashi)
lengte 50,1 cm
Sori 1.3 cm
hoog 2,02 cm
Kling dikte 0.55 cm

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-4

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een Hirazukuri Tanto als Yoriodoshi, gemaakt in de Koto periode (ca. 1394 / 1440), gesigneerd Tosa Yoshimitsu van de Yamato Tegai School met NTHK papieren (6 stempels en daarmee als hoger certificaat toegekend aan deze kling) deze smid heeft 35 punten in de Hawley. In Shira saya en mooie stalen Koshirae.
Dit is een kling gemaakt als Yoriodoshi uitvoering om door een harnas te steken. Deze kling stijl is typisch te noemen voor Yoshimitsu in de Shocho Periode die dit soort Tanto’s maakte, kling in goede polijsting, 1 Mekugi-ana en Ubu met aan beide kanten een Bo-hi. De Hamon is Suguha met Jinie & Nie.
De Jihada is een mooie Masame Hada met wat Mokume. De Habaki heeft een goudfolie mantel.
De Koshirae is in goede conditie en goede kwaliteit. Alle Fittings zijn ijzer met gouden draken als Menuki en Kozuka. De Kozuka en Ko-katana zijn beide gesigneerd. De Tsuka heeft een enkeldraads dichte wikkeling zonder Same.

Tevens heeft de Saya een gouden Mon (vlinder) van de Matsudaira familie uit Okayama.
Een mooie gesigneerde koto Yoriodoshi Tanto en mooie hoogwaardige koshirae in perfecte conditie, geheel ensuite.

Prijs ; € 6600,-

GEGEVENS:
klingvorm ; Hirazukuri Tanto Yoriodoshi
lengte ; 25.0 cm
hoogte ; 1.9 cm
dik ; 0.6 cm
sori ; 0.0 cm
hamon ; Suguha met Jinie & Nie
Jihada ; Masame & Ko Mokume

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-5

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een Shinogizukuri Katana uit de Shinshinto periode (ca. 1850/1860 ), gesigneerd Yokoyama Suketaka (leerling van Sukekane) met oude NBTHK Hozon papieren op de kling en de koshirae en mooie Koshirae.

Suketaka is een Chu-Josaku smid en maakte Wazamono zwaarden wat de scherpte betreft, hij leefde in de Bizen provincie en maakte zwaarden tot het eind van het zwaard tijdperk 1876.
Dit is een kling is foutloos in goede polijsting, 1 Mekugi-ana en Ubu.
De Jihada is een hele fijne Muji Hada met de typische Yokoyama Hamon, de Choji Midare Hamon.
De Koshirae heeft ook een paar Handachi hangers waardoor je de montering in een Handachi Koshirae kunt omzetten om als Tachi te dragen en in zeer goede conditie en goede kwaliteit, de Tsuba is ijzer met bloemen en insecten. De Menuki zijn draken en een vergulde Ken.

De F&K, kojiri en semegane en kuchi-gane zijn met bloemmotief en goud highlights en goede kwaliteit.
De Habaki is uit massief zilver en 2 delig.
Een perfecte foutloze Yokoyama kling en mooie hoogwaardige koshirae in perfecte conditie.

Prijs Euro 7900,-

GEGEVENS:
klingvorm ; Shinogizukuri Katana
lengte ; 66,6 cm
hoogte ; 2.9 cm
dik ; 0.6 cm
sori ; 1,0 cm
hamon ; Choji midare
Jihada ; ko-mokume / Muji hada

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-6

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een Shinogizukuri Showa Katana uit de WO-2 periode als Gendai, Gesigneerd ; Tsugaru-junin Kunitoshi kore o tsukuru, en met datum gesigneerd : showa kinoe saru ni gatsu hi 1944.

Kunitoshi is een Showa smid en maakte zwaarden voor het leger voor en in WO-2, Dit is een kling is foutloos in zeer goede polijsting, 1 Mekugi-ana en Ubu, De Hamon is Gunome Midare.
De Jihada is een mooie levendige Mokume mixed met Itame Hada met Jinie en de kling heeft een Chu -kissaki met een mooie Sori. De Koshirae is in goede conditie en goede kwaliteit met een mooie saya , de Tsuba is messing en de Tsuka is oud en origineel met oude wikkeling en Same.
Een goede foutloze Showa kling en mooie koshirae in goede conditie.

Prijs ; € 3950

GEGEVENS:
klingvorm ; Shinogizukuri Katana
lengte ; 66,5 cm
hoogte ; 3.0 cm
dik ; 0.7 cm
sori ; 1,5 cm
hamon ; gunome Midare
Jihada ; Ko-Mokume met Itame

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-7

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een Shinogizukuri koto Uchi-Katana uit de late Muromachi periode (ca. 1550), gesigneerd Bizen Kuni Yu Osafune KATSUMITSU Saku met NBTHK Hozon papieren en mooie Koshirae.

Katsumitsu is een Chu-Josaku smid en maakte Wazamono zwaarden wat de scherpte betreft, hij leefde in de Bizen provincie en maakte voor die periode de beroemde éénhand Uchi-Katana’s.
Dit is een kling is foutloos in super goede polijsting, 1 Mekugi-ana en Ubu, gesigneerd, De Hamon is Ko-Niedeki Gunome Midare. De Jihada is een mooie Ko- Itame Hada. De kling heeft de typische korte één hand gevechts stijl.
De Koshirae is in zeer goede conditie en zeer goede kwaliteit, de Tsuba met blad motief in goud. De F&K en de Menuki zijn vergulde Kiri Mons.
De Habaki is uitmuntend als een 2 delige vergulde uitvoering.
Een perfecte foutloze Koto kling en mooie hoogwaardige koshirae in perfecte conditie.

€ 9850,-

GEGEVENS:
klingvorm ; Shinogizukuri Katana
lengte ; 61,6 cm
hoogte ; 2,8 cm
dik ; 0.8 cm
sori ; 1,7 cm
hamon ; Niedeki Gunome Midare
Jihada ; Ko- Itame met Jinie

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-8

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.

Een goede DaiSho met fraaie Koshirae in goede oude gebruikte conditie, beide klingen in zeer goede Japanse polijsting en in nieuwe ShiraSaya en nieuwe tsunagi.

De Katana (Dai) is Mumei - ongesigneerd , toegeschreven aan Matsuba Motoyuki, Echizen Seki provincie door de NBTHK Hozon papieren, uit de Kanbun Shinto periode (1661-1673). De kling is elegant in goede toestand en niet af gepolijst met een Chu-kissaki. De Hamon is een Gunome Midare Choji Hamon met Nie Deki.

De Hamon is zeer levendig en grillig gevormd.

Motoyuki hoort tot de Jyo saku rand smeden, beter dan gemiddeld.

De Jihada is een mooie Ko- Itame met daarin ook Masame en Jinie. De Katana is Machi-Okuri (ingekort) met 3 mekugi-ana.
Zijn geboorte naam is Kawachi Minamoto Yukihira, en hij verhuisde naar de Hizen provincie in 1677 op 35 jarige leeftijd. Rond 1694 veranderde hij zijn naam in Motoyuki.

Matsuba betekend in het Japans “dennenaald”

Na geruime tijd verhuisde hij naar Edo City, waar hij zijn skils verder uitbouwde, hij maakte een typische Choji Hamon die duidelijk anders is als uit de Hizen en Bungo scholen.

De Wakizashi (Sho) is Mumei - ongesigneerd, toegeschreven aan; Echizen Seki, Edo, Kanei periode (ca. 1624-1644) en heeft HBTHK Hozon papieren. De kling is gezond en niet af gepolijst in een zeer goede polijsting is Sureage (ingekort) met 3 Mekugi-ana.
De Hamon is een Niedeki Gunome Midare Hamon met kleine Ashi. De Jihada is goed en levendig gesmeed Ko-Itame vermengd met Masame Hada met Ji-nie, de kling heeft een Chu-kissaki en geheel foutloos.
in de Muromachi periode is de Echizen-seki school van Mino naar Echizen provincie verhuisd. Daar zijn in de Fukui prefecture vele goede vecht zwaarden gemaakt.

DaiSho Koshiare,
De Koshirae zijn met een goede kwaliteit ijzeren fittingen, de Saya’s zijn zwarte Kizami Saya’s met Ishimeji lak. De Tsuba’s zijn uit ijzer met Shakudo ingelegde platen en hebben een water/golven voorstelling met schelpen en vogels , ect uit goud en zilver high-lights. De F&K (ijzer met zilver ingelegd), Kozuka (Shakudo)hebben ook een water/golven voorstelling motief in goede kwaliteit, de Menuki zijn shakudo met Amine design. De Habaki’s zijn een 2 delige met goud folie omwikkeld in zeer hoogwaardige kwaliteit.

Dit is een uitmuntende DaiSho met goede klingen, beide voorzien van NBTHK Hozon papieren en mooie Originele stijlvolle ensuite Koshirae.

Prijs Euro 11950,-

GEGEVENS:

Maten Dai: (katana)
lengte 63,6 cm
Sori 1,8 cm
hoog 3,08 cm
Kling dikte 0.67 cm

Maten Sho: (wakizashi)
lengte 48,5 cm
Sori 1.0 cm
hoog 2,55 cm
Kling dikte 0.53 cm

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-9

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een bijzondere DaiSho in super conditie, beide klingen in zeer goede Japanse polijsting met Nihonto Kantei Shinsakai Papieren. In Shirasaya met een volledige Sayagaki. (toeschrijving op de Saya)
De Katana en de Wakizashi zijn Mumei - ongesigneerd, laat Edo periode (KEIO periode 1865 / 1868). En beide Toegeschreven aan Gasan Sadayoshi. De Hamon is Choji Midare Hamon met Nioi met Yakiba en lange Ashi , volgens de Bizen traditie, de Jihada is een zeer dichte Itame. Beide klingen zijn Ubu.

Gassan Sadayoshi is geboren in 1780 in de Dewa provincie waar de roots van de Gassan smeden tot in de Koto tijden terug gaat. Hij heeft gestudeerd onder de beroemde smid Suishinshi Masahide en is toen mede verhuisd naar de Osaka provincie rond 1825.

Sadayoshi was meester in meerdere smeed tradities, als het maken van de beroemde Gasan Ayasuki Hada, also ook Masame en Mokume Hada. Hij is gestorven in Meiji 1870 op 71 jarige leeftijd.

Beide klingen hebben 1 mekugi-ana en zijn foutloos gesmeed. De beide Habaki’s zijn met mooie katakiri-ba.

Prijs Euro 9950,-

GEGEVENS:

Maten Dai: (katana)
lengte 69,7 cm
hoog 3,2 cm
Sori 1,5 cm
Kling dikte 0,7 cm

Maten Sho: (wakizashi)
lengte 50,5 cm
hoog 3,0 cm
Sori 1,0cm
Kling dikte 0,6 cm

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-10

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een gesigneerde Edo periode Katana (Kanei periode van 1624/1644) in top polijsting met ShiraSaya en Koshirae van : Hizen Koku Ju Omi Daijo Fujiwara TADAHIRO (2e generatie) Hizen school met Cuttingtest en naam van de eigenaar/Samurai (Masa Tsugu) met Tokubetsu NBTHK Hozon papieren en NBTHK Tokubetsu Kicho papieren op de Koshirae.
Tadahiro hoort tot de categorie Jyo-Jyo Saku smeden en tot behoort snijscherpte van de O-Wazamono.
Dit zwaard is speciaal in opdracht van een hoger geplaatste Samurai gemaakt (Masa Tsugu), het zwaard heeft een Mitsu-mune en een gelijkmatig golvende Notare Hamon wat speciaal gevraagd is door de opdracht gever, iets wat niet standaard voor de Hizen smeden is. Daarnaast heeft dit zwaard een cutting test in goud ingelegd met een KAO van de tester.

De tester was Maejima Hachiro Tomohisa met zijn persoonlijke seal of Kao. Deze tester was actief rond begin Edo periode (1600-1640) in Bushu Edo (nu Tokyo) toe Tameshi ofwel cutting tests populair waren voor de Daimyo of hoog geplaatste Samurai.

De naam van de hoger geplaatste Samurai ( Masa Tsugu ) was ook naast de signatuur van Tadayoshi gegraveerd en met goud ingelegd en is door een latere eigenaar gedeeltelijk weggehaald ofwel onleesbaar gemaakt , waarschijnlijk heeft daar gestaan ; in opdracht gemaakt met een datum aanduiding voor Masa Tsugu.

De cutting test die in goud ingelegd is, is gedaan op 2 lichamen die op elkaar waren gelegd en in één (1 ) klap zijn doorgeslagen op borst hoogte. Deze slag op borst hoogte wordt WAKIGE genoemd. Deze test werd gedaan op verzoek van de eigenaar om aanzien te verwerven en de sterkte en scherpte van het zwaard te bewijzen en daarmee te pronken.

Tadahiro de 2e generatie heeft als geboorte naam Heisakuro Hashimoto en was de directe zoon van Tadayoshi de 1e generatie, de oprichter van de beroemde Hizen school.
Tadahiro was slechts 19 jaar oud toen zijn vader overleed in 1632, maar hij was reeds geschoold genoeg om het zwaard smeden zelfstandig voort te zetten.

Hij kreeg in 1641 de titel Omi-Daijo , toen op 29 jarige leeftijd, en heeft nadien nog vele goede zwaardsmeden opgeleid tot zijn dood op 80 jarige leeftijd in 1693.

Zijn werk wordt boven de standaard Hizen klasse ingeschaald en heeft grote aantallen zwaarden gemaakt, maar dit zwaard is geheel afwijkend van de standaard Tadahiro klingen. Hij maakte de klingen met de bekende Suguha en ook met Choji-Midare , niet met Gunome hamon zoals deze kling. deze kling heeft wel de mooie fijne Hizen Hada, ofwel de Konuku-hada genaamd met het donkere blauwachtige staal wat deze school typeert.

De Koshirae is van zeer hoge kwaliteit en in uitmuntende toestand en uitgevoerd met Kiri mon F&K ( gesigneerd )in Shakudo Nanako wat toen alleen hoog geplaatste Samurai hadden. De Tsuka heeft een mooie donker groene zijde wikkeling, de Saya is met zwarte Ishime lak wat om en om ringen heeft. De Tsuba is een ijzeren gesmede plaat met een Kraanvogel stilistisch uitgewerkt. Dit alles in perfecte conditie. De Habaki is in een schitterende 2 delige hoogwaardige uitvoering met katagiriba en bekleed met goudfolie.

dit is een unieke Hizen Tadahiro kling met cutting test en de naam van de Samuari met perfecte Koshirae.

Prijs € 17750,- euro

GEGEVENS:

klingvorm ; shinogi-zukuri katana
lengte ; 74,7 cm
hoogte ; 3,1 cm
dik ; 0,65 cm
sori ; 1,6 cm
hamon ; Suguha
Jihada ; Konuku Hizen Hada

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-11

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een Shinogizukuri Wakizashi uit de Shinto periode, Kanbun Shinto ca. 1640-1650 gesigneerd Yamato no Kami YOSHIMICHI met NBTHK Hozon papieren gemonteerd in een perfecte Koshirae.

Yoshimichi is een Jyo-Saku smid en maakte Wazamono scherpe zwaarden, hij was de 3e zoon van Osaka Yoshimitchi, Het zwaard heeft een sierlijke vorm en een O-Kissaki.
Dit is een sierlijke kling uit de Yamato provincie en is foutloos in super polijsting met 1 Mekugi-ana en Ubu, De Hamon is Gunome Midare en Choji Midare met Ashi & Nie.
De Jihada is een dichte Ko-Itame Hada met Jinie.
De Koshirae is in zeer goede conditie en zeer hoogstaande kwaliteit, de Habaki is 2 delig en omwikkeld met zilver folie.

De Saya is donker groen / zwart gewolkt gelakt, de Tsuba is Shakudo met zeer fijne Nanako en vergulde rand, de F&K en Menuki zijn Mon afbeeldingen in Shakudo met goud. De Kozuka is Shakudo met Nanako en vergulde Samurai krijgers.
Een perfecte foutloze kling en mooie hoogwaardige Koshirae in perfecte conditie, geheel ensuite.

Prijs ; € 7700,-

GEGEVENS:

klingvorm ; Shinogizukuri Wakizashi
lengte ; 52,7 cm
hoogte ; 3,2 cm
dik ; 0,7 cm
sori ; 1,55 cm
hamon ; Gunome Midare en Choji Midare, Ashi met nie
Jihada ; Ko-Itame met Jinie

Voor meer aanbiedingen zie ook de consignatiezwaarden !Naar boven

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-13

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een Hirazukuri Wakizashi uit de Shinto periode in opdracht gemaakt en gesigneerd door vader en zoon, gesigneerd en gedateerd Sadahiro ( vader ) en Kunitsugu ( zoon ) gedateerd 1710 met NBTHK Tokubetsu Hozon papieren inclusief Koshirae en Shirasaya.
Dit zwaard is in opdracht gemaakt voor Takayanagi , speculatie gaat dat dit een Sumo vechter was. Sadahiro heeft dit zwaard in samenwerking met zijn zoon Kunitsugu op 78 jarige leeftijd gemaakt. Deze kling is 1,2 cm dik !

Dit is een waanzinnig dikke kling van de Settsu ( Osaka ) provincie en is foutloos in goede orginele eerste polijsting met Ubu-ha, 1 Mekugi-ana en Ubu, De Hamon is Gunome Midare met Jinie & Nie & Tobiyaki & Sunagasi en kinsuji.
De Jihada is een dichte Ko-Mokume Hada met Jinie.
De Koshirae is in zeer goede conditie en zeer goede kwaliteit, de Habaki is omwikkeld met zilver folie.
Een perfecte foutloze kling en mooie hoogwaardige koshirae in perfecte conditie, geheel ensuite.

Prijs ; € 9700,-

GEGEVENS:

klingvorm ; Hirazukuri Wakizashi
lengte ; 49,5 cm
hoogte ; 3,8 cm
dik ; 1,2 cm
sori ; 1,8 cm
hamon ; Gunome Midare met Jinie & Nie & Tobiyaki & Sunagasi en Kinsuji
Jihada ; Ko-Mokume met Jinie

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-14

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een Mumei Shinogizukuri Katana uit de ShinShinto periode, ca. 1804. Toegeschreven aan; Koyama Munehira (broer van Koyama Munetsugu) met NBTHK Hozon papieren gemonteerd in een perfecte Samurai Handachi Koshirae en nieuwe Shirasaya.
Munehira is een Jyo-Saku smid en maakte Wazamono scherpe zwaarden, hij was de broer van Koyama Munetsugu.
Dit is geen typische ShinShinto kling, maar met een mooie Koto uitstraling met Bo-hi van de beroemde Koyama school. Munehira verhuisde naar de Kuwana provincie om voor de Daimyo Matsudaire zwaarden te smeden, de is foutloos in super goede polijsting met 2 Mekugi-ana en wat ingekort, De Hamon is een zeer acieve Gunome/Midare Choji met Niedeki. Deze kling heeft veel meer activiteit als ik met deze foto’s kan laten zien, de kling is gezond en heeft een super polijsting.
De Jihada is een mooie gelijkmatige Ko-Itame Hada.
De Handachi Koshirae is uit ongeveer dezelfde periode als de kling in zeer goede conditie en zeer goede kwaliteit en een typische Samurai gebruiks uitvoering, de Habaki is 2 delig en heeft een goudfolie omhulsel.
De Saya is zwart met Handachi mounts, de Tsuba, F&K en Kojiri zijn van Staal. De Menuki zijn draken met goud highlights.
Een perfecte foutloze gezonde kling en mooie hoogwaardige Koshirae en Shirasaya in perfecte conditie, geheel ensuite.

Prijs ; € 8400,-

GEGEVENS:

klingvorm ; Shinogizukuri Katana
lengte ; 67,0 cm
hoogte ; 2,8 cm
dik ; 0,67 cm
sori ; 2,0 cm
hamon ; Gunome Midare Niedeki en Choji Midare en Sunagashi en Kinsuji
Jihada ; Ko-Itame met jinie en Utsuri is zichtbaar.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-15

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een Shinshinto Katana in goede originele polijsting, in Shirasaya met NBTHK Hozon papieren, Gesigneerd en gedateerd: Miyatsu Ju Unju TOSHITANE Saku , Meiji 3 nen Aki 8 gatsu Kichijitsu (lucky day in Augustus 1870).

Toshitana behoort tot de rang van Jyo-Saku smeden. Hij was een smid van het Tango Miyatsu district en zijn eigen naam was Cyuzo Ikeda.

Hij werkte onder de supervisie van Ishido Unjyu Korekazu een beroemde zwaardmaker in de laat Edo tijd. Zowel de Jigane als de Hamon zijn gelijk aan de zwaarden van zijn meester Korekazu.

Toshitane hielp zijn meester over een lange periode met het maken van zwaarden, daardoor heeft hij zelf weinig zwaarden gemaakt en zijn die zeldzaam en weinig te vinden.

Dit zwaard geeft een ruige en wilde levendige indruk , temeer er dubbele in elkaar overlopende Bo-Hi en Ken achtige graveringen zijn boven de Jinogi.

De kling heeft 1 Mekugi-ana en is Ubu (niet ingekort). De kissaki is een Chu-kissaki. De Jihada is een Ko-Itame Hada met Jinie en Chikei. De Hamon is een Niedeki Gunome Midare met Ashi en veel Kinsuji. De Habaki is van koper. Een bijzondere smid waarvan zijn zwaarden bijzonder zijn en in orginele polijsting.

Prijs € 6250,-

GEGEVENS:

klingvorm ; shinogi-zukuri Katana met meerdere Bo-Hi
lengte ; 68,0 cm
hoogte ; 2,94 cm
dik ; 0.65cm
sori ; 1,4 cm
hamon ; Niedeki Gunome Midare met Kinsuji en Ashi
Jihada ; Ko-itame met Jinie en Chikei

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-16

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een Mumei Koto periode Katana (Nanbokucho periode ca. 1350) in zeer goede polijsting met ShiraSaya en Koshirae, toegeschreven aan Echizen Rai school met Tokubetsu NBTHK Hozon papieren.

Deze kling of school hoort tot de categorie Jyo-Jyo Saku.

De oprichter van de Echizen Rai school was Rai Kuniyasu, hij verhuisde naar de Echizen provincie waar de zwaarden ontstonden met het typische donkere staal wat ook bij deze kling te zien is.

De Rai school wordt ook wel Nakajima Rai genoemd. De Hamon is Suguha met Ko-Niedeki. De kling is O-osuriage en heeft 2 Mekugi-ana. De kissaki is een O-kissaki. De Jihada is een zeer actieve in donder staal Itame Hada en O-Itame met Jinie en het typische donkere Rai school staal.
ondanks dat dit zwaard lang geleden is ingekort heeft het toch nog een mooie Nagasa van 69,7cm, vaak zijn dit soort oude zwaarden meer ingekort en komen niet boven de 64cm uit.
De Koshirae is in zeer goede toestand en uitgevoerd met Higo beslag. De Tsuka heeft een mooie fijne perfecte leder wikkeling, de Saya is donker rood ishime lak, dit alles in perfecte conditie. De Habaki is in een schitterende uitvoering met katagiriba en bekleed met goudfolie.

De F&K en Kojiri zijn van de Higo school. de tsube is staal met een draak in de wolken.
Een zeer mooie elegante Nanbokucho kling in zeer goede conditie zonder enige fout en een goede Koshirae.

Prijs € 11300,-


GEGEVENS:

klingvorm ; shinogi-zukuri
lengte ; 69,7 cm
hoogte ; 2,9 cm
dik ; 0,6 cm
sori ; 1,6 cm
hamon ; Suguha met Ko-Niedeki
Jihada ; Itama / O-Itame met Jinie

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-17

Een Perfect gepolijste Koto Muromachi (1492) Shobu-zukuri Wakizashi met Mounts en NBTHK Hozon papieren, toegeschreven aan Kanenobu ( Shiga-zeki school ) uit de Shiga Provincie.
Het zwaard heeft een zeer goede Japanse polijsting in strakke Montering. de Habaki is uit koper met zilver folie omwikkeld. De kling is ongesigneerd, O-suriage (ingekort) en heeft 1 mekuki Ana en heeft een typische Koto vorm.

De hamon is Gunome Midare met zeer veel Nie en ji-nie, de Jihada is een Ko-Itame en overgoten met Ji-nie en Chikei.
Deze Wakizashi komt met een goede koshirae, de saya is met zwarte lak, de Tsuka is met Leder omwikkeld de Menuki zijn kippen. De Kozuka is uit Shakudo met Pioenrozen. Alle overige delen zijn als de F&K en Tsuba zijn Pioenrozen met goud opgelegd.
Geheel in zeer goede conditie en foutloze kling.

Prijs € 4400,-


GEGEVENS:

Kling vorm ; Shobu-zukuri
lengte ; 37,7 cm
hoogte ; 2,76 cm
dik ; 0,6 cm
Sori ; 0.7 cm
hamon ; Gunome Midare, met Nie.
Jihada ; Ko-Itame met Ji Nie en Chikei

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-18

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een Shinogizukuri Katana uit de Shinto periode (ca. 1740), toegeschreven aan Soshu Masafusa uit de Satsuma provincie (Soshu School traditie) met NBTHK Hozon papieren en mooie Koshirae.
Masafusa was een broer van Masamine. Masafusa heeft met deze kling een copie gemaakt van Masamune of Sadamune wat hem goed is gelukt. Dit is een kling van de Satsuma provincie en is foutloos in zeer goede polijsting, 3 Mekugi-ana en O-suriage, De Hamon is Notare & O- Midare met Jinie & Nie & Chikei & Sunagasi.
De Jihada is een mooie Ko-Mokume Hada met Jinie en Chikei en de kling heeft een O-kissaki met een mooie Sori en daardoor een Koto uiterlijk.
De Koshirae is in zeer goede conditie en goede kwaliteit met mons op de Fuchi en Menuki.
Een perfecte foutloze kling en mooie hoogwaardige koshirae in perfecte conditie, geheel ensuite.

Prijs ; € 9100

GEGEVENS:

klingvorm ; Shinogizukuri Katana met O-kissaki
lengte ; 68,8 cm
hoogte ; 3.0 cm
dik ; 0.7 cm
sori ; 2.3 cm
hamon ; Notare & O- Midare met Jinie & Nie & Chikei & Sunagasi.
Jihada ; Ko-Mokume met Jinie

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-19

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een Koto periode (ca. 1550-1570) Katana in goede originele polijsting, in Shirasaya met NBTHK Hozon papieren, toegeschreven aan: Mino Kanenori. Er waren 3 Kanenori smeden en deze katana is van de 2e Kanenori smid, hij maakte zwaarden in de snij klasse ; Ryo Wazamono, en hij behoorde tot de rang van Jyojyo Saku smeden. (boven gemiddeld werk, behorende tot de superior klasse).

Tijdens de Tenbun periode verhuisde de ouders van Kanenori van Mino naar Echigo peovincie, waarna Kanenori zelf verder trok naar de Echizen provincie en daar zijn meeste werken maakte.

Zijn zwaarden zijn elegant en hebben de mooie Sori ofwel kromming uit de Koto periode. Het smeedwerk heeft een actieve Jihada en in de Hamon is veel activiteit wat de Koto zwaarden zo aantrekkelijk maakt. Tevens is de snij kwaliteit dan de Kanenori zwaarden zeer goed en was in die tijd zeer in trek bij de Samurai.

Deze kling is foutloos met een zeer goede polijsting en voorzien van een prachtige 2 delige met goud folie omwikkelde Habaki

De kling heeft 3 Mekugi-ana en is O-sureage (ingekort). De kissaki is een Chu-kissaki. De Jihada is een Ko-Itame Hada met Jinie. De Hamon is een Niedeki Gunome Midare met Sunagasi en Kinsuji. De Habaki is 2 delig met goud folie omwikkeld.

Prijs € 5950,-


GEGEVENS:

klingvorm ; shinogi-zukuri Katana
lengte ; 68,7 cm
hoogte ; 2,85 cm
dik ; 0,63 cm
sori ; 2,2 cm
hamon ; Niedeki Gunome Midare met Nie en Kinsuji en Sunagasi
Jihada ; Ko-itame met Jinie en Massage Nagare

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-20

Een Shinto (1673) Wakizashi met NTHK papieren, Gesigneerd SHINANO NO KAMI FUJIWARA NOBUYOSHI, Nidai (2e Generatie) van de Yamashiro provincie. in goede montering, nieuwe Japanse polijsting, Hamon is Gunome-Midare met JiNie en Nioi, Kinsei, Sunagasi. De Jihada is Ko-Itame met Jinie en Chikei. De kling heeft 2 Mekugi-ana, sureage en is mogelijk aangepast geweest voor een marine montering.
Nobuyoshi leefde in de KanbunShinto periode (ca 1673) en heeft 60 punten in de Hawley, Nobuyoshi is een Chu-Jo Saku smid, hij werkte rond 1673 komt van Yamashiro en heeft ook in Osaka geleefd, zijn eigen naam is Takai Kinsaburo. De Kiku mon werd door de generaties 1,2 en 3 gegrafeerd.

prijs Euro 5.850

GEGEVENS:

Kling vorm ; Shinogi-zukuri
lengte ; 45.5 cm
hoogte ; 2.9 cm
dik ; 7 mm
Sori ; 1.0 cm
hamon ; Gunome Midare, met JiNie , Nioi, Kinsei en Sunagasi
Jihada ; Ko-Itame, en Jinie en Chikei.

Nihonto - Samuraizwaard nr.: Z-21

Dit is een authentiek Japans Samurai zwaard.
Een Hirazukuri Wakizashi uit de vroege Shinto periode (ca. 1600/1650), Toegeschreven aan KANESAKI van de MINO provincie met NBTHK Tokubetsu Kisho papieren en perfect Ebi Koshirae.
Dit is een kling van de Mino provincie en is foutloos in goede polijsting, 2 Mekugi-ana en Ubu, De Hamon is Gunome Choji Midare met Jinie & Nie.
De Jihada is een mooie Mokume Hada met Jinie en Masame boven de Shinogi. De kling heeft een Hi en Bo-Hi en een Habaki met goudfolie.
De Koshirae is in zeer goede conditie en hoge kwaliteit. Alle Fittings zijn van de Higo school, ijzer met goud inleg. De Tsuka heeft een enkeldraads wikkeling met prefecte Same.
Een perfecte foutloze kling en mooie hoogwaardige koshirae in perfecte conditie, geheel ensuite.

Prijs ; € 5700

GEGEVENS:

klingvorm ; Hirazukuri Wakizashi
lengte ; 37,7 cm
hoogte ; 3.3 cm
dik ; 0.5 cm
sori ; 0.7 cm
hamon ; Gunome Choji Midare met Jinie & Nie
Jihada ; Ko-Mokume & Masame met JinieJapanse Samurai Zwaarden Aziatische Kunst Informatie & Service
Zwaarden / Nihonto Zwaard-toebehoren Consignatie-zwaarden
Damast- & Jachtmessen Boeken Blockprints Scrollen Overige
Contact / Condities Nieuws / Agenda

Naar boven